Nile. 1467 Napisano Februar 11, 2011 V-Twin torque, 877 postova Lokacija: Niš/Vladičin Han Motocikl: BMW S1000R Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem, kazaljka na brzinomeru mi igra gore dole, nekad u razmaku od 10 nekad cak i 20km/h, desava se nekad i da ne mrda, ali cim pipnem sajlu o toku voznje, kazaljka se zatrese, proverio sam puza na tocku i puza na 'ulazu' u brzinometar i zdravi su, zupci su citavi i celi, kao i krajeve sajle, kockasti su, ostre ivice, nije pojedena sajla, ne znam do cega bi to moglo biti, ako je neko imao slican problem ili pak zna kako da sredim to neka pise, hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22098 Napisano Februar 11, 2011 Integrisan, 9520 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Podmazi sajlu, isprskaj prvo u buzir WD-a da prodje sa druge strane, pa ulje... Jedino mi to trenutno pada na pamet. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Februar 11, 2011 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/29074-podmazivanje-sajli/page__p__516529__hl__%2Bpodmazivanje+%2Bsajle__fromsearch__1#entry516529 Ako je ranije radila kako treba i u medjuvremenu nisi nista menjao probaj sa podmazivanjem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 11, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Do sata ja problem. Verovatno je puz u satu gotov da crkne tako je i meni bilo na Citroenu. Treso treso pa prestao da trese. Pao na 0 i ne radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Februar 11, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a kako broji kilometre? ako broji ok, nije do sajle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 11, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Meni je lagao. Pokazivao 190 na 100kmh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Februar 11, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Znači da ti je tada auto bolje išao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Februar 11, 2011 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ranije (pre zime) dobro radio mozda je u medjuvremenu nesto korodiralo, recimo ako se zadrzala vlaga u panciru ili satu... Mozda WD resi problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nile. 1467 Napisano Februar 11, 2011 V-Twin torque, 877 postova Lokacija: Niš/Vladičin Han Motocikl: BMW S1000R Prijavi odgovor kao problematičan Nije radila ok cele prosle sezone, ali desi mi se, JAKO RETKO da se ne trese, radi normalno i pokazuje dobro, bar u poredjenju sa drugim motorima, medjutim, nekad nastane haos, ali sam i tad merio, dok se trese, koliko najvise 'pipa' toliko idem ( po satu drugog motora ) a kao sto rekoh, puz na ulazu u brzinometar u koji ulazi sajla je potpuno ispravan i zupci su zdravi, kao i puz u tocku, jedino ako nije otislo nesto bas unutar mehanizma ispod kazaljke, to nisam dirao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Februar 11, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa podmaži sajlu za početak To svakako ne može da joj škodi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nile. 1467 Napisano Februar 11, 2011 V-Twin torque, 877 postova Lokacija: Niš/Vladičin Han Motocikl: BMW S1000R Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da cu podmazati, cekam da svane sutrasnji dan pa da podmazem i javim ali gledam da u medjuvremenu ne dobijem jos neki koristan savet :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 11, 2011 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan jel ti čitav sat? jel ga nekad neko rastavljao? jel tako počeo kod tebe da se ponaša ili si tako kupio motor? i meni se to dešava ali kad pređem preko neke neravnine ali se ne sekiram. imam još dva sata pa ću staviti onaj sa najmanjom kilometražom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Februar 11, 2011 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sat mozes ispitati tako sto skines sajlu sa tocka i "uhvatis" je busilicom (preporucljivo sa onom koja ima stelovanje obtaja) i probas kako radi sat, pazi na smer i brzinu kojom okreces sat... Mozda ti bude jasnije da li je sat ili nesto drugo... Ako sumnjas na sajlu izbaci i nju pa probaj sat na isti nacin... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 12, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da cu podmazati, cekam da svane sutrasnji dan pa da podmazem i javim ali gledam da u medjuvremenu ne dobijem jos neki koristan savet :-) može da bude glupost, ali meni se desilo da sam prilikom skidanja točka izgubio distancer... i onda nije bilo dovoljnog pritiska na puž... ako si skidao točak proveri još jednom sve...inače moće da se desi kada se ojede pinjon da tako trese malo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nile. 1467 Napisano Februar 12, 2011 V-Twin torque, 877 postova Lokacija: Niš/Vladičin Han Motocikl: BMW S1000R Prijavi odgovor kao problematičan Resio sam problem, napisacu i kako ali usput da se zahvalim svima koji su se oglasili u ovoj temi i dali mi kljucne savete, dakle ako neko ima isti problem neka proba da ga resi ovako; 1. otkacite sajlu i buzir i sa tocka i sa kontrolne table 2. izvadite sajlu iz buzira 3. otvorite kontrolnu tablu i skinite zupce (puza) 4. skinite i zupce (puza) sa tocka 5. sve dobro prvo prebrisati i ocistiti od ulja, a nakon toga sve SEM SAJLE isprskati WD sprejom. 6. puzeve isto takodje ocistiti i krpom i wd sprejom, pa kad se osuse podmazite ih uljem. 7. sajlu podmazite uljem i vratite u buzir 8. sve to sklopite i vratite na svoje mesto, i lepo sajlu sprovedite i fiksirajte (lisicma) tako ih ja zovem, one plasticne 'zice' za jednokratnu upotrebu, tako da sajla ne moze da mrda, i resili ste problem. Jos jednom hvala svima, pozdrav ljudi! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22098 Napisano Februar 12, 2011 Integrisan, 9520 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Znaci bio sam u pravu, suva sajla... Drago mi je druze da si resio problem. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nile. 1467 Napisano Februar 12, 2011 V-Twin torque, 877 postova Lokacija: Niš/Vladičin Han Motocikl: BMW S1000R Prijavi odgovor kao problematičan Za divno cudo sajla je vec bila podmazana, ali kako god radi sad sve ok hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...