Bishke 263 Napisano Februar 7, 2011 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Drugar ima problem,izgleda da je poceo da mu rdja pogonski lanac,a vozi Yamahu Fazer 600 2009 god nije mi bilo jasno kad mi je rekao....prska ga samo Motul-om....a opet motor je relativno nov.... Jel zna neko sta to moze da bude ? verovatno ce po mojim laickim procenama morati da menja lanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Februar 7, 2011 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan Garant mu stoji motor napolju ili neshto,al opet nek ga odmasti nekim dobrim sredstvom i samo nek tera.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Februar 7, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da ga promeni obavezno kao i lančanike i da sve pošalje meni da ustanovim zašto se to desilo. Reci mu da to mora tako i da je problem tek kad počne da ide na cik cak. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Februar 7, 2011 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan kako mislis da ide na cik cak mislis kada pocne da mu se cuje lanac i kad ga odmasti sta onda ? rdja je tu pa je tu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Februar 7, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad zardja izmedju pločica ukruti se i ide na cik-cak, to je poslednja faza nemara ali ni tad nije kasno, skine se, omlati o beton više puta i u konzervu sa uljem da prenoći, ulje najbolje hipoidno razredjeno benzinom da može da prodre unutar gumenih prstenova. Rdja spolja ne smeta, ulje posle par dana sklizne sa čelika kojem je u prirodi da korodira. Tek kad pošteno zardja ulje se drzi na njemu, mislim spolja, unutar pokretnih delova stoji zahvaljujući kapilarnom pritisku. Ako mu je više stalo do izgleda nego do funkcionalnosti neka ga očisti čeličnom četkom i prska sprejem za lance, mislim da se ona smesa bolje lepi za metal. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Februar 7, 2011 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan axa...ok hvala prenecu mu to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Februar 7, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan E da, ako se lanac već podmazuje uljem mnogo je bolje da se koristi ono za menjače i diferencijale, hipoidno SAE 90, gušće je i sadrzi aditive protiv korozije, za bolje lepljenje na metal i za velike pritiske izmedju zubaca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Februar 7, 2011 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih izbegao obicno ulje za podmazivalje narocito ako je lanac kao i motor jos uvek nov zato sto lepi dosta prasine koja takodje ostecuje lanac, prska to ulje svuda po motoru, felni itd... Mada moze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 134 Napisano Februar 7, 2011 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Kad zardja izmedju pločica ukruti se i ide na cik-cak, to je poslednja faza nemara Pravo rečeno! A sviđa mi se i ono da se prvo omlati od beton, pa tek onda podmazivanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6399 Napisano Februar 7, 2011 Enduraš, 6385 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je oprao motor, a posle toga nije osusio lanac, vec ga samo podmazao. Meni se upravo to desilo i takodje je poceo da rdja lanac. Sad bar znam za drugi put Inace, nije to nista strasno, bitno je samo da ne zardja u rolnicama, sto je spolja rdjav nije vazno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Februar 7, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih izbegao obicno ulje za podmazivalje narocito ako je lanac kao i motor jos uvek nov zato sto lepi dosta prasine koja takodje ostecuje lanac, prska to ulje svuda po motoru, felni itd... Mada moze... Ono jes' ali neko neće da kupi sprej pa se dovija sa onim što nadje po garaži. Negde sam pročitao uputstvo za pranje leviski - za idealne rezultate prati u mlakoj vodi sa blagim deterdžentom, sušiti prevrnute i u hladu. Za osrednje rezultate prati vukući ih kroz bare vezane za auto, sušiti okačene na antenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...