vdjurdjevic 17 Napisano Decembar 6 U prolazu, 21 postova Lokacija: Sabac Motocikl: FJR 1300A 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, Ninja66 je napisao: Cepovi od uvek preskupi, set polovnih oko 100E. Imam ih od proslog FJRa ali ih evo sedma godina nikad nisam montirao. Ja retko vozim sa koferima, samo kad krenemo na duzi put (sto jos nisam imao prilike sa FJR). Za krace relacije i provlacenje po gradu ih skinem. Znam da mnogima motor izgleda lepse sa koferima, meni izgleda odlicno i bez. Nerviraju me samo rupe Je l' bi prodavao svoje cepove ako ti ne trebaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2809 Napisano Decembar 6 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 18 minutes ago, vdjurdjevic said: Ja retko vozim sa koferima, samo kad krenemo na duzi put (sto jos nisam imao prilike sa FJR). Za krace relacije i provlacenje po gradu ih skinem. Znam da mnogima motor izgleda lepse sa koferima, meni izgleda odlicno i bez. Nerviraju me samo rupe Je l' bi prodavao svoje cepove ako ti ne trebaju? Dosta vozim duze ture ali po gradu skidam kofere zbog provlacenja i grebanja. Moram razmisliti o prodaji, jer ih nisam i necu koristiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vdjurdjevic 17 Napisano Decembar 6 U prolazu, 21 postova Lokacija: Sabac Motocikl: FJR 1300A 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde ako resis, ti mi javi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobi_krofna 367 Napisano Ponedeljak u 12:22 (promenjeno) Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: stockholm Motocikl: plavi Prijavi odgovor kao problematičan kec mi je nekako bio nizi i isao je dobro, presao sam mozda 10.000 za petnestak meseci, koristio ga skoro kao sluzbeno vozilo, na njemu se nisam zanimao ni vesanjem ni drugim modifikacijama i znam za problem sa grejanjem, ali vozio sam ga po dalekom i hladnom severu pa mi to i nije bio problem, naprotiv dvojkom sam za oko dve godine presao blizu 70.000 i tu i imam nekih iskustava, vesanje, opruge gasa, ponasanje po gradu po putu prosta manipulacija koje i kakve gume pritisci razni doDaci pa cak i off koji se zavrsio neslavno trojkom presao citavih 26km, ali tu sam najpametniji jer kao i mnogi samo posetim forume i sve mi jasno Promenio Ponedeljak u 12:25 član bobi_krofna 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan21 7 Napisano Ponedeljak u 12:35 U prolazu, 20 postova Lokacija: Gaj Motocikl: Yamaha Fjr 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav vozim fjr 1gen. Pisao sam vec o svom problemu sa blaaaagim kliktanjem na leru cuje se sa obe strane agregata ,citao po forumima da moze biti veći zazor na ventilima izduva e sad neki isto kazu da to ne pravi nikakav problem masini vidim da niko sa agregatom nije imao problem tako da mi ostaju samo redovno menjanje ulja i gas pozdrav i cisti putevi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vdjurdjevic 17 Napisano Utorak u 10:43 U prolazu, 21 postova Lokacija: Sabac Motocikl: FJR 1300A 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, bobi_krofna je napisao: kec mi je nekako bio nizi i isao je dobro, presao sam mozda 10.000 za petnestak meseci, koristio ga skoro kao sluzbeno vozilo, na njemu se nisam zanimao ni vesanjem ni drugim modifikacijama i znam za problem sa grejanjem, ali vozio sam ga po dalekom i hladnom severu pa mi to i nije bio problem, naprotiv dvojkom sam za oko dve godine presao blizu 70.000 i tu i imam nekih iskustava, vesanje, opruge gasa, ponasanje po gradu po putu prosta manipulacija koje i kakve gume pritisci razni doDaci pa cak i off koji se zavrsio neslavno trojkom presao citavih 26km, ali tu sam najpametniji jer kao i mnogi samo posetim forume i sve mi jasno Super, ako bude prilike da nekad negde castim tulumbe, pricacemo o detaljima. Planiram i ja svasta nesto da radim na svom motoru, pa taman da razmenimo iskustva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1737 Napisano Utorak u 16:50 Drug član, 1479 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, vdjurdjevic said: Super, ako bude prilike da nekad negde castim tulumbe, pricacemo o detaljima. Planiram i ja svasta nesto da radim na svom motoru, pa taman da razmenimo iskustva Ja uzeo FJR-a sa planom da ga vozim. A na nj ću odraditi samo neophodno da prvobitni plan bude ostvariv, dok ga ne prosledim dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2809 Napisano juče u 09:07 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, SHOKLA said: Ja uzeo FJR-a sa planom da ga vozim. A na nj ću odraditi samo neophodno da prvobitni plan bude ostvariv, dok ga ne prosledim dalje. Sudeci po oglasima, FJR je vencanica. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8061 Napisano juče u 09:20 Solo Rider, 3134 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Ninja66 je napisao: Sudeci po oglasima, FJR je vencanica. To sam i ja rekao ...posle mi bi žao...da se čovek ne naljuti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2809 Napisano juče u 09:40 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, BaneVuk58 said: To sam i ja rekao ...posle mi bi žao...da se čovek ne naljuti Na KP koliko vidim , od avgusta fali samo 1 FJR, i to ortak menjao za drugi. Ne prodajem pa me ne nervira , ali nekad cu prodavati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vdjurdjevic 17 Napisano juče u 09:48 U prolazu, 21 postova Lokacija: Sabac Motocikl: FJR 1300A 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledam i ja s vremena na vreme, vecina stoji dugo na oglasu. Sreca sto mi bas odgovara motor pa ne planiram skoro da ga menjam Ja sam inace mog dobio u zameni za TDM-a od zeninog tece. Generalno mislim da je vise problem trenutne ekonomske situacije i krize nego konkretno FJR-a. Ja mesecima nisam uspeo da prodam nove Bering Boogie GoreTex rukavice za 50e (koje su placene 100e na motoin .de) i na kraju skinuo oglas jer ce mi kupujem prodajem uzeti vise para za oglas nego sto cu na kraju dobiti za njih (ako bi se i prodale uopste) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2809 Napisano juče u 09:54 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Po meni nije ekonomska kriza nego BMW momenat. U klubu bilo 5-6 FJRova a sad ko god prelazi na putni kupuje BMW. U zadnjih godinu dve stiglo 20tak BMWova, sto RT, sto GS. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8061 Napisano juče u 10:17 Solo Rider, 3134 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan U jednom trenutku sam imao tri motora i to po mojim standardima par ekselans primerci..maženi i paženi. Dva sam prodao i kao jedini razlog registracija, jer pomisao da istekne pa agoniju ponovo tablice i ostalo mi je bilo muka. I dan danas se kajem jer sam imao podršku ukućana da ih ostavim neregistrovane. Novce smo potrošili. E sad Yamaha je 8 godina kod mene.Ušao sam joj u srž. Nagovarali su me za GS-a ...kao čući mi do jaja. Ali kad pomislim "'Ajde Jovo nanovo" ..upoznavanje, čačkanje, kupi ovo kupi ono.....opet ću ići na ista mesta, opet ću morati da stanem svakih pola sata da šoram, da popije kafu....AB-BA.....pa to radim i sada....što bi je prodavao. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobi_krofna 367 Napisano juče u 10:27 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: stockholm Motocikl: plavi Prijavi odgovor kao problematičan jasno je i zasto vencanica, al kad je volim 8.6l/100 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2809 Napisano juče u 10:29 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, bobi_krofna said: jasno je i zasto vencanica, al kad je volim 8.6l/100 To verovatno u lokalu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vdjurdjevic 17 Napisano juče u 10:33 U prolazu, 21 postova Lokacija: Sabac Motocikl: FJR 1300A 2006 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, bobi_krofna je napisao: jasno je i zasto vencanica, al kad je volim 8.6l/100 Zbog potrosnje? Ja jos nisam presao 7l (mereno pun rezervoar, 300km, pun rezervoar, ne po boardu). I to 7l ako ga bas cepam160-200 na autoputu. Desavalo se da mi prosek bude 5-5.5l. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2809 Napisano juče u 10:33 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, BaneVuk58 said: U jednom trenutku sam imao tri motora i to po mojim standardima par ekselans primerci..maženi i paženi. Dva sam prodao i kao jedini razlog registracija, jer pomisao da istekne pa agoniju ponovo tablice i ostalo mi je bilo muka. I dan danas se kajem jer sam imao podršku ukućana da ih ostavim neregistrovane. Novce smo potrošili. E sad Yamaha je 8 godina kod mene.Ušao sam joj u srž. Nagovarali su me za GS-a ...kao čući mi do jaja. Ali kad pomislim "'Ajde Jovo nanovo" ..upoznavanje, čačkanje, kupi ovo kupi ono.....opet ću ići na ista mesta, opet ću morati da stanem svakih pola sata da šoram, da popije kafu....AB-BA.....pa to radim i sada....što bi je prodavao. Nemam nista protiv da ga vozim jos par godina. Malo mi neozbiljno da kupujem noviji model i dajem par hiljada doplate za lepse satove. BMW ne bih sigurno iz puno razloga a od bitnijih je NEdolivanje ulja i jednostavnost FJR. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8061 Napisano juče u 10:34 Solo Rider, 3134 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @bobi_krofna To je promlem kod nas....ti motori prelaže i 300 K bez problema.Nije problem kilometraža nego održavanje....zato mi je moje motorče toliko drago... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2809 Napisano juče u 10:37 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan BRE jednostavniji za odrzavanje od Golfa 2 !! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vdjurdjevic 17 Napisano juče u 10:38 U prolazu, 21 postova Lokacija: Sabac Motocikl: FJR 1300A 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Ninja66 je napisao: Nemam nista protiv da ga vozim jos par godina. Malo mi neozbiljno da kupujem noviji model i dajem par hiljada doplate za lepse satove. BMW ne bih sigurno iz puno razloga a od bitnijih je NEdolivanje ulja i jednostavnost FJR. Ima ljudi koji gledaju samo da je novo. Pre ce kupiti novog FIATA 500L, nego neki mnogo cestitiji auto za iste pare To mi nikad nije bilo jasno. Da je bar ima kvaliteta kod novih vozila pa i nekako. Vise ni u premium segmentu ne mozes kvalitet da dobijes. Platis auto 150k i skripi plastika i odlepi se nebo posle 150.000 km. FJR je masina koja ako se odrzava kako treba, i kad napuni 30 godina ima da radi kao sat, tako da tu dilemu nemam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2809 Napisano juče u 10:43 Drug član, 2749 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Rekoh vec oko 70-80hiljada na oba FJR, 15 zemalja sa njima. Vozim po gradu , stavim kofere , odem i vratim se. U mojim godinama, sa mojim zivcima samo to podnosim. A ideee, bas ide. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12674 Napisano juče u 10:49 Ne silazi, 7359 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Teško da postoji neka stavka da FJR ne može da ispuni u odnosu na novije motocikle. Sve ostalo je lična stvar. Ko voli gedžete ili da menja iz dosade ili da su se okolnosti promenile pa FJR više nije adekvatan. To je i dalje i uvek će biti ozbiljna sprava. Pravi GT tourer. Samo održavanje i gas. Sa vremena na vreme podmazati ležajeve u zadnjem ogibljenju i to je to. Doduše mi nemamo tu kulturu da vozimo dugoročno jedan motocikl. Po DE i AT sam sretao ljude koji decenijama voze isti motor i imaju tipa po 150, 200 pa i 300 000 pod točkovima. Ovde kod nas se to negativno posmatra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8061 Napisano juče u 10:51 Solo Rider, 3134 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan GS-a se kupuju da bi se prodali (lakše)......znača dva radovanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8061 Napisano juče u 10:53 Solo Rider, 3134 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Alekre je napisao: Teško da postoji neka stavka da FJR ne može da ispuni u odnosu na novije motocikle. Sve ostalo je lična stvar. Ko voli gedžete ili da menja iz dosade ili da su se okolnosti promenile pa FJR više nije adekvatan. To je i dalje i uvek će biti ozbiljna sprava. Pravi GT tourer. Samo održavanje i gas. Sa vremena na vreme podmazati ležajeve u zadnjem ogibljenju i to je to. Doduše mi nemamo tu kulturu da vozimo dugoročno jedan motocikl. Po DE i AT sam sretao ljude koji decenijama voze isti motor i imaju tipa po 150, 200 pa i 300 000 pod točkovima. Ovde kod nas se to negativno posmatra. Ja vozim fiat stilo jtd 17 godina....i dalje je malte ne kao prvi dan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8061 Napisano juče u 11:00 Solo Rider, 3134 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Dan kad sam je kupio 2016 i danas....Malo uglancanija za prodaju,ali takva je i sad kad je uglancam SoloRider 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...