Jump to content

Moto Zajednica

nov maxi skuter od 500 ccm???

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 469 postova
  • Motocikl: pa najbolji nego koji drugi :-)))

jedino ova 3 modela mogu da kupim (zbog cene ) a to su :satelis 500:atlantic 500 i scarabeo 500 pa mi je potrebna pomoc da odlucim izmedju njih ....hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 6024 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Pozdrav !

Evo nekih zapažanja. Naveo si dva putna i jedan "gradski" skuter. Sva tri dele isti agregat. Kod ova dva

"putna" opet ima nekih razlika u dizajnu, najviše vezano za položaj (visinu) sedenja suvozača. Kod Satelisa

suvozač sedi "na spratu" što ume da smeta i njemu zbog vetra i tebi zbog upravljivosti skutera. Kod Atlantica

je taj "slučaj" mnogo sretnije rešen. Naravno ako se voziš uglavnom sam ovo zanemariš.

Zaštita od vetra je bolja na "putnim" mašinama nego na Scarabeu i tu opet Atlantic ima nešto bolje rešenje

u odnosu na Satelisa. Sa druge strane odabirom Scarabea dobićeš za 1 inč veći prednji točak (16-15) u odnosu na

putnike. Zadnji točkovi su im isti - 14 inča. Sva tri modela se mogu opremiti povišenim vizirima. Dok kod

Satelisa i Scarabea imaš i nosače za te vizire kod Atlantica moraš improvizovati. Njegov povišeni vizir se

savija pri većim brzinama i dodatna zaštita od vetra pada u vodu.

Tovarni prostor je kod sva tri modela "na nivou" ali Satelis se izdvaja pristupom gepeku sa dve strane. Podizanjem

sedišta (kao kod druga dva) ali i malim vratima sa zadnje strane skutera.

Što se tiče dizajna Satelis je najmlađi od kandidata pa samim tim (lični utisak) ima i najatraktivniji dizajn.

Novom Atlanticu ne mogu da "oprostim" što ima tablu bez ikakvog displeja, bord kompjutera i obrtomera. Tabla

ista kao na Atlantic 125. Scarabeo a pogotovu Satelis na tom polju daleko odskaču.

Neću spominjati još neke modele od 500 ccm jer si naveo ova tri. Na slatkim si mukama - uživaj !!!

dosta vremena provodim zajedno sa svojom dragom u voznji i nadam se da ce veliki vizir resiti taj problem na satelisu.naveo sam ova 3 modela jer ne prelaze cenu od 6000e,sva 3 imaju provereni agregat,bar se tako prica ...a uvek sam raspolozen da saslusam predloge iskusnijih vozača od mene.burgmana 400 sam vozio 2 godine i imao ogromne probleme sa njim i taj model sam iskljucio iz izbora ....hvala unapred

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

dosta vremena provodim zajedno sa svojom dragom u voznji i nadam se da ce veliki vizir resiti taj problem na satelisu.naveo sam ova 3 modela jer ne prelaze cenu od 6000e,sva 3 imaju provereni agregat,bar se tako prica ...a uvek sam raspolozen da saslusam predloge iskusnijih vozača od mene.burgmana 400 sam vozio 2 godine i imao ogromne probleme sa njim i taj model sam iskljucio iz izbora ....hvala unapred

Problemi s Burgmanon 400 ?! :staa: Za ne verovati...

Mog frend vozi Peugeot satelis 500 nick "antsist" . Znam da je prešao preko 20000 km slabo je na forumu pošalji mu pp pa će ti odgovoriti.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Bilo je problema sa starijim modelima Burgmana 400.Prvenstveno zbog ekstremne potrosnje ulja.Mnogi su zaribavali,zbog nemara vlasnika.

Ispostavilo se da je problem bio vezan za neke tolerancije u motoru.Ovi noviji modeli taj problem vise nemaju.

• Podržavam 1

Bilo je problema sa starijim modelima Burgmana 400.Prvenstveno zbog ekstremne potrosnje ulja.Mnogi su zaribavali,zbog nemara vlasnika.

Ispostavilo se da je problem bio vezan za neke tolerancije u motoru.Ovi noviji modeli taj problem vise nemaju.

ovaj je bio 06 god 400ccm uvezen iz italije sa 11.000 km i uspeo je da mi zariba 2 puta za 2 god :-(((

KYMCO ? :stabre:

:zdravo:

vozio sam xciting 500 i nesto mi se ne svidja ,iskreno imam strah zbog kvaliteta agregata,dok je u ovim ostalim piagio master 500 i funkcionise besprekorno :-))

poslao sam mu poruku ali ne odgovara pa ako ti nije tesko da ga zamolis da me udostoji odgovora i resi mi nedoumice oko satelisa :-)))

Problemi s Burgmanon 400 ?! :staa: Za ne verovati...

Mog frend vozi Peugeot satelis 500 nick "antsist" . Znam da je prešao preko 20000 km slabo je na forumu pošalji mu pp pa će ti odgovoriti.

Izvini sto pitam, a da li si namerno izostavio Nexusa. Po meni mnogo lep i sigurno extra skuter. Pozdrav

ne naravno da nisam ali mislim da nema nov a da je 500 ccm,ako postoji moze neke karakteristike i cena ...

• Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 464 postova
  • Motocikl: Forza 350 ('22)

S obzirom da u igri nije moj favorit T-MAX, da sam u tvojoj poziciji birao bih ono sto ima ime, definitivno Atlantic..sve ostalo se brzo finansijski obezvredi.

Sta je sa Malagutijem spidermax 500? Skoro sam bio u Rimu i mogu ti reci da je Malaguti jedan od favorita na ulici.

S obzirom da u igri nije moj favorit T-MAX, da sam u tvojoj poziciji birao bih ono sto ima ime, definitivno Atlantic..sve ostalo se brzo finansijski obezvredi.

Sta je sa Malagutijem spidermax 500? Skoro sam bio u Rimu i mogu ti reci da je Malaguti jedan od favorita na ulici.

nikada nisam video taj motor i ne znam dal neko u srbiji uvozi malaguti i kakva je cena. T-MAX je extra motor ali je preskup za moj ukus :-))

• BJB Maxi Scooter Club, 6024 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Spidermax ti nije u rangu cena od ta tri koja si naveo. Za T-max si i sam rekao. I Nexus ako ima nov je papren...

• Svrati ponekad, 315 postova
  • Motocikl: Yamaha Xmax 300

nikada nisam video taj motor i ne znam dal neko u srbiji uvozi malaguti i kakva je cena. T-MAX je extra motor ali je preskup za moj ukus :-))

Trion uvozi i prodaje Malaguti, okreni ih pa pitaj za cenu ...

Pozdrav....

http://www.trionmotors.com/

Nije da me neko pita al i posle svega što si rekao ja bih ipak uzeo burgman 400 :)

a zasto vozis atlantic 500 kada je burgman dobar ???:-)))

• Skuteras, 3702 postova
  • Motocikl: T-Max 500

A sta mu dodje to pravi motor?

Pa ti to najbolje znas

Ma kakvo ovo govno sa brzinama. Prve vece dokone pare i kupujem neki noviji T-max. Lepo je ovo sve (kad se ode u brdo), ali zna nekad da smori u pm. I dalje mislim da je najbolja opcija napucan skuter za svaki dan, a pored njega kros za djipanje po blatu

ON topic

Ja zbog onog jet force-a imam strasnu averziju prema tim pezoima, tako da ovaj ne bih ni pogledao. Nema veze cija je masina u njemu

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja