Jump to content

Moto Zajednica

sta od opreme?

Recommended Posts

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Suzuki TS 125 (Suzana)

ma ok je da treba imati prvu pomoc. ja je imam i u satoru za ne daj boze. mislio sam da ne bude nesto tipa "e bas mora od tog i tog proizvodjaca" ko sto kod nas vec biva jel? ja sam imao strujni sat "ganz" nemacki...strava, ali jbg mora "ei Mis". a to da ce nam uvaliti i fluo prsluk, pp aparat....to sigurno. ajde razumem cekic, to je stari srpski alat, ali...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Kolko sam cuo skorije nece morati da bude Glaenikina niti neka "srpspprsrpspp" standrad nego samo mora da ima komponente koja ima i nasa i koje zadovoljavaju standard( e sad kako to utvrditi ne znam). Jedino je fora sto kod Louisove ili neke druge moras da se iscimas da prevedes na Srpski ono sto ona ima u sebi i odstampas to i ubacis u prvu pomoc.

Stvarno bi bilo nelogicno da kazne nekoga ko ima BOLJU prvu pomoc od one koju je nas zakon obavezao. Gledam u Louisu je prva pomoc 7 eura, cisto sumnjam da je nasa nesto mnogo bolja a kosta 2300 dinara... >:(

• Hronični Motociklopata, 7358 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

ne kontam odakle vam ta cena od 2000din za prvu pomoc za motore, kad tamo na slici novina lepo pise 560din za Galenikinu prvu pomoc za motore

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Kolko sam cuo skorije nece morati da bude Glaenikina niti neka "srpspprsrpspp" standrad

Prvo si dobro čuo (ne mora da bude Galenika), ali drugo si loše čuo, odnosno mora da bude po standardu SRPS Z.B2.001. Jedino ako nešto ne promeni čika Mrkonjić do septembra :moto3:

Da se razumemo, ja se slažem da se uvede zakon i red i slažem se da treba da imamo prvu pomoć (makar i ne znali kako se koristi), kao i da u zgradama postoje PP aparati, ali se ne slažem da naša prva pomoć bude drugačija od one u EU, odnosno da se kod nas ne priznaje prva pomoć ugrađena u Mercedesu ili BMW-u, kao i ona za motore kupljena u Louisu, recimo. Daleko smo od EU i njihovih ostalih standarda da bi sada izmišljali vruću vodu. Mislim da, uz novi Zakono saobraćaju, samo još putari treba da zakrpe rupe, a prva pomoć će biti dobra svaka za nedaj Bože. A ako treba to ćebe, onda mogu da napišu da moramo da imamo i ligenštul, ako slučajno nabasamo na neku suvozačicu, da se ne bockamo po trnju :moto3:

ne kontam odakle vam ta cena od 2000din za prvu pomoc za motore, kad tamo na slici novina lepo pise 560din za Galenikinu prvu pomoc za motore

Piše i na tarabi :lol: Ja sam svojim očima u nekoliko prodavnica video prvu pomoć po novom standardu za A kategoriju, a cena je uvek bila debelo preko 2000 dinara. Tu uključujem i cenu u Metrou. Znači, ovi iz 2točka su u tom trenutku imali dezinformaciju.

Upravo sam dosao iz Kragujevackog Metroa, nova prva pomoc tip A (auto) od neke firme (zaboravih ime) sada kosta 1700 din. Lepo sam ja rekao, konkurencija :takoje:

• Hronični Motociklopata, 7358 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

ja sam pitao na 2 mesta tu kod nas i rekose mi da iako trenutno nemaju na lageru, kada stigne cena ce mu biti oko 600din i bice po propisanom standardu :zbunjen:

• Svakom po zasluzi, 12429 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ako je tako, naručujemo te od 600 dinara samo da imaju atest. Ipak mi sumnjiva tolika razlika u ceni?

Konkurencija bre. To sve sto je unutra ne vredi sve skupa 200 dinara... <_<

Uvezu sve te makaze, zavoje i sve iz Kine. Vazno je da je sterilisano. Gledao sam komplet iz Galenike, makaze su najobicnije sranje, uopste nije neki kvalitet...

Samo konkurencija jos malo da udari i bice cena skoro kao starima. Mogli bi kao organizacija BJB da se organizujete da se kupi na primer 200 komada moze i na kolicinu da se ustedi verovatno. To vama sto ne mogu minusi da se udare ostavljam da raspravite :)

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Ej, acime, u ovom clanku koji si postavio pise da je PP 560 din??? I ja sam ih vidjao samo za oko 2300. U cemu li je kvaka? bas cu da probam da nazovem neku Galenikinu veleprodaju ovih dana, da vidim po kojoj se ceni prodaje na veliko.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja