cparty 41 Napisano Januar 15, 2011 U prolazu, 53 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Kawasaki GPX500RR 16V RSTYL Prijavi odgovor kao problematičan Nisam znao gde da smestim ovu temu,ali nadam se da ovde nece smetati...Interesuje me da li postoje kazne za nas motocikliste zbog celavih guma ???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano Januar 15, 2011 Svakom po zasluzi, 12423 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Tu je novi Zakon nedorečen. U redu je za enduro i kros motore, njihove gume skoro uvek imaju šaru preko tih 4 mm ali šta ćemo sa "zujalicama" koje većinom nose slick gume koje i kad su nove retko koja ima šaru dozvoljenu novim Zakonom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cparty 41 Napisano Januar 15, 2011 U prolazu, 53 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Kawasaki GPX500RR 16V RSTYL Prijavi odgovor kao problematičan Tu je novi Zakon nedorečen. U redu je za enduro i kros motore, njihove gume skoro uvek imaju šaru preko tih 4 mm ali šta ćemo sa "zujalicama" koje većinom nose slick gume koje i kad su nove retko koja ima šaru dozvoljenu novim Zakonom? pa da....to je i mene vrlo zbunilo,nzm ja imam dosta istanjenu zadnju gumu,vozicu na njoj dok ne kupim drugu,ne verujem da ce me kazniti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1875 Napisano Januar 15, 2011 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Do WFI oznaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4268 Napisano Januar 15, 2011 motoras, 2462 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Tu je novi Zakon nedorečen. U redu je za enduro i kros motore, njihove gume skoro uvek imaju šaru preko tih 4 mm ali šta ćemo sa "zujalicama" koje većinom nose slick gume koje i kad su nove retko koja ima šaru dozvoljenu novim Zakonom? Ne bih se bas slozio sa ovim. Slik gume jesu za "zujalice",ali kada se koriste na stazi (znaci only for race).Slik guma,cak ni nova,nije dozvoljena da se vozi na ulici.Na motoru koji je namenjen za voznju u saobracaju gume moraju biti "street legal" i to sa sarom min 4mm. E sad,video sam i kad na slik urezu saru,pa to bude legalno (4mm min),ali i nije jer na gumi pise da je samo za trke U svakom slucaju,mislim da nije bezbedno napraviti sam sare. Takodje,ne vidim razlog zasto bi neko vozio r1 po ulici sa slik gumama.Skoro svi proizvodjaci guma proizvode gume koje su street legal,a mogu da se koriste i na stazi.A ako je vec u pitanju lova,da se nema za novu gumu,uvek moze da se kupi polovna za 10-20 E koja je bar zakonski prihvatljiva.Ovo je sad bas stvar za diskusiju,jer glupo je da neko vozi r1 ili zx10,a da nema za gumu.A opet,ko vozi motor koji ima slabije performanse,trebalo bi da moze da kupi bar polovnu koja je bolja od nikakve. Tako da,ne znam zasto bi neko za sitne pare rizikovao da dobije kaznu zbog celave gume,a o padu za motora da i ne govorim? PS. Ako bi sad neko rekao da je i polovna skupa,nema se,besparica je...Da li neko,ko nema 10-20 E za polovnu gumu u opste treba da vozi? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cparty 41 Napisano Januar 15, 2011 U prolazu, 53 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Kawasaki GPX500RR 16V RSTYL Prijavi odgovor kao problematičan Tu je novi Zakon nedorečen. U redu je za enduro i kros motore, njihove gume skoro uvek imaju šaru preko tih 4 mm ali šta ćemo sa "zujalicama" koje većinom nose slick gume koje i kad su nove retko koja ima šaru dozvoljenu novim Zakonom? Ne bih se bas slozio sa ovim. Slik gume jesu za "zujalice",ali kada se koriste na stazi (znaci only for race).Slik guma,cak ni nova,nije dozvoljena da se vozi na ulici.Na motoru koji je namenjen za voznju u saobracaju gume moraju biti "street legal" i to sa sarom min 4mm. E sad,video sam i kad na slik urezu saru,pa to bude legalno (4mm min),ali i nije jer na gumi pise da je samo za trke U svakom slucaju,mislim da nije bezbedno napraviti sam sare. Takodje,ne vidim razlog zasto bi neko vozio r1 po ulici sa slik gumama.Skoro svi proizvodjaci guma proizvode gume koje su street legal,a mogu da se koriste i na stazi.A ako je vec u pitanju lova,da se nema za novu gumu,uvek moze da se kupi polovna za 10-20 E koja je bar zakonski prihvatljiva.Ovo je sad bas stvar za diskusiju,jer glupo je da neko vozi r1 ili zx10,a da nema za gumu.A opet,ko vozi motor koji ima slabije performanse,trebalo bi da moze da kupi bar polovnu koja je bolja od nikakve. Tako da,ne znam zasto bi neko za sitne pare rizikovao da dobije kaznu zbog celave gume,a o padu za motora da i ne govorim? PS. Ako bi sad neko rekao da je i polovna skupa,nema se,besparica je...Da li neko,ko nema 10-20 E za polovnu gumu u opste treba da vozi? Uopste ja nisam hteo da kazem da nemam za gumu,no nije bitno sad,po meni je malo to glupo da se i na motocikl odnosi ista minimalna dubina sara na gumama,gume za motocikle se ne izradjuju sa sarama dubine 10mm itd...(pricam za R-ove)njuma je uglavnom dubina izmedju 5-6mm,a da kupim novu gumu i platim je 200e i za 1-2(i manje) meseca je bacim jer sam skinuo 1mm je moras i sam priznati glupo....meni je dosad bilo logicno da ne postoji propisana minimalna dubina sare,vec vozac menja gume po potrebi (ako ostare, ostanu bez sara, ili bilo kakav drugi vid ostecenja) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10526 Napisano Januar 15, 2011 Hronični Motociklopata, 7333 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan negde sam procitao nemogu se setiti gde, da za motore nece biti isti minimum kao za aute 4mm, nego ce za motore minimum biti oko 1,5mm valjda 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Januar 15, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Nece biti isto za motore i auta, kao sto nije isto za kamione i auta. Mislim bar je to neka logika.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4268 Napisano Januar 15, 2011 motoras, 2462 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan [ Uopste ja nisam hteo da kazem da nemam za gumu,no nije bitno sad,po meni je malo to glupo da se i na motocikl odnosi ista minimalna dubina sara na gumama,gume za motocikle se ne izradjuju sa sarama dubine 10mm itd...(pricam za R-ove)njuma je uglavnom dubina izmedju 5-6mm,a da kupim novu gumu i platim je 200e i za 1-2(i manje) meseca je bacim jer sam skinuo 1mm je moras i sam priznati glupo....meni je dosad bilo logicno da ne postoji propisana minimalna dubina sare,vec vozac menja gume po potrebi (ako ostare, ostanu bez sara, ili bilo kakav drugi vid ostecenja) Nisdam mislio konkretno za tebe,da ti nemas gumu.Ja sam to vise rekao u opste,misleci na sve nas.I sam kad sam kupovao gume,cesao sam se tri dana i gde me ne svrbi.A sto se tice dubine sare,i ja mislim da je na motorima minimum 1.5,ali me sada mrzi da trazim taj podatak. Uglavnom,ovo tvrdim-ko nije vozio nove gume,ne zna sta je voznja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 16, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ta 4 mm o kojima pricate su van pameti. Ovdje je minimum 1,6 mm, a da bi prosao tehnicki 2 mm (i za aute i za motore). Kako dodjose do tih 4 pitam se... I naravno zajebite te polovne gume, ako ikako mozete, a pogotovo na zujalicama. Guma od 20 eura i ZX-10.... ...naravno da moze, ali da je pametno, ne bih rekao. Gume i kocnice treba da se gledaju kao benzin. Nema love za nove, nema voznje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Januar 16, 2011 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja znam na svakoj gumi postoji indikator debljine sloja dokle možeš da je koristiš. Nema logike da te kazne zato što ti je guma po propisu deklarisana da može bezbedno da se voziš sa njom..........nisu toliko prsli.......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Januar 16, 2011 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja znam na svakoj gumi postoji indikator debljine sloja dokle možeš da je koristiš. Nema logike da te kazne zato što ti je guma po propisu deklarisana da može bezbedno da se voziš sa njom..........nisu toliko prsli.......... Ko nije toliko prsao?! Nasa "divna drzava"?! Ja sam vec poceo da se cesem zbog novog zakona u kome ne postoji ovlascenje, a ostatak raje dere administracija kako ko koga stigne... jer im se moze... jas am pre 3 meseca pazario nove dunlop-ke za mog TDM-a, i ceh mi je bio 27000rsd sa zamenom, te iste gume preko grane NOVE(kao i moje) kostaju 100-130 dolara... po komadu... A gde su one Jace varijante... U svakom slucaju nista me ne bi cudilo da nekome od nas na ulici pridje pandur i zabode subler u saru i krene sa raspravom oko toga zasto guma nema 4mm saru kad je po zakonu tako bez obzira sto je motor u pitanju, vidjao sam i ludje varijante... (citaj, HOCE PARE) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Januar 17, 2011 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Nisam znao gde da smestim ovu temu,ali nadam se da ovde nece smetati...Interesuje me da li postoje kazne za nas motocikliste zbog celavih guma ???? Postoje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Januar 18, 2011 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Cini mi se da je kod nas u srbistanu 1.6mm zakonski minimum, bar bilo prosle godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Januar 18, 2011 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan 4mm se odnosi samo na zimske tj na all season gume za kola u periodu oktobar-mart u letnjim mesecima na letnjim gumama je minimum 2mm kao shto je i ranije bilo , za motore je isto ili 1,6mm , sve u svemu ako se uvati za gumu da ga jebesh ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Januar 18, 2011 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ako se uhvati za gumu bice fike fike fik prstici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 19, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan E a pazite sad ovo Meni je zadnja guma po samoj sredini (gazna povrsina kad idem pravo) fabricki bez onog kanalica. Znaci fabricki mi je po sredini celava. E sad kad se naginjem su malo ocelavili kanali a po krajevima su skoro pa novi? Moto gume se ne trosi jednako kao auto guma. Jel ima pravilo o tome gde se zabada taj shubler? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...