Jump to content

Moto Zajednica

Monotracer

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 396 postova

Vrlo interesantan koncept motorcikla sa single kabinom koja prima dva putnika. Kokpit je izrađen od karbonskih vlakana i mikrofibera, tehnologija preuzeta od ultralakih letelica. Osnovu su radili na BMW platformi, sa ugrađenim sekvencijalnim menjačem.

Fantastičan koncept, jedino je cena prava sitnica. :zvizduk:

http://www.monotracer.com/

post-4165-0-75615500-1296135120_thumb.jpg

post-4165-0-69653200-1296135128_thumb.jpg

post-4165-0-88082300-1296135138_thumb.jpg

post-4165-0-08779600-1296135148_thumb.jpg

post-4165-0-53891900-1296135161_thumb.jpg

post-4165-0-77800400-1296135175_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vlasnik sajta, 5373 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Cini mi se da je to relativno mator koncept. Ako se ne varam, bilo je nesto slicno prikazano jos krajem devedesetih u onoj emisiji 'Posle dvehiljadite' ili tako nesto... Interesantno u svakom slucaju, ali mi se cini da nema osnovnu draz koju imaju klasicni motocikli - miris okruzenja, izlozenost elementima i slicno. :neznam:

Mozda je mator ali mi deluje interesantno obzirom na dihtovanu kabinu koja ipak pruza vecu bezbednost i zastitu od vetra i hladovine uz makar pribliznu ciklistiku i performanse motorcikla.

Na ovom malo matorom klipu mi se po zvuku cini da je kao osnova ugradjen BMW LT 100 sa linijskom "ciglom" od motora, cak mi se cini i da mu je instrument tabla od LT-a ugradjena napred.

LT 100 je vec dugo u mnogim drzavama oficijelni Policijski motor koji se dobro pokazao.

U medjuvremenu vidim da je uradjen redizajn pa je nova verzija opremljena luksuznijom unutrasnjoscu i deluje vrlo dopadljivo.

Naravno cena mu je otrov jer ga rucno proizvode u malim serijama i videh na njihovom sajtu da osnovni model kosta oko 32.000. EUR, sto je za prosecnog coveka previse cak i u Svajcarskoj.

Ali sta sad, ocigledno i ovakav motorcikl sa kabinom ima svoju ciljnu grupu, pa ko voli neka kupi i uziva. 8)

Slazem se ali ovo ima car inace se ne bi prodavao i vozio po Svajcarskoj.

Mislim da tu postoji i uzrocno posledicna veza izmedju motorcikla sa zatvorenom kabinom i ostre klime gde se prilikom suncanih i suvih dana moze voziti po niskim temperaturama. Sa druge strane, ovo je penzija za starije bajkere koji su zaradili dosta novca pa im dodje kao fini gedzet da stave bakicu nazad i vozikaju se.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja