Jump to content

Moto Zajednica

Ulje za suzuki sv650

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: Triumph Street Triple

Sipao sam u sv-a Motul 300v sintetiku,ali me sada sve vise kopka dali sam trebao da sipam 5100 polusintetiku..u njegovoj kjizici fabrika ne kaze nista o tome.Neka pomoc,da mogu mirno da spavam

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Nece mu skoditi sigurno, to je vrhunsko ulje, moze ga jedino malko vise trositi i to je to, sa njim tvoj ljubimac ima najbolju mogucu njegu, zato mirno spavaj i gas :wink:

Hvala Lazo,sad mi je lakse..negde sam video da i ti sipas to ulje,tako da nemoze da bude lose ;)

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: TOMOS

ajmo redom ! prvo ulje za novije masine novijih datuma koje vrte preko1000 [crveno polje] traze sisntetiku ali i u segmmentu sintetike postoji vise podvrsta .O cemu se radi pojedina sinteticka ulja koja se mogu kupiti kod nas a ima ih hvala Bogu su namenjena ISKLJUCIVO za trke . zasto : jer su poboljsana ne samo u  sferi podmazivanja vec imaju manju razgradivost na visim temperaturama  manje proklizavanje lameme i da vec nenabrajam  ,,,,,,,,veliki spisak .Sta se desava kada se to ulje sipa koje namenjeno za iskljucivo trkacke motore a koje fabrika nudi  takodje i za siroko trziste naravno zbog prodaje i zarade ! motor je tada bucniji  vise se greje mislim tu na ppovecanu radnu temperaturu neprecizniji enjac u smislu da je jako tvrd i bucan. Ako obratite paznju recimo do 1985g a kod nekih proizvodjaca cak i do 1992g islo se fabricki sa polusintetikom i mineralnim uljima. Nemojte se povoditi  za bucnim reklamama i majstorima koji su po nekim bagatelnim cenama nabavili za prestojecu sezonu ta visoko kvalitetna ulja  i koe im je naravno cilj da sto pre prodaju ili pak na nagovor kupca da je to BAS to jer to ulje se vozi i na trkama ! pa onda je naravno i za vas motor najbolje a sad..........sto je mozda nas motor  starija generacija i  nije cak ni predvidjen fabricki za full sintetiku to njima nije bitno jer profit je mnogo bitniji !.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Sinteticka ulja su tek od skoro zazivjela i naravno da se nisu koristila za starije agregate. Kvalitet ulja za pojedinacan model motora se moze lako provjeriti, samo pogledate u servisnom uputstvu API oznaku (americka oznaka, postoji i evropska) i odmah znate koja ulja to zadovoljavaju. Vecina modernih motorcikala i automobila zahtjeva visoke kvalitete s toga samo neka vrhunska ulja mogu to zadovoljiti i to su sve potpuno sinteticka ulja. Dakle razvojem masina doslo je do potrebe za boljim kvalitetom maziva, odatle i novi napredak u industriji motornih ulja. Kada su u pitanju nove tehnologije, ja kazem, samo naprijed!

• Drug član, 1854 postova

neće mu ništa biti od 300v ali mislim da nema potrebe sipati takva ulja u neke smirenije motore.

Sta se desava kada se to ulje sipa koje namenjeno za iskljucivo trkacke motore  ! motor je tada bucniji  vise se greje mislim tu na ppovecanu radnu temperaturu neprecizniji enjac u smislu da je jako tvrd i bucan.

ja sam u kawu sipao 300v jer je već bilo u njemu ali ću sad promeniti pa da vidim razliku, pogotovo što se tiče menjača.

Evo presao sam vec preko 1000 km sa 300v,sve je ok,nema potrosnje,samo mi je malo menjac tvrdji..ne salta bas meko

eto Stefane upravo  je to jedan primer od gresaka o kojima sam pisao  gore naime TDM,afrika  i gomila slicnih motora su nisko turazni motori  koji nemaju extremno veliki obrtni momenat i njima to ulje neprija cak sto vise .samo dolazi  do kontra efekta ;)

Stefane jako mi je drago da si primetio da nije u tom drustvu ali samo jedna mala ispravka. Naime Suzuki SV650 V-twin motor koji je po koncepciji identican ostalim V-twin-ovima samim time automatski spada u tu gore navedeno kategoriju naravno  V motori su  po pravilu vise rastereceni  naspram takozvanih rednih'' motora samim time kod njih nije potrebno  koristiti ulja koja su namenjena prevashodno sportskim masinama .Motul je  ulje koje se preporucuje u poslednje vreme sve vise  i to nezvanicno  cak i od stane servisera na zapadu gde je mora se priznati veci izbor  nego kod nas .....uzmi recimo u GPZ1100  ili Z500 ......550 ili GS500 ......XS550 mineralna ulja im leze fenomenalno.tihi u radu  netrose preko propisanih  kolicina normalno da su karike i ventili ok dok full sintetiku kada im sipas .tada potpuno promene zvuk motora i pocinju da vise trose ulja V motori opet napominjem su drugacije koncipirani i  to je to ,,, ;) ;)

Da ne bi duzili vise  pricu,predlazem da se ova tema zatvori.Srbendo,iako se ne slazem sa tobom,hvala na misljenju

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja