Jump to content

Moto Zajednica

Problem sam brzinometrom

Recommended Posts

• V-Twin torque, 877 postova
  • Motocikl: BMW S1000R

Imam problem, kazaljka na brzinomeru mi igra gore dole, nekad u razmaku od 10 nekad cak i 20km/h, desava se nekad i da ne mrda, ali cim pipnem sajlu o toku voznje, kazaljka se zatrese, proverio sam puza na tocku i puza na 'ulazu' u brzinometar i zdravi su, zupci su citavi i celi, kao i krajeve sajle, kockasti su, ostre ivice, nije pojedena sajla, ne znam do cega bi to moglo biti, ako je neko imao slican problem ili pak zna kako da sredim to neka pise, hvala! :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9520 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Podmazi sajlu, isprskaj prvo u buzir WD-a da prodje sa druge strane, pa ulje... Jedino mi to trenutno pada na pamet.

Pozdrav Nenad.

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Do sata ja problem. Verovatno je puz u satu gotov da crkne tako je i meni bilo na Citroenu.

Treso treso pa prestao da trese. Pao na 0 i ne radi :(

Nije radila ok cele prosle sezone, ali desi mi se, JAKO RETKO da se ne trese, radi normalno i pokazuje dobro, bar u poredjenju sa drugim motorima, medjutim, nekad nastane haos, ali sam i tad merio, dok se trese, koliko najvise 'pipa' toliko idem ( po satu drugog motora ) a kao sto rekoh, puz na ulazu u brzinometar u koji ulazi sajla je potpuno ispravan i zupci su zdravi, kao i puz u tocku, jedino ako nije otislo nesto bas unutar mehanizma ispod kazaljke, to nisam dirao -_-

Naravno da cu podmazati, cekam da svane sutrasnji dan pa da podmazem i javim :) ali gledam da u medjuvremenu ne dobijem jos neki koristan savet :-)

• Drug član, 1854 postova

jel ti čitav sat? jel ga nekad neko rastavljao? jel tako počeo kod tebe da se ponaša ili si tako kupio motor?

i meni se to dešava ali kad pređem preko neke neravnine ali se ne sekiram. imam još dva sata pa ću staviti onaj sa najmanjom kilometražom. :staa:

• Drug član, 1710 postova

Sat mozes ispitati tako sto skines sajlu sa tocka i "uhvatis" je busilicom (preporucljivo sa onom koja ima stelovanje obtaja) i probas kako radi sat, pazi na smer i brzinu kojom okreces sat... Mozda ti bude jasnije da li je sat ili nesto drugo... Ako sumnjas na sajlu izbaci i nju pa probaj sat na isti nacin...

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Naravno da cu podmazati, cekam da svane sutrasnji dan pa da podmazem i javim :) ali gledam da u medjuvremenu ne dobijem jos neki koristan savet :-)

može da bude glupost, ali meni se desilo da sam prilikom skidanja točka izgubio distancer... i onda nije bilo dovoljnog pritiska na puž... ako si skidao točak proveri još jednom sve...inače moće da se desi kada se ojede pinjon da tako trese malo...

Resio sam problem, napisacu i kako ali usput da se zahvalim svima koji su se oglasili u ovoj temi i dali mi kljucne savete, dakle ako neko ima isti problem neka proba da ga resi ovako;

1. otkacite sajlu i buzir i sa tocka i sa kontrolne table

2. izvadite sajlu iz buzira

3. otvorite kontrolnu tablu i skinite zupce (puza)

4. skinite i zupce (puza) sa tocka

5. sve dobro prvo prebrisati i ocistiti od ulja, a nakon toga sve SEM SAJLE isprskati WD sprejom.

6. puzeve isto takodje ocistiti i krpom i wd sprejom, pa kad se osuse podmazite ih uljem.

7. sajlu podmazite uljem i vratite u buzir

8. sve to sklopite i vratite na svoje mesto, i lepo sajlu sprovedite i fiksirajte (lisicma) tako ih ja zovem, one plasticne 'zice' za jednokratnu upotrebu, tako da sajla ne moze da mrda, i resili ste problem.

Jos jednom hvala svima, pozdrav ljudi! :moto3:

• Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja