Jump to content

Moto Zajednica

Koji amaterski digitalac do 10.000 din?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 925 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Polako spremam stvari za novu sezonu i sledeca stvar za kupovinu je amaterski digitalni fotoaparat. Izbor je poveci a moj budzet je nazalost samo 10.000 dinara.

Znaci treba mi nesto sto pravi solidne slike (video me ne zanima - imam kameru), a opet ne kosta puno pa ako se razbije ili ga slucajno izgubim da ne zalim za njim.

Od L serije Nikona sam odustao jer sam cuo samo lose komentare o njoj.

Znaci ne znam dali Canon A490/495 ili neki Olympus ili Fuji (recimo FUJI

FinePix AX200 ili mozda AV) u istoj klasi.

Koji bi bio vas savet?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: HONDA VFR 800X,VFR1200F,CBR1000RR,CBR600F4

Moja preporuka je da uzmes neki polovan Canon IXUS serije , najbolje IXUS 8xx serije ili IXUS 9xx serije . Imaju svoju bateriju , punjac , sirokougaone objektive i prave odlicne fotografije. Ili neki od Canon Powershot A60 , A70 , A75 , A85 ili jos bolje A80 ili A95 , koji su sad jeftini a po meni daleko bolji aparati od novog A495 kao i vecine novih 'jeftinijih modela' . Nemoj da gledas koliko imaju megapiksela , veruj mi da je Powershot A60 koji ima samo 2 megapiksela daleko kvalitetniji aparat i pravi mnogo lepse fotografije od novog A495, a mozes ga naci polovnog i do 50e , taman da ti ostane za memorijsku karticu , dobre punjive baterije (koristi 4 komada) i dobar punjac. Pozdrav :zdravo:

• U prolazu, 0 postova

Moja preporuka je Canon A3000 IS, njegova cena za nijansu iskace iz zacrtanog budzeta, a poseduje "opticku stabilizaciju", u paketu se dobijaju punjac i Li-Ion baterija, samo jos treba kartica i torbica.

Canon IXUS modeli koje je Boki preporucio su sjajni, i svaka preporuka za njih, ali kada su polovni fotoaparati u pitanju savetujem da ih kupujes samo od poznanika ili prijatelja. Ixus modeli 8xx serije za razliku od 9xx serije poseduju sirokougaoni objektiv i njima bi' zbog toga dao bladu prednost. Ostali nabrojani polovnjaci (A60, A70, A75, A95,..) su imali tzv. fabricku gresku sa Sony-evim CCD-ovima u njima, koji su imali svoj zivotni vek, i uglavnom su poceli da se kvare poslednjih godinu dana. Canon je priznao to kao gresku, pa ovlasceni servis u Beogradu besplatno vrsi zamenu CCD-a na svim takvim modelima na kojima se javlja kvar koji se manifestuje kroz razmazane boje ili linije po ekranu. Ako zelis ipak nov fotoaparat onda ne preostaje mnogo modela koji vrede necemu, a da se uklapaju u zacrtani budzet, jedan od njih je ovaj A3000 IS.

Pozdrav

• Zainteresovan, 925 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Radije bih uzimao nov aparat zbog garancije.

Da li mozda neko ima/koristi Fuji aparat? Kako se ova marka pokazala kada su u pitanju low budget aparati?

• Svrati ponekad, 228 postova

Najbolji izbor,ali za malo vece pare,je FUJI XP 10.U pitanju je model od prosle godine i sada je prava prilika da se kupi jer mu je cena veoma povoljna a pitanje je koliko ce ga jos biti u prodaji jer se pojavio novi model XP 30.Aparat kosta 130 evra.Ima kvalitetno metalno-gumirano kuciste,otporan je na udarce i prasinu,moze da snima na temperaturama do -10c i otporan je na vodu do 3m dubine.Ima senzor formata 4:3,rezolucije 12mpx,snima video klip u HD rezoluciji i ima objektiv sa optickim zumom 5X 36-180mm.Mislim da je to najbolji izbor.Po mom misljenju jedina mana mu je to sto je mogao da ima malo siri objektiv,to je ispravljeno na novom modelu ali to zadovoljstvo kosta.

Fuji je marka koja je od pocetka aktuelna kad su digitalni aparati u pitanju.Probali su svuda da se ubace ali su se opredelili za jeftinu klasu ali koja daje solidne rezultate.I sam sam vlasnik jednog takvog.Sluzi me vec 6 godina i evo prilozicu jednu sliku koja je snimljena pre nekoliko dana da vidis kako radi nakon 6 godina eksploatacije.Na slici je model aviona snimljen u Vazduhoplovnom muzeju Beograd.

post-8722-0-18033100-1297236132_thumb.jpg

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja