jasminko VIR 1479 Napisano Januar 14, 2011 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Od danas je stupilo na snagu uskladjivanje sa pravilnicima o izdavanju vozackih dozvola, tako da svi koji zele da se od 15.01.2011. upisu u auto skolu, sa namerom da polazu za "A" kategoriju, moraju da imaju 23 godine, a da bi dobili vozacku dozvolu "A" kategorije moraju imati 24 godine. Izmene su nastupile i za kategorije C, CE,gde je ogranicenja 21 godina i D,DE gde je starosno ogranicenja minimum 24 godine, i vazice sve dok ne budu doneseni novi pravilnici o obuci vozaca. Sto se tice "B" kategorije, jedina izmena, za sada, je da se mozete obucavati vec sa 16 godina, a polagati i dobiti vozacku dozvolu vec sa sedamnaest godina. SRETNO ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lut 6 Napisano Januar 15, 2011 U prolazu, 9 postova Lokacija: Vračar, Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A da ne znaš možda kako se tretiraju kandidati koji su ušli u sistem pre usvajanja novih pravilnika ali još nisu položili praktični deo? Da li će oni dobijati dozvolu za A kategoriju ili će se na njih već primenjivati podela A-A1....uopšte, kad počinje obuka za A po novom sistemu? hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki991 291 Napisano Januar 15, 2011 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A da ne znaš možda kako se tretiraju kandidati koji su ušli u sistem pre usvajanja novih pravilnika ali još nisu položili praktični deo? Da li će oni dobijati dozvolu za A kategoriju ili će se na njih već primenjivati podela A-A1....uopšte, kad počinje obuka za A po novom sistemu? hvala unapred +1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 15, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko sta je potrebno za polaganje C i E kategorije?????? imam sve izvozano ali nisam nikad izaso na polaganje?????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Januar 16, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan @dzigorius Pa prijavi polaganje u auto skoli ako ispunjavas nove uslove.....a za E nisi vozao posto ti treba prvo C jel da? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Januar 17, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko sta je potrebno za polaganje C i E kategorije?????? imam sve izvozano ali nisam nikad izaso na polaganje?????? Prva stvar je da odes do auto skole u kojoj si polagao i da dobijes potvrdu da si casove izvozao. Mislim da ces morati opet da vadis lekarsko uverenje i nakon toga bi trebalo bez problema da izadjes na testove. Obavezno kad budes vadio lekarski trazi da ti daju za C i za E, da ne bi placao bezveze 2 pregleda. Polazes testove kao za B samo sto imas jos jedan dodatni papir, koji se odnosi bas na pitanja vezana za vozila preko 3.5T. Kad polozis testove izlazis na voznju, moras prvo da polozis za C i da ti C kategoriju upisu u vozacku, pa tek onda mozes da vozis casove za E i da polazes. Za E ne polazes testove, samo voznju. * prilikom upisivanja C kategorije obavezno kazi da polazes i za E, pa da ti naprave prepis lekarskog u MUP-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radoica 15 Napisano Januar 17, 2011 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800FI Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa Jasminkom, ali je po novom A za motore preko 750 kubika. Blic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Januar 17, 2011 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo L tablicu 30.12., vratio 14.1., danas položio testove i vožnju, nadam se da ću dobiti "A", bez ograničenja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Januar 17, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo L tablicu 30.12., vratio 14.1., danas položio testove i vožnju, nadam se da ću dobiti "A", bez ograničenja... koliko si platio? kum je dao 5800din u subotici za tu famoznu L tablu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Januar 17, 2011 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Oko 2500 lekarsko, oko 7000 tablu, 8000 polaganje testova, vožnje i potvrda koju treba da dobijem pa idem u Ljermontovu po pečat. Polagao sam u Rumi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Januar 17, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan svakako otimacina,na 100 i vise nacina!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lut 6 Napisano Januar 17, 2011 U prolazu, 9 postova Lokacija: Vračar, Beograd Prijavi odgovor kao problematičan aj javi šta su ti upisali u dozvolu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1479 Napisano Januar 17, 2011 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Sve je ovo samo privremeno dok ne stignu pravilnici o obuci i polaganju vozackog ispita. Tad ce biti i kategorije C1 i C2, A1 i A2, itd, pa ce se moci i ranije polagati za te kategorije. Za sad samo onako kako je navedeno u prvom postu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Januar 17, 2011 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan A da ne znaš možda kako se tretiraju kandidati koji su ušli u sistem pre usvajanja novih pravilnika ali još nisu položili praktični deo? Da li će oni dobijati dozvolu za A kategoriju ili će se na njih već primenjivati podela A-A1....uopšte, kad počinje obuka za A po novom sistemu? hvala unapred Kandidati koji su polaganje započeli po starom zakonu, imaju rok do aprila meseca da završe sa polaganjem (mada se govori da će se još 3 meseca tolerisati i posle toga). Ko ne položi u tom terminu, ide ispočetka - ali po novom zakonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Januar 18, 2011 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan aj javi šta su ti upisali u dozvolu. Javljam, jedva čekam da saznam Ako bude tako kako braća bajkeri kažu, imam full A bez ograničenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hansol 55 Napisano Januar 23, 2011 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Beograd Motocikl: none Prijavi odgovor kao problematičan Ko je stariji od 24 godine da li moze odmah za A i kada polozi da li dobija pravu ili probnu dozvolu na godinu dana? Imam B vec 15 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bkns 37 Napisano Mart 3, 2011 U prolazu, 58 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prijavio polaganje 15 februara, posto imam 28 godina rekli su mi da dobijam punu A kategoriju samo sto mi nisu rekli da li se dobija ona probna dozvola na godinu dana... Zna li neko nesta o tome? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 3, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prijavio polaganje 15 februara, posto imam 28 godina rekli su mi da dobijam punu A kategoriju samo sto mi nisu rekli da li se dobija ona probna dozvola na godinu dana... Zna li neko nesta o tome? treba da dobijes onu normalnu... A1 polaze se sa 16 do 125ccm i 11kw A2 Polaze se sa 18 i imas ogranicenje do 35kw i 750ccm A polaze se sa 24 i nema ogranicanja, ili sa 20 ako imas vec 2 godine A2 dozvolu... ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Mart 4, 2011 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan bio danas do supa popricao sa ljudima i evo sta kaze jer sam polozio po starom sa 16 godina za A kategoriju, koja ima ogranicenje do 125ccm, sada nemam ogranicenje po starom, a po novom ce mi biti upisane sve A kategorije odlicno ja presrecan :) tako da ljudi moji ova bubav se uzima gsxr-750 91 god, fabricka farba, nikada padano, presao 50.000 km. zadnja serija uljane masine, tj sa uljanim hladjenjem 120 ks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steel_Stallion 647 Napisano Mart 4, 2011 Hronicar Svakodnevnice, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D Prijavi odgovor kao problematičan A1 po mojoj nekoj analizi je motor do 50ccm sa brzinama, odnosno nemam blage sad sam opet pogledao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Mart 7, 2011 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan aj javi šta su ti upisali u dozvolu. Dobio sam A1 i A2. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...