Jump to content

Moto Zajednica

"A" KATEGORIJA-TEK SA 24 GODINE

Recommended Posts

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Od danas je stupilo na snagu uskladjivanje sa pravilnicima o izdavanju vozackih dozvola, tako da svi koji zele da se od 15.01.2011. upisu u auto skolu, sa namerom da polazu za "A" kategoriju, moraju da imaju 23 godine, a da bi dobili vozacku dozvolu "A" kategorije moraju imati 24 godine.

Izmene su nastupile i za kategorije C, CE,gde je ogranicenja 21 godina i D,DE gde je starosno ogranicenja minimum 24 godine, i vazice sve dok ne budu doneseni novi pravilnici o obuci vozaca.

Sto se tice "B" kategorije, jedina izmena, za sada, je da se mozete obucavati vec sa 16 godina, a polagati i dobiti vozacku dozvolu vec sa sedamnaest godina.

SRETNO !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 9 postova

A da ne znaš možda kako se tretiraju kandidati koji su ušli u sistem pre usvajanja novih pravilnika ali još nisu položili praktični deo? Da li će oni dobijati dozvolu za A kategoriju ili će se na njih već primenjivati podela A-A1....uopšte, kad počinje obuka za A po novom sistemu?

hvala unapred

• U prolazu, 74 postova

A da ne znaš možda kako se tretiraju kandidati koji su ušli u sistem pre usvajanja novih pravilnika ali još nisu položili praktični deo? Da li će oni dobijati dozvolu za A kategoriju ili će se na njih već primenjivati podela A-A1....uopšte, kad počinje obuka za A po novom sistemu?

hvala unapred

+1

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Zna li neko sta je potrebno za polaganje C i E kategorije?????? imam sve izvozano ali nisam nikad izaso na polaganje??????

• Ducati Power, 813 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :)

Zna li neko sta je potrebno za polaganje C i E kategorije?????? imam sve izvozano ali nisam nikad izaso na polaganje??????

Prva stvar je da odes do auto skole u kojoj si polagao i da dobijes potvrdu da si casove izvozao. Mislim da ces morati opet da vadis lekarsko uverenje i nakon toga bi trebalo bez problema da izadjes na testove. Obavezno kad budes vadio lekarski trazi da ti daju za C i za E, da ne bi placao bezveze 2 pregleda. Polazes testove kao za B samo sto imas jos jedan dodatni papir, koji se odnosi bas na pitanja vezana za vozila preko 3.5T.

Kad polozis testove izlazis na voznju, moras prvo da polozis za C i da ti C kategoriju upisu u vozacku, pa tek onda mozes da vozis casove za E i da polazes. Za E ne polazes testove, samo voznju.

* prilikom upisivanja C kategorije obavezno kazi da polazes i za E, pa da ti naprave prepis lekarskog u MUP-u.

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

Ja sam uzeo L tablicu 30.12., vratio 14.1., danas položio testove i vožnju, nadam se da ću dobiti "A", bez ograničenja...

koliko si platio? kum je dao 5800din u subotici za tu famoznu L tablu!

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Oko 2500 lekarsko, oko 7000 tablu, 8000 polaganje testova, vožnje i potvrda koju treba da dobijem pa idem u Ljermontovu po pečat. Polagao sam u Rumi.

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Sve je ovo samo privremeno dok ne stignu pravilnici o obuci i polaganju vozackog ispita.

Tad ce biti i kategorije C1 i C2, A1 i A2, itd, pa ce se moci i ranije polagati za te kategorije.

Za sad samo onako kako je navedeno u prvom postu.

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Honda XLV 750R

hvala unapred

Kandidati koji su polaganje započeli po starom zakonu, imaju rok do aprila meseca da završe sa polaganjem (mada se govori da će se još 3 meseca tolerisati i posle toga).

Ko ne položi u tom terminu, ide ispočetka - ali po novom zakonu.

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

aj javi šta su ti upisali u dozvolu.

Javljam, jedva čekam da saznam :)

Ako bude tako kako braća bajkeri kažu, imam full A bez ograničenja :)

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: none

Ko je stariji od 24 godine da li moze odmah za A i kada polozi da li dobija pravu ili probnu dozvolu na godinu dana? Imam B vec 15 godina.

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: trenutno bez motora

Ja sam prijavio polaganje 15 februara, posto imam 28 godina rekli su mi da dobijam punu A kategoriju samo sto mi nisu rekli da li se dobija ona probna dozvola na godinu dana... Zna li neko nesta o tome?

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Ja sam prijavio polaganje 15 februara, posto imam 28 godina rekli su mi da dobijam punu A kategoriju samo sto mi nisu rekli da li se dobija ona probna dozvola na godinu dana... Zna li neko nesta o tome?

treba da dobijes onu normalnu... 1neznam.gif

A1 polaze se sa 16 do 125ccm i 11kw

A2 Polaze se sa 18 i imas ogranicenje do 35kw i 750ccm

A polaze se sa 24 i nema ogranicanja, ili sa 20 ako imas vec 2 godine A2 dozvolu... ! 1zdravo.gif

• Uvek moze bolje., 614 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX6R

bio danas do supa :) popricao sa ljudima :) i evo sta kaze :) jer sam polozio po starom sa 16 godina za A kategoriju, koja ima ogranicenje do 125ccm, sada nemam ogranicenje po starom, a po novom ce mi biti upisane sve A kategorije :) odlicno :) ja presrecan :) :) :)

tako da ljudi moji :) ova bubav se uzima :)

gsxr-750 91 god, fabricka farba, nikada padano, presao 50.000 km. zadnja serija uljane masine, tj sa uljanim hladjenjem :) 120 ks :)

1990gsltl.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja