kepo 4527 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Johane neozbiljan si! Sloper, veruj mi da bi to bila Africa. Mozda zato sto je vise prilagodjena mojim prohtevima i nacinu voznje, a tih 20-30kmh sto mi nekad zafali cu nekako da progutam zarad ostalih prednosti. Imas mnogo dobar motor i ako zadovoljava tvoje potrebe, smesti neku Uzicanku i uzivaj! I sto bi neko reko, pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Urednici malo sam se prekucao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano Januar 24, 2011 Svakom po zasluzi, 12423 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nisi ...zvali su me "munja" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Januar 24, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Tebe ili mene?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano Januar 24, 2011 Svakom po zasluzi, 12423 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Тандем сте као Савићевић и Масаро својевремено у Милану! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Januar 24, 2011 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Johane neozbiljan si! Sloper, veruj mi da bi to bila Africa. Mozda zato sto je vise prilagodjena mojim prohtevima i nacinu voznje, a tih 20-30kmh sto mi nekad zafali cu nekako da progutam zarad ostalih prednosti. Imas mnogo dobar motor i ako zadovoljava tvoje potrebe, smesti neku Uzicanku i uzivaj! I sto bi neko reko, pozdrav! Sorry Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 24, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan nisi naveo kakva stopala ima Užičanka sad ozbiljno, ne valja ti poređenje uopšte stavi ruku na srce i reci da li stvarno misliš, da su Varadero 1000 i GS Adventure nakićeni motori samo za paradu. i sad jedno pitanje za tebe: Da si u mogućnosti, koja od ova dva motora bi uzeo a da pritom nesmeš ni jedan ni drugi da prodaš u sledeći 20 godina. Zamisli da su i jedan i drugi motor stari 5 godina. 1. Afrika Twin 2. Varadero 1000 Pa afrika brate :D , ona bar znamo da ide 20godina... Jbt. kad ja moram da kazem, a ne volim na istu da sednem ni po cigare P.s. na pustom ostrvu bi i debela sremica prosla, svejedno te niko ne vidi sta 'ebes a nikad nisi gladan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Januar 24, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan То је зато што не пушиш! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 25, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa afrika brate :D , ona bar znamo da ide 20godina... Jbt. kad ja moram da kazem, a ne volim na istu da sednem ni po cigare P.s. na pustom ostrvu bi i debela sremica prosla, svejedno te niko ne vidi sta 'ebes a nikad nisi gladan Klasično Afrikanski izbor sa debelim ženama ja bi obe na ostrvu pa podela rada nego imam utisak da pričate svi o istoj stvari ali sa različitih uglova... naravno da novi motori donose udobnost, više snage, ekonomičniju potrošnju ali takođe su "nežniji" tj. posle polovine 90tih su se proizvođači opametili pa uz elektroniku sa rokom trajanja stavili i dosta plastičnih delova koji su se ugurali na listu "potrošnih delova"... za neki touring i nežni off (prelazak preko livade u blizini naseljenog mesta sa lokalnim dilerom delova) će svaki motor dobro da odradi... poenta je da su se u doba 80tih i 90tih (kada su se pravili brodovi od drveta a ljudi bili od čelika) pravili značajno jednostavniji, robusniji i tehnički jednostavniji za održavanje motori... a ne da ti se desi (kao što se desilo na Kepijadi) da ti prilikom bezopasnog pada zaglupi kompjuter i motor postane nekretnina a servis toga košta kao Svetog Petra kajgana... kod starijih motora prolazi podešavanje šrafcigerom, klještima i kamenom... e sad, svako bira po svojim afinitetima i željama (a tako i treba) ali jedina osoba koja exploatiše nov motor onako kako piše u katalogu je Mikka (i zbog toga ima moje ogromno poštovanje)... jednom rečju svi ste u pravu ... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Januar 25, 2011 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan ali jedina osoba koja exploatiše nov motor onako kako piše u katalogu je Mikka Daleko od toga da ga eksploatishe kao u katalogu, ali ga eksploatishe za svu svoju srecu i srce 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Januar 25, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Pa afrika brate :D , ona bar znamo da ide 20godina... Jbt. kad ja moram da kazem, a ne volim na istu da sednem ni po cigare P.s. na pustom ostrvu bi i debela sremica prosla, svejedno te niko ne vidi sta 'ebes a nikad nisi gladan Klasično Afrikanski izbor sa debelim ženama ja bi obe na ostrvu pa podela rada nego imam utisak da pričate svi o istoj stvari ali sa različitih uglova... naravno da novi motori donose udobnost, više snage, ekonomičniju potrošnju ali takođe su "nežniji" tj. posle polovine 90tih su se proizvođači opametili pa uz elektroniku sa rokom trajanja stavili i dosta plastičnih delova koji su se ugurali na listu "potrošnih delova"... za neki touring i nežni off (prelazak preko livade u blizini naseljenog mesta sa lokalnim dilerom delova) će svaki motor dobro da odradi... poenta je da su se u doba 80tih i 90tih (kada su se pravili brodovi od drveta a ljudi bili od čelika) pravili značajno jednostavniji, robusniji i tehnički jednostavniji za održavanje motori... a ne da ti se desi (kao što se desilo na Kepijadi) da ti prilikom bezopasnog pada zaglupi kompjuter i motor postane nekretnina a servis toga košta kao Svetog Petra kajgana... kod starijih motora prolazi podešavanje šrafcigerom, klještima i kamenom... e sad, svako bira po svojim afinitetima i željama (a tako i treba) ali jedina osoba koja exploatiše nov motor onako kako piše u katalogu je Mikka (i zbog toga ima moje ogromno poštovanje)... jednom rečju svi ste u pravu ... nakon tri strane, konačno jedan normalan post 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxxa 303 Napisano Januar 25, 2011 侍, 671 postova Lokacija: Булбулдер Motocikl: Honda XRV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pročitah celu temu... Dosta korisnih informacija, iako su offovanje - korisne su Mada moram opet da pročitam pošto se više ne sećam gde i kako trebam da vozim svoj motor i čemu je namenjen, izgleda da sam celo leto išao na Glinaru a trebalo je na Ibarsku 'Oće na kraju neko da pomogne čoveku pri izboru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Januar 25, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Pa afrika brate :D , ona bar znamo da ide 20godina... Jbt. kad ja moram da kazem, a ne volim na istu da sednem ni po cigare P.s. na pustom ostrvu bi i debela sremica prosla, svejedno te niko ne vidi sta 'ebes a nikad nisi gladan Klasično Afrikanski izbor sa debelim ženama ja bi obe na ostrvu pa podela rada nego imam utisak da pričate svi o istoj stvari ali sa različitih uglova... naravno da novi motori donose udobnost, više snage, ekonomičniju potrošnju ali takođe su "nežniji" tj. posle polovine 90tih su se proizvođači opametili pa uz elektroniku sa rokom trajanja stavili i dosta plastičnih delova koji su se ugurali na listu "potrošnih delova"... za neki touring i nežni off (prelazak preko livade u blizini naseljenog mesta sa lokalnim dilerom delova) će svaki motor dobro da odradi... poenta je da su se u doba 80tih i 90tih (kada su se pravili brodovi od drveta a ljudi bili od čelika) pravili značajno jednostavniji, robusniji i tehnički jednostavniji za održavanje motori... a ne da ti se desi (kao što se desilo na Kepijadi) da ti prilikom bezopasnog pada zaglupi kompjuter i motor postane nekretnina a servis toga košta kao Svetog Petra kajgana... kod starijih motora prolazi podešavanje šrafcigerom, klještima i kamenom... e sad, svako bira po svojim afinitetima i željama (a tako i treba) ali jedina osoba koja exploatiše nov motor onako kako piše u katalogu je Mikka (i zbog toga ima moje ogromno poštovanje)... jednom rečju svi ste u pravu ... nakon tri strane, konačno jedan normalan post А не... То извини! И твоји постови су били изузетни! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jocke 170 Napisano Januar 26, 2011 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: БГД Motocikl: Варадеро Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Sve materijalno treba da bude u službi duhovnog. Tj ako vam "gvožđurija" posluži na zadovoljstvo, sreću i veselje ispunila je svoju svrhu. Nije cilj dobar (nov, moderan, skup, šaren, brz, može da se popne na najveće brdo) motor nego je cilj dobar provod. I ako se potakmičimo ko će bolje da se provede na pravom smo putu. Što bi rekla pesma: Nije blago ni srebro ni zlato, već je blago što je srcu drago. Ko pre shvati ostane mu više vremena za pravo zezanje. Živi bili 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Januar 26, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo si to rekao.. zato i volimo afrikance.. a stalno se koskamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Januar 27, 2011 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan e sad, svako bira po svojim afinitetima i željama (a tako i treba) ali jedina osoba koja exploatiše nov motor onako kako piše u katalogu je Mikka (i zbog toga ima moje ogromno poštovanje)... jednom rečju svi ste u pravu ... Mislim da tu spadaju svi koji makimalno koriste svoje motore za ono sto vole ima tu jos onih sa novim masinama, Koma, Cure... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 27, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Po meni neko merilo koliko koristis motor je koliko te kosta svaki kilometar na njemu! Tj kolko sam ga platio i koliko sam ga vozio kilometara. Kada u toj racunici koliko motor potrosi po kilometru (ulje, gume, servisi, gorivo sve djuture) izgubi cena motora i ulaganja, tj glavni udeo troska kad postane potrosnja goriva, e onda mislim da si kupio odgovarajuci motor i da si ga kvalitetno potrosio! npr. nek je mene moj DR kostao 2000e (sam motor 1300e) kad se tu svasta sabere, iako verujem da je cifra veca kad tu dodju registracije itd... I to podelim sa 40000km koliko me je preneo, dobijem 0.05e/km! (gorivo izadje 0.06e/km ako racunam potrosnju 5l/100km) Uf, prvi put ovo racunam... moracu da ga castim necim za sledecu sezonu . Ako ne mrzi nekog nek napravi racunicu da vidimo koliko je to potrebno kilometara po ovom kriterijumu da "isplatite" svoj motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Januar 27, 2011 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Po meni neko merilo koliko koristis motor je koliko te kosta svaki kilometar na njemu! Tj kolko sam ga platio i koliko sam ga vozio kilometara. Kada u toj racunici koliko motor potrosi po kilometru (ulje, gume, servisi, gorivo sve djuture) izgubi cena motora i ulaganja, tj glavni udeo troska kad postane potrosnja goriva, e onda mislim da si kupio odgovarajuci motor i da si ga kvalitetno potrosio! npr. nek je mene moj DR kostao 2000e (sam motor 1300e) kad se tu svasta sabere, iako verujem da je cifra veca kad tu dodju registracije itd... I to podelim sa 40000km koliko me je preneo, dobijem 0.05e/km! (gorivo izadje 0.06e/km ako racunam potrosnju 5l/100km) Uf, prvi put ovo racunam... moracu da ga castim necim za sledecu sezonu . Ako ne mrzi nekog nek napravi racunicu da vidimo koliko je to potrebno kilometara po ovom kriterijumu da "isplatite" svoj motor. Kad bih ja gledao kad ću da ga "isplatim" Ne bih ni kupovao motor, opremu i ostale drangulije koje idu uz to. Već bih pare držao u banci i gledao kako mi raste kamata i ostao debil koji nit vido, vozio nit p i č k e mirisao.. Ajde mi napravi kalkulaciju koliko vremena, goriva, para treba da potrošiš, da zbariš neku cavu koja ti srce zagrejala i koliko snošaja je potrebno da bi ti se isplatilo i ne zaboravi njeno "održavanje" mislim na šminku, uloške itd.... LJUBAV PREMA DOŽIVLJAJIMA KOJI SE ZBIVAJU TOKOM VOŽNJI I DRUŽENJA NEMA CENU ! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 27, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Po meni neko merilo koliko koristis motor je koliko te kosta svaki kilometar na njemu! Tj kolko sam ga platio i koliko sam ga vozio kilometara. Kada u toj racunici koliko motor potrosi po kilometru (ulje, gume, servisi, gorivo sve djuture) izgubi cena motora i ulaganja, tj glavni udeo troska kad postane potrosnja goriva, e onda mislim da si kupio odgovarajuci motor i da si ga kvalitetno potrosio! npr. nek je mene moj DR kostao 2000e (sam motor 1300e) kad se tu svasta sabere, iako verujem da je cifra veca kad tu dodju registracije itd... I to podelim sa 40000km koliko me je preneo, dobijem 0.05e/km! (gorivo izadje 0.06e/km ako racunam potrosnju 5l/100km) Uf, prvi put ovo racunam... moracu da ga castim necim za sledecu sezonu . Ako ne mrzi nekog nek napravi racunicu da vidimo koliko je to potrebno kilometara po ovom kriterijumu da "isplatite" svoj motor. Kad bih ja gledao kad ću da ga "isplatim" Ne bih ni kupovao motor, opremu i ostale drangulije koje idu uz to. Već bih pare držao u banci i gledao kako mi raste kamata i ostao debil koji nit vido, vozio nit p i č k e mirisao.. Ajde mi napravi kalkulaciju koliko vremena, goriva, para treba da potrošiš, da zbariš neku cavu koja ti srce zagrejala i koliko snošaja je potrebno da bi ti se isplatilo i ne zaboravi njeno "održavanje" mislim na šminku, uloške itd.... LJUBAV NEMA CENU ! Sustina cele teme je naci neku objektivnost u svemu tome! Volimo mi stosta sto ne valja i ne pitamo za cenu! Na nekoj od ranijih strana je bilo postavljeno pitanje da li bi pre kupio skuplji motor ili razliku u parama potrosio na voznju!? O ljubavi prema cemu pricamo, ako motor postoji i za 1500 i 15000e. A motor kao predmet ljubavi? Zabole me bas za to 200kg gvozdjurije, da mi je jos 10000e da li mislis da bi prodao DR i kupio F800GS!? Svi mi volimo motore, jahte, manekenke, avione, tunirane automobile, nadrkane telefone... Kad napravis onu gore kalkulaciju onda se zapitas da li si kupio ljubav, statusni simbol, ubicu kompleksa ili hir!? Ja u kuci imam 5 motora i ne osecam se nista lepse nego kad sa ovim jednim odem na put... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3084 Napisano Januar 27, 2011 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Nemam pojma o čemu se govori u temi ali sam glasao. http://www.motorcyclespecs.co.za/model/yamaha/yamaha_xt660_tenere%2008.htm Tenere mi je prelep motor i jedini "srednji" enduro koji žarko želim... Ali mi ne treba! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Januar 27, 2011 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kvariša, Nisam se dobro izrazio a ti me uvati za reč. Mislio sam na ljubav prema vožnji, druženju i ostalo što ide uz to.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 27, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Kvariša, Nisam se dobro izrazio a ti me uvati za reč. Mislio sam na ljubav prema vožnji, druženju i ostalo što ide uz to.. Ma jasno je sve, ne zelim ni ja da prebacim bilo kome za bilo sta. Upravo lepota motociklizma je u tome sto svako moze da nadje svoj kutak u njemu, nesto sto mozda samo njega ispunjava. Da smo realni i objektivni svi bi verovatno vozili TW125 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Januar 28, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Ма који TW125! Знаш пошто су гуме за њега?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cilesd 171 Napisano Januar 29, 2011 Svrati ponekad, 256 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Gas Gas Ec 300 Prijavi odgovor kao problematičan Svako ima svoju viziju. Ja sam pre za teneru, ne iz razloga sto vozim Yamahu, nego iz razloga sto mi deluje da je manje glomazna i da je agilnija od TA koji mi vise deluje za neko putovanje koje usput ima malo neravnina, dok mi tenera deluje kao masina koja lakse podnosi grublji teren.... Opet je stvar ukusa, ja vise volim grub teren nego asfalt, zato bih izabrao teneru... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...