cobe 189 Napisano Februar 4, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 469 postova Lokacija: TRSTENIK Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-))) Prijavi odgovor kao problematičan jedino ova 3 modela mogu da kupim (zbog cene ) a to su :satelis 500:atlantic 500 i scarabeo 500 pa mi je potrebna pomoc da odlucim izmedju njih ....hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4954 Napisano Februar 5, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6024 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ! Evo nekih zapažanja. Naveo si dva putna i jedan "gradski" skuter. Sva tri dele isti agregat. Kod ova dva "putna" opet ima nekih razlika u dizajnu, najviše vezano za položaj (visinu) sedenja suvozača. Kod Satelisa suvozač sedi "na spratu" što ume da smeta i njemu zbog vetra i tebi zbog upravljivosti skutera. Kod Atlantica je taj "slučaj" mnogo sretnije rešen. Naravno ako se voziš uglavnom sam ovo zanemariš. Zaštita od vetra je bolja na "putnim" mašinama nego na Scarabeu i tu opet Atlantic ima nešto bolje rešenje u odnosu na Satelisa. Sa druge strane odabirom Scarabea dobićeš za 1 inč veći prednji točak (16-15) u odnosu na putnike. Zadnji točkovi su im isti - 14 inča. Sva tri modela se mogu opremiti povišenim vizirima. Dok kod Satelisa i Scarabea imaš i nosače za te vizire kod Atlantica moraš improvizovati. Njegov povišeni vizir se savija pri većim brzinama i dodatna zaštita od vetra pada u vodu. Tovarni prostor je kod sva tri modela "na nivou" ali Satelis se izdvaja pristupom gepeku sa dve strane. Podizanjem sedišta (kao kod druga dva) ali i malim vratima sa zadnje strane skutera. Što se tiče dizajna Satelis je najmlađi od kandidata pa samim tim (lični utisak) ima i najatraktivniji dizajn. Novom Atlanticu ne mogu da "oprostim" što ima tablu bez ikakvog displeja, bord kompjutera i obrtomera. Tabla ista kao na Atlantic 125. Scarabeo a pogotovu Satelis na tom polju daleko odskaču. Neću spominjati još neke modele od 500 ccm jer si naveo ova tri. Na slatkim si mukama - uživaj !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cobe 189 Napisano Februar 5, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 469 postova Lokacija: TRSTENIK Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-))) Prijavi odgovor kao problematičan dosta vremena provodim zajedno sa svojom dragom u voznji i nadam se da ce veliki vizir resiti taj problem na satelisu.naveo sam ova 3 modela jer ne prelaze cenu od 6000e,sva 3 imaju provereni agregat,bar se tako prica ...a uvek sam raspolozen da saslusam predloge iskusnijih vozača od mene.burgmana 400 sam vozio 2 godine i imao ogromne probleme sa njim i taj model sam iskljucio iz izbora ....hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Februar 5, 2011 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan dosta vremena provodim zajedno sa svojom dragom u voznji i nadam se da ce veliki vizir resiti taj problem na satelisu.naveo sam ova 3 modela jer ne prelaze cenu od 6000e,sva 3 imaju provereni agregat,bar se tako prica ...a uvek sam raspolozen da saslusam predloge iskusnijih vozača od mene.burgmana 400 sam vozio 2 godine i imao ogromne probleme sa njim i taj model sam iskljucio iz izbora ....hvala unapred Problemi s Burgmanon 400 ?! Za ne verovati... Mog frend vozi Peugeot satelis 500 nick "antsist" . Znam da je prešao preko 20000 km slabo je na forumu pošalji mu pp pa će ti odgovoriti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Februar 5, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je problema sa starijim modelima Burgmana 400.Prvenstveno zbog ekstremne potrosnje ulja.Mnogi su zaribavali,zbog nemara vlasnika. Ispostavilo se da je problem bio vezan za neke tolerancije u motoru.Ovi noviji modeli taj problem vise nemaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HOGAR STRASNI 1168 Napisano Februar 5, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 507 postova Lokacija: Beograd - epicentar Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan KYMCO ? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cobe 189 Napisano Februar 5, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 469 postova Lokacija: TRSTENIK Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je problema sa starijim modelima Burgmana 400.Prvenstveno zbog ekstremne potrosnje ulja.Mnogi su zaribavali,zbog nemara vlasnika. Ispostavilo se da je problem bio vezan za neke tolerancije u motoru.Ovi noviji modeli taj problem vise nemaju. ovaj je bio 06 god 400ccm uvezen iz italije sa 11.000 km i uspeo je da mi zariba 2 puta za 2 god :-((( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cobe 189 Napisano Februar 5, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 469 postova Lokacija: TRSTENIK Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-))) Prijavi odgovor kao problematičan KYMCO ? vozio sam xciting 500 i nesto mi se ne svidja ,iskreno imam strah zbog kvaliteta agregata,dok je u ovim ostalim piagio master 500 i funkcionise besprekorno :-)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cobe 189 Napisano Februar 6, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 469 postova Lokacija: TRSTENIK Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-))) Prijavi odgovor kao problematičan poslao sam mu poruku ali ne odgovara pa ako ti nije tesko da ga zamolis da me udostoji odgovora i resi mi nedoumice oko satelisa :-))) Problemi s Burgmanon 400 ?! Za ne verovati... Mog frend vozi Peugeot satelis 500 nick "antsist" . Znam da je prešao preko 20000 km slabo je na forumu pošalji mu pp pa će ti odgovoriti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Februar 6, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Izvini sto pitam, a da li si namerno izostavio Nexusa. Po meni mnogo lep i sigurno extra skuter. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cobe 189 Napisano Februar 6, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 469 postova Lokacija: TRSTENIK Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Izvini sto pitam, a da li si namerno izostavio Nexusa. Po meni mnogo lep i sigurno extra skuter. Pozdrav ne naravno da nisam ali mislim da nema nov a da je 500 ccm,ako postoji moze neke karakteristike i cena ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 636 Napisano Februar 6, 2011 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 464 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom da u igri nije moj favorit T-MAX, da sam u tvojoj poziciji birao bih ono sto ima ime, definitivno Atlantic..sve ostalo se brzo finansijski obezvredi. Sta je sa Malagutijem spidermax 500? Skoro sam bio u Rimu i mogu ti reci da je Malaguti jedan od favorita na ulici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cobe 189 Napisano Februar 6, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 469 postova Lokacija: TRSTENIK Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-))) Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom da u igri nije moj favorit T-MAX, da sam u tvojoj poziciji birao bih ono sto ima ime, definitivno Atlantic..sve ostalo se brzo finansijski obezvredi. Sta je sa Malagutijem spidermax 500? Skoro sam bio u Rimu i mogu ti reci da je Malaguti jedan od favorita na ulici. nikada nisam video taj motor i ne znam dal neko u srbiji uvozi malaguti i kakva je cena. T-MAX je extra motor ali je preskup za moj ukus :-)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4954 Napisano Februar 7, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6024 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Spidermax ti nije u rangu cena od ta tri koja si naveo. Za T-max si i sam rekao. I Nexus ako ima nov je papren... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilosSani 148 Napisano Februar 7, 2011 Svrati ponekad, 315 postova Lokacija: Beograd, Grocka Motocikl: Yamaha Xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom da u igri nije moj favorit T-MAX, da sam u tvojoj poziciji birao bih ono sto ima ime, definitivno Atlantic..sve ostalo se brzo finansijski obezvredi. Sta je sa Malagutijem spidermax 500? Skoro sam bio u Rimu i mogu ti reci da je Malaguti jedan od favorita na ulici. nikada nisam video taj motor i ne znam dal neko u srbiji uvozi malaguti i kakva je cena. T-MAX je extra motor ali je preskup za moj ukus :-)) Trion uvozi i prodaje Malaguti, okreni ih pa pitaj za cenu ... Pozdrav.... http://www.trionmotors.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Greifer 15 Napisano Februar 7, 2011 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije da me neko pita al i posle svega što si rekao ja bih ipak uzeo burgman 400 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cobe 189 Napisano Februar 7, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 469 postova Lokacija: TRSTENIK Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Nije da me neko pita al i posle svega što si rekao ja bih ipak uzeo burgman 400 a zasto vozis atlantic 500 kada je burgman dobar ???:-))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2082 Napisano Februar 7, 2011 Skuteras, 3702 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nije kupovao nov. Inace moj glas za atlantik. Kod njega ima najvise svega Onaj malaguti meni nekako grdan na oko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Februar 7, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ma kupi bre pravi motor za te pare i uzivaj ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2082 Napisano Februar 7, 2011 Skuteras, 3702 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan A sta mu dodje to pravi motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Februar 7, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan A sta mu dodje to pravi motor? Pa ti to najbolje znas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Februar 7, 2011 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan A sta mu dodje to pravi motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Februar 7, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Šalu na stranu - jel grešim ili sva tri pomenuta modela (Satelis, Atlantic i Scarabeo) imaju Pjađov Master agregat? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4954 Napisano Februar 7, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6024 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ne grešiš - sva tri su Master-i... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2082 Napisano Februar 8, 2011 Skuteras, 3702 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan A sta mu dodje to pravi motor? Pa ti to najbolje znas Ma kakvo ovo govno sa brzinama. Prve vece dokone pare i kupujem neki noviji T-max. Lepo je ovo sve (kad se ode u brdo), ali zna nekad da smori u pm. I dalje mislim da je najbolja opcija napucan skuter za svaki dan, a pored njega kros za djipanje po blatu ON topic Ja zbog onog jet force-a imam strasnu averziju prema tim pezoima, tako da ovaj ne bih ni pogledao. Nema veze cija je masina u njemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...