Jump to content

Moto Zajednica

alarm

Recommended Posts

• Drug član, 3008 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

To što kaže Rale je najpametnije... Meni se desilo da je crko daljinski od kola na sred Ibarske, ispred neke kafane. Dok je urlao, lepo sam ga isčupao, prevezao da mogu da ga upalim, a cela kafana je istrčala da vidi ko to krade auto. Mada, za putovanja i ostavljanje motora po gradu, alarm ima smisla da otera sve "poštene" kojima se ukaže prilika za krađu, ali kao što je rečeno, od pravog lopova nema odbrane.

Svakako da je danas postalo gotovo neophodno da se ima alarm :(

EDIT: Rajko, jel taj alarm može i za kola?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 83 postova

Ja imam Spyball, za sad fercera odlicno, mislim nije se pokvario ili me blokirao bezveze, a izgleda mi niko nije ni krao motor pa nije ni svirao. Na daljinskom ima dva dugmeta. Jedno se koristi da ga upalis i ugasis. Drugo se ne koristi, eto.

• U prolazu, 5 postova

Izvinjavam se ako ovo nije pravo mesto za ovo pitanje ali ne znam gde da nadjem odgovor!?

Zanima me da li neko ima ovakav alarm na motoru i ako ima da li moze da mi objasni kako se namesta glupa osetljivost alarma. Inace alarm mi je ugradjen ali se pali samo kada neko energicno sedne na sediste i prilikom paljenja motora, onemogucava da se motor pokrene, ali meni treba ta vrsta osetljivosti na sam dodir motora tj. na okretanje guvernale, na pokretanje guma ili tako nesto slicno.

http://mercatinostore.altervista.org/82-175-thickbox/antifurto-moto-882-snya.jpg

Hvala unapred ! :)

• Svrati ponekad, 236 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom
Ja imam Spyball, za sad fercera odlicno, mislim nije se pokvario ili me blokirao bezveze, a izgleda mi niko nije ni krao motor pa nije ni svirao. Na daljinskom ima dva dugmeta. Jedno se koristi da ga upalis i ugasis. Drugo se ne koristi, eto

Imam i ja, ali se pokvario, i nema mu pomoći jer je sve hermetički zadihtovano, a toliko su ga hvalili...

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Probaj da držiš pritisnut taster za zaključavanje jedno 5 sekundi dok se ne upale svi migavci i pritiskom na donji taster (zvono) reguliši osetljivost. Obično je takvo podešavanje kod tih malih alarma. Jesi dobro pregledao kutiju alarma, da nema neki mali trimer na sebi pa šrafcigerom podesiš osetljivost?

• U prolazu, 5 postova

To sam i ja gledao u kutiji i na njoj , da li ima neki srafcic ili slicno kao na alarmu kod kola, ali nema !

U uputstvu pise da 5 sekundi drzim na taster za otkljucavanje, i kada se jednom cuje "bip" to je najjaci nivo osetljivosti, 2 "bip" je 2. nivo, slabiji, i 3 "bip" je najslabiji novo osetljivosti, medjutim na svim nivoima je ista situacija, probao sam, pa me interesuje da nije mozda alarm pokvaren !?

Ja sam servis tj prodajno mesto zvao, oni kazu da su to veoma osetljivi alarmi i da maltene na sam dodir motora se aktiviraju, a kod mene treba kao konjina da sednes na sediste da bi se aktivirao, a ko hoce da ga odnese, on lagano moze da ga otera gurajuci ga, nista se aktivirati nece :)

• U prolazu, 5 postova

Tako sam ga i nalepio, vertikalno je postavljen. Ima li mozda veze gde je postavljen, kod mene je stavljen u sediste zbog kise da se ne kvasi, mada ne verujem da bi to moglo da bude problem ?

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ne bi trebao biti izložen kiši. Izvadi alarm iz sedišta i zalepi ga negde na motor, menjaj mesto dok ne postigneš željenu osetljivost.

• U prolazu, 5 postova

Resio sam problem osetljivosti, "elektricar" koji mi je ugradjivao alarm je odfikario vrh antene u obliku kabla koja je imala zadebljanje i prijemnik na vrhu, tako da alarm uopste nije hteo da prima komande pravilno, pa sam sam zamenio i stavio novu antenu i sada lepo radi.

Medjutim opet imam problem, alarm tokom dana besprekorno radi na svim vidovima osetljivosti, ali problem se javlja verovali ili ne uvek posle 9 uvece. Naime, alarm pocinje sam da se pali. Kada je namesten na najmanji nivo osetljivosti, pale se samo upozoravajuci signali, a kada je namesten na najosetljiviji nivo, pored upozoravajucih signala, pali se i alarm tj. bas ono pistanje.

Sad, 'ebem li ga, kontam, mozda da nije nesto u vezi sa temperaturom, kada se sva ona plastika, sediste i sam motor ohlade, pa pocne da brljavi, ali opet ne verujem da tako nesto alarmi uopste treba da registruju !?

Ako neko zna o cemu se radi, mada cisto sumnjam jer jos u zivotu, verovali ili ne, nisam kupio nesto 100 posto ispravno, neka mi kaze, da ne dajem opet 2.000, odose mi sve pare na razne doucene dzabalebarose i neradnike !? :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja