Jump to content

Moto Zajednica

Uvek oprema ali uvek!!!!

Recommended Posts

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Ja sam jedan od zagovornika da se oprema uvek koristi u voznji motocikla ali uvek pa i ja sednem na motor bez opreme... i to mi se obilo o glavu... Znaci otisao do prodavnice po hleb, seo na motor u papucama (doduse koznim) sorcu i majci, kaciga mi bila na spratu pa me mrzelo da se penjem...

I vozim se ulicama svog sela kojima se vozim svakodnevno i lezem u krivinu od nekih 90 stepeni ali lepu siroku... milina za zaleci... Desava se to da mi nogostup odrlja o asfalt i zanese se motor bas fino... ali nisam pao, nekako se iskobeljao ali ne bez posledica...

Kako imam VELIKU nogu (49-50) a nogostup uzan i asfalt mi zaglavi nogu i posece me sraf na motoru onalo malo dublje....

Image245.jpg

Nista strasno ali nije ni prijatno... Trebalo je da se usije ali knjizica neoverena, istekla jos u decembru... a obican pregled sa previjanjem je 500din a kamoli tek usivanje...

Znaci use i u svoje kljuse.. Kucna apoteka:

Image247.jpg

i flasterima natego kozu da zatvorim ranu i obavio elasticnim zavojem i kao novo :) :)

Image248.jpg

Elem, naravoucenije je da ne postoji kategorija tu cu, samo po kraju, samo do prodavnice, samo na pecanje.... Uvek treba biti spreman ali UVEK!!!

Verujem da je dosta nas nekad zanemarilo to i bas tada nadrljalo...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

:shock:

Ja bi uzeo brusilicu i odma odsek'o taj sraf. :lol:

Mislim da si to trebao zasiti jer je na nezgodnom mestu i tesko ce zarasti.

:shock:

Ja bi uzeo brusilicu i odma odsek'o taj sraf. :lol:

Mislim da si to trebao zasiti jer je na nezgodnom mestu i tesko ce zarasti.

Ako ga odsecem necu imati na cemu da drzim noge:) :) Imao je taj sraf ukrasnu kapicu, okruglu i to ne bi moglo da me posece.. a isti bi se problem izbegao da sam imao pantalone, carape i patike... to je poenta ove teme UVEK OPREMA!!!!

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Bravo sstrujo, ti si uspeo i nogu da zbudzis, definitivno si budzitelj No1 :prayer: :lol: Motor i papuce su mnogo losa kombinacija...

Guest Cubric

Eeee, ja sam jednom zbog papuèa pao sa skutera u dvorištu, isto u šorcu. Sreæom sam samo malo izgrebao lakat, i polomio staklo retrovizora.

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Ovo me potsjeti na jednu pricu kada mog druga zena pred svako ljetovanje gnjavi pricom koji kostim da kupi?!

Da li jednodjelni ili dvodjelni?!

On kaze najbolje trodjelni:"Sesir,naocare i papuce!!!!"

Salu na stranu! Uvjek nositi sve od opreme! Ne zaboraviti cak ni rukavice jer ja sam se skoro s.ebao a "samo" nisam nosio rukavice pa sam iskrvario kod koljena!

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo
...Znaci otisao do prodavnice po hleb....

U prodavnicu po leba' date='sstrujo,po leba... :roll:

E kaki ste,mnooogo ste mi se [i']profinili[/i]! :wink:

ps. Nije ti nishta! :evil:

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

eee .. pamet u glavu! :)

i nemoj mi reci da si STVARNO hteo da usivas ovo ? hehe ma daajjj bre .. ogrebotina ... ja sto se sivenja tice 11 savova na glavi i jos po par komada noge itd ... opekotine treceg stepena sa unutrasnje strane leve noge, iznac clanka (nije od auspuha) ... za ovakvu ogrebotinu kao tvoju ne bih ni flaster stavljao :)

na greskama se uchi :) :wink: :lol:

Bio sam do lokalne ambulante cisto da se informisem, prvo nece da me prime jer nemam karton kod njih (karton mi u Velikoj Plani) kazu mi idi tamo... nekako ih nabedim samo da pogledaju da li treba da se usiva ili ne, ako ne treba odoh kuci i da se ne zezam... Napominjem da nisam imao zdravstvenu knjizicu overenu!!!

Kaze doktorka da bi to trebalo usiti i primiti tetanus... pitam ja koliko kosta usivanje reda velicine jer nemam knjizicu??? Kad mi rece da je obicno previjanje i pregled 500din i da ne rade usivanje u Plani vec moram da odem u Palanku u bolnicu!!!!

To je ovakva procedura:

- U Planu na pregled i uput i naravno previjanje jer nece da me puste da krvarim i da se rana prasnjavi do palanke... znaci 500din + uput ne znam koliko se placa ali se placa najmanje 300din

- Na pumpu gorivo za 500din

- U palanci cekam najmanje sat vremena da me usiju a mozda i vise jer je prepodne i ko zna koliko platim usivanje, bez 1.500nije

- Platim tetanus, spric, iglu i nezne ruke da me spricaju bar 500-800din

Suma sumaru treba da platim 3.500 hiljada da osposobim nogu??? Neka hvala, sam cu sto bi rekla jedna tema, odem lepo kuci i zbudzim to... Posaljem sliku drugaru veterinaru koji kaze moze i tako samo da lepo isperem da ne dodje do infekcije...

P.S.

Sve to samo zato sto sam otisao po LEBAC u prodavnicu...

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954
Bio sam do lokalne ambulante cisto da se informisem' date=' prvo nece da me prime jer nemam karton kod njih (karton mi u Velikoj Plani) kazu mi idi tamo... nekako ih nabedim samo da pogledaju da li treba da se usiva ili ne, ako ne treba odoh kuci i da se ne zezam... Napominjem da nisam imao zdravstvenu knjizicu overenu!!!

Kaze doktorka da bi to trebalo usiti i primiti tetanus... pitam ja koliko kosta usivanje reda velicine jer nemam knjizicu??? Kad mi rece da je obicno previjanje i pregled 500din i da ne rade usivanje u Plani vec moram da odem u Palanku u bolnicu!!!!

To je ovakva procedura:

- U Planu na pregled i uput i naravno previjanje jer nece da me puste da krvarim i da se rana prasnjavi do palanke... znaci 500din + uput ne znam koliko se placa ali se placa najmanje 300din

- Na pumpu gorivo za 500din

- U palanci cekam najmanje sat vremena da me usiju a mozda i vise jer je prepodne i ko zna koliko platim usivanje, bez 1.500nije

- Platim tetanus, spric, iglu i nezne ruke da me spricaju bar 500-800din

Suma sumaru treba da platim 3.500 hiljada da osposobim nogu??? Neka hvala, sam cu sto bi rekla jedna tema, odem lepo kuci i zbudzim to... Posaljem sliku drugaru veterinaru koji kaze moze i tako samo da lepo isperem da ne dodje do infekcije...

P.S.

Sve to samo zato sto sam otisao po LEBAC u prodavnicu...

Za te pare mozes da kupis novu nogu. :twisted:

sta ti je neiskustvo' date=' c c c c, kozne sandale, ajoj, boze, pa imas li ti japanke?[/quote']

Nisu sandale nego fullface papuce!!! I javno priznajem i kazem gde sam pogresio samo da drugi iz mog iskustva nesto nauce!!!

Setih se jos necega; prosle godine, leto, vrucine jedini spas je kupanje... Postoji bazen olimpijski u Plani ali tamo ne idem nikako, vise volim da se okupam i u bari negoli u onom bazenu... i naravno na kupanje kako drugacije nego u papucama, sorcu i majci... Tada sam imao MZa 251... lepo se okupao, krenuo kuci, put neasfaltiran, traktorski pun rupa i naravno da ne duzim pricu kako i sta, proso sam se zestoko... Oziljci koje sam tada zaradio su najveci koje imam... Koza odrana bas fino na listu i laktu...

Nemam slike iz tog perioda ali ima drugar jedan (gore pomenuti veterinar) pa cu da ga nazovem da mi posalje pa cu okaciti...

dakle UVEK OPREMA!!!!

Brate' date='pa tebe lechi veterinar...! :lol: :idea: :bunny: :chicken: :chimp: :cat: :puppy: :smoke:[/quote']

Ne diraj mi veterinara, u njega se kunem!!! Ovi ostali lekari, specijalisti, primarijusi i kompanija ma nemaju pojma!!!! U oktobru sam bio bas zagulio, imao teske glavobolje, nisam spavao 2 nedelje, nema gde nisam isao, niko mi nije dao dijagnozu, niko mi nije rekao sta mi je.. placao neke skenere neka cuda... ma slabo se i secam tog perioda, imam neke crne rupe.. i na kraju proslo samo od sebe... Grlo kad me boli ja se lecim negro bombonama :) :)

Ljudi UVEK OPREMA!!!! :)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

I ja imam komsiju veterinara, leci ovde pola komsiluka. Glavni lek mu je Flogocid, antibiotik u tubi, time se skoro sve resava. Samo sto zube ne peremo sa tim.

• U prolazu, 17 postova

Brate i ja više verujem veterinarima nego doktorima, nije ni vreme ni mesto da prièam o mojim iskustvima! A i lepo kaže TomoB, da si išao po pivo sigurno bi bolje prošao! Želim ti brz oporavak! :wink:

• www.markone-pegaz.rs, 2427 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Evo još jedan razlog zašto UVEK oprema!

Malko sam u subotu ispravio krivinu na Fruškoj Gori. Ništa strašno, 70 km/h... Pao sam na levu stranu, ali na mekanu raskvašenu travu i izglisirao jedno 10m zajedno sa motorom kroz blato i baruštine.

Motor mi je ostao na levoj nozi jedno 5-6 minuta i krèkao mi odstojnikom auspuha potkolenicu dok nisam skupio sve snage da odignem 200kg taman toliko da izvuèem nogu da bih uopšte mogao da ustanem...

E sad, imao sam kacigu (na sreæu nisam je oštetio) i dobru jaknu sa štitnicima (na laktovima, ramenima i leðima). Ali... nisam imao zaštitne èakšire veæ obiène farmerice, bio sam bez rukavica i u obiènim patikama...

http://bjbikers.com/forum/album_pic.php?pic_id=3662

POSLEDICE

Posledice po mene:

- izguljeno levo koleno (ništa strašno ali na nezgodnom mestu pa nikako da zaraste...

- uganut èlanak leve noge sa oteklinom ispod èlanka...

- opeèena potkolenica (moglo je i gore da bude!)...

- domali prst na levoj ruci poplaveo i otekao.

Posledice po opremu:

- blatnjava kaciga koja smrdi na baru i ništa ne pomaže da se to ne oseæa (nekad mislim da je to i dobro da me podseæa da se više ne zajebavam bez potrebe)...

- blatnjava jakna koja je morala da završi u mašini za pranje (iako ne bi smela po uputstvu), nakon èega izgleda bolje nego kad je bila nova jer sada miriše na omekšivaè. Nigde traga ogrebotine na njoj!

Posledice po ostalu odeæu:

- pocepane farmerice na levom kolenu...

- potpuno blatnjave patike (malo otopljen ðon od odstojnika auspuha)

Posledice po motor:

- nesreæni levi prednji migavac opet u paramparèad...

- neprimetno izgrebana plastika rezervoara sa desne strane...

- blato ušlo gde je moglo a gde i nije moralo (ne može èovek da veruje gde sve može blatnjava voda da se zavuèe!)

- nakon 30 min posle pada ponovo je zabrundao i na njemu sam se onako kaljav odvezao do autoperionice (30-40km) koju drže baš ti drugari sa kojima sam se vozio, presvukao se u trenericu da mi žena ne dobije šlog.

Zakljuèak?

Obratite pažnju gde su povrede, šta sam uništio, a koju sam opremu imao!

Sada gledam da nabavim ostatak opreme:

- Rukavice,

- Èakšire sa šitnicima za kolena,

- Èizme

- Roll bar za BMW F 650 ST 1999.

Verujte, vredi svaku paru, jer sam se tako usrano oseæao dok sam ležao u bari i mulju ispod motora koji ne mogu da pomerim iz tog položaja, a vruæ auspuh mi polako peèe potkolenicu.

Da taj oseæaj bude još gori: vozili smo u grupi nas èetvorica. Ja sam naravno bio poslednji. Oni su primetili da me nema tek posle 10 min. (probao sam da ih pozovem mobilnim, ali nije bilo signala na mestu gde sam omastio ledinu). Ležim onako bespomoæan, ustajem na koleno desne noge koje mi je slobodno, leva noga ispod motora u blatu (polako se peèe), ne mogu da pomerim motor iz tog položaja a ni zaglavljenu nogu i èujem kako se jedan od njih vraæa. Kako sam otklizao ispod nekog grma, on je samo protutnjao pored mene iako sam se drao ko magarac i mahao mu. Jednostavno nije pretpostavio da sam ispod grma. E tada sam skupio svu snagu i nekako odigao motor taman da izvuèem nogu... patika je ostala ispod motora.

Nakon minut dva naiðoše i ova dvojica nazad i naðoše me pored puta prljavog kao da sam upravo završio smenu u rudniku lignita.

UVEK OPREMA!!! UVEK!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja