Jump to content

Moto Zajednica

Informacije o Rumuniji

Recommended Posts

• Drug član, 3236 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Motor se ne gasi, razmišlja se unapred. Zato je nepromišljen, srpski rečeno, magarac. Ne ide se grlom u jagode, a neki to rade i posle im đavo kriv.

A ja bih se uvek vratio tamo, prelepo je, a i mečke su medene-ako paziš.🙂

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• XXX, 492 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

Prošao tuda prošle nedelje. Videli 5 medveda + medvedica sa 2 mečeta. Imam osećaj kao da svaki ima svoju teritoriju na kojoj ordinira :)

Prošli naravno bez stajanja pored njih mada je to teško izvesti kada svi sa automobilima stanu, izvade telefone i slikaju i snimaju a ti čekaš da se neko pomeri da bi ti prošao.... Sve je bilo i više nego ok sem kod jednog medveda što je stajao na sred puta pa šetao (bukvalno) sa jedne na drugu stranu pa nisam bio siguran hoće li levo ili desno a pored njega proći na pola metra nisam baš bio spreman...

Videvši šta se desilo onom Italijanu pre mesec- dva biber sprej je bio u džepu za svaki slučaj...jeste da ne bih stigao ni da ga izvadim iz džepa ali sam se bolje osećao znajući da ga ipak imam🙄

GH012158-1756407046510.jpg

• Sviđa mi se 2

• IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1046 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
On 8/30/2025 at 9:26 PM, Korto Malteze said:

Ukratko, u poslednja tri dana prešli smo nešto manje od 1300 km kroz Karpate. Najvažnije – vreme nas je zaista poslužilo.
Deonica Oravița–Bozovici–Banja Herkul je fantastična, a od banje kroz nacionalni park trenutno se radi put, ali ništa strašno.
Definitivno preporuka: ko može, neka Transalpinu i Transfăgărășan vozi radnim danima – tada je saobraćaj minimalan, dok je vikendom prava ludnica.
Meni se posebno dopao deo Karpata od Brezoi prema Petrosanima, pa dalje niz dolinu Jiu.
Posebno bih pohvalio Rumune i njihovu kulturu vožnje, naročito odnos prema nama motociklistima.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Izgleda da svi osim nas imaju tu kulturu voznje ,zaostali smo u nekom vremenu izgleda.....a da ne propustim, Gruzija, oni su jedino gori pisem iz licnog iskustva.

• Sviđa mi se 4

• Hronični Motociklopata, 7651 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Topla preporuka za smeštaj "MotoCamp" Cisnadioara, to je malo mesto u blizini Sibiu, pravi bajkerski smeštaj, vlasnik bajker.

• Zainteresovan, 625 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 F

Obisao sam moje spasitelje od pre 3 godine kada sam krenuo put Jasia. Ovog puta sam uspeo da odvozim planiranu turu bez problema ali iz treceg pokusaja.

Prvi je bio te godine kada sam prvog dana imao peh sa sajlom za kvacilo gde su ovi sjajni ljudi iz Bucova pomogli. Tada sam bio knap sa vremenom i kako mi je ova situacija poremetila tempo, morao sam da se vratim.

Drugi put, naredne godine, tj. prosle godine, na poslu pomerim svoj odmor za dve nedelje da izadjem u susret kolegi racunajuci da cu imati lepo vreme i kasnije, ali to nije bio slucaj. Tako da sam morao da idem na jug i obidjem Peloponez.

I najzad ove godine, samo sam smer kretanja promenio, treca sreca - Put za Jasi.

Pri povratku sam obavezno hteo da posetim ove sjajne ljude i donesem iz Jasija neki mali znak paznje za njihovo dobro delo od pre tri sezone.

Nova slika u istom sastavu, slicna onoj iz 2023-e postavljenoj u ovoj temi ranije (strana 62).

image.thumb.jpeg.b19a4061dbe2f99b2021e2722b4729fc.jpeg

Promenio član Deki Katana
  • Sviđa mi se 13

@misa-pei ova tvrdjava na slici je tvrdjava u kojoj je Vlad Tepes provodio vecinu svog vremena, pa bi se ona smatrala "prava" Drakulina tvdjava a ne ona u Branu koja je lepsa i pristupacnija od ove.

To je ta tvrdjava do koje se dolazi uz skoro 1500 stepenika i kada si u podnoziju, bas je i ne vidis sa Transfargasana. Inace medveda ima i ovde na pocetku uspona pa su obezbedili stazu sa ogradom, zvucnicima i kamerama.

image.thumb.jpeg.940aba920de95baeecd9ffb821ac5783.jpeg

• Sviđa mi se 5

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X

Mi je nismo ni registrovali. Mada, išao sam sa ekipom koju ništa nije zanimalo osim vožnje. Jedva sam ih iscimao da stanemo na 2-3 mesta, a i tada su gunđali.

• Tužan 1

@Korto Malteze Steta, jer Rumunija ima dosta toga da ponudi i treba dosta vremena i osmisljenih tura da se koliko toliko upozna i istrazi.

P.S.

Inace sam sretao medvede po putu ali se nisam zaustavljao da ih slikam. Tvoje slike su dovoljno.

• Sviđa mi se 1

Apsolutno se slažem. Što je najgore, imali smo sasvim dovoljno vremena za više stvari, vidikovaca i turistickih atrakcija.

• Sviđa mi se 1

@URKE 80 Bravo! Dobro si iskrivio vrat i ozbiljno zumirao.

Mora da se obrati paznja i ciljano staje preko puta ulaska u kamp "Drakula" za ovakav snimak.

Posto je tvrdjava na pocetku Transfagarasana i nije neophodno da se prelaze Karpati. Inace ima saobracaja i radnim danom pa mogu samo da pretpostavim koji je haos vikendom.

Put jeste slikovit ali je asfalt na severnoj strani upitan. Sav je izgreban i to bas u krivinama.

Transalpina je lepsa za voznju.

Planirao sam precicom do Brasova preko Brana od Curte de Arges. Posto je kolega Vlajko u svom skorasnjem putopisu pisao da se ta deonica radi i da su cesti semafori, a i provera da se tvrdjava u Rasovu takodje rekonstruise, ipak me je naterala da predjem Transfargasan pa kakav god da je asfalt.

Inace Curtea de Arges je poznata i po cuvenoj bitci gde su nasi izvojevali pobedu pod vodjstvom Mircete Starijeg 1395 protiv Bajazita, poznatija kao bitka na Rovinama. Tu su stradali i Kraljevic Marko i Konstantin Dejanovic, oba turska vazala.

Tako da nasa poznata izreka "Kasno Marko na Kosovo stize", ne govori o tome da je Kraljevic Marko zakasnio da se bori protiv turaka vec je namerno odocnio kako se ne bi borio protiv svoje brace u boju na Kosovom polju. Kraljevic Marko je tada vec bio turski vazal kao i braca Dejanovici i Mrnjacevici pre njega. Njihove zemlje su prve pale pod tursko robstvo nedugo nakon izgubljene bitke na Marici 1371 i posle drugih okrsaja koji su samo ovi vlastelini pruzali nadirucem neprijatelju u tom periodu. Glavni grad brace Dejanovic je bio Kustendil kao i Kumanovo. Mrnjavcevici su pak bili vise istocno i juzno od njihovih zemalja, blize Carigradu. Prestoni grad Kraljevic Marka je bio Prilep.

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 120 postova
  • Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT

Kakvo je to ponašanje? Ići na put brz bočnih kofera na BMW vozilu!😜 To se nosi i na kafu 🤣

Promenio član Саша
  • Haha 4
  • Zbunjen 1

• Drug član, 1864 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Milanče, gde si na kraju, spavao? Nešto se oštrim da opalim početkom Oktobra jednu vožnju samo još nisam prelomio na koju stranu, Rumunija jedna od opcija... 

• Ne silazi, 3608 postova
  • Motocikl: Džies

Sad smo ovde:

4927cc4b-3dcf-4dc6-a35b-e2e43bba7157.jpg

Preporuka, koga put nanese ovamo, motora 7-8 trenutno. Sa doručkom 5500.Cena je za dve osobe. 

Prvi smeštaj ti je mnogo daleko. 

Put Targu Jiu-Petrošani fantazija,ko voli krivinarenje, pored manastira Lainici. 

Promenio član shoyyka
  • Sviđa mi se 2

Da, da... taj put od Petrošana je sjajan.
Ima li neki smestaj u Rumuniji da nije u drečavim bojama?

• Haha 3

Da dodam:

TA juče prazna,milina.Danas vašar na vrhu TFa,ma dva vašara,oko vodopada isto,samo prošli.Znači samo radnim danima ići.

• Sviđa mi se 1

Corvins' castle

df91c21f-f7d5-470a-ad3c-f057f4459b36.jpg

f88bea6e-bb76-4515-9d87-6a87435d5253.jpg

1eb61360-8140-4855-ae99-7ae46e3ed477.jpg

284f56f5-4bfb-4314-a08d-67eda09acab7.jpg

375a5f67-0665-459a-b5f6-cc5ad1008b2f.jpg

aa2dc497-68e5-4166-ba6d-70a4b79603cd.jpg

Između važnih i manje važnih odaja nađoh one,za uterivanje/isterivanje pravde iliti najvažnije.

6ad13baa-f31a-404c-bb79-5b82f0385b5c.jpg

e7f57107-fd96-40d6-b82a-dd9eef9697ad.jpg

e8d80353-3557-454d-8ae9-e6f1f5089218.jpg

b7676eb6-7989-4efd-b3de-6af7803f12e4.jpg

9f6e9b2f-069b-4fba-939d-6e7c52cccdaa.jpg

50 leja ulaz,1 lei 23 dinara

• Sviđa mi se 11

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja