Jump to content

Moto Zajednica

YAMAHA FJR 1300

Recommended Posts

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: FJR 1300A 2006
Pre 16 sati, Ninja66 je napisao:

Cepovi od uvek preskupi, set polovnih oko 100E.

Imam ih od proslog FJRa ali ih evo sedma godina nikad nisam montirao. 

Ja retko vozim sa koferima, samo kad krenemo na duzi put (sto jos nisam imao prilike sa FJR). Za krace relacije i provlacenje po gradu ih skinem. Znam da mnogima motor izgleda lepse sa koferima, meni izgleda odlicno i bez. Nerviraju me samo rupe :D Je l' bi prodavao svoje cepove ako ti ne trebaju? 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2749 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM
18 minutes ago, vdjurdjevic said:

Ja retko vozim sa koferima, samo kad krenemo na duzi put (sto jos nisam imao prilike sa FJR). Za krace relacije i provlacenje po gradu ih skinem. Znam da mnogima motor izgleda lepse sa koferima, meni izgleda odlicno i bez. Nerviraju me samo rupe :D Je l' bi prodavao svoje cepove ako ti ne trebaju? 

Dosta vozim duze ture ali po gradu skidam kofere zbog provlacenja i grebanja.

Moram razmisliti o prodaji, jer ih nisam i necu koristiti.

• Svrati ponekad, 255 postova
  • Motocikl: plavi

kec mi je nekako bio nizi i isao je dobro, presao sam mozda 10.000 za petnestak meseci, koristio ga skoro kao sluzbeno vozilo, na njemu se nisam zanimao ni vesanjem ni drugim modifikacijama i znam za problem sa grejanjem, ali vozio sam ga po dalekom i hladnom severu pa mi to i nije bio problem, naprotiv :)

dvojkom sam za oko dve godine presao blizu 70.000 i tu i imam nekih iskustava, vesanje, opruge gasa, ponasanje po gradu po putu prosta manipulacija koje i kakve gume pritisci razni doDaci pa cak i off koji se zavrsio neslavno :)

trojkom presao citavih 26km, ali tu sam najpametniji jer kao i mnogi samo posetim forume i sve mi jasno 😋

Promenio član bobi_krofna
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: Yamaha Fjr 1300

Pozdrav vozim fjr 1gen. Pisao sam vec o svom problemu sa blaaaagim kliktanjem na leru cuje se  sa obe strane agregata ,citao po forumima da moze biti veći zazor na ventilima izduva e sad neki isto kazu da to ne pravi nikakav problem masini vidim da niko sa agregatom nije imao problem tako da mi ostaju samo redovno menjanje ulja i gas pozdrav i cisti putevi 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 21 postova
Pre 22 sati, bobi_krofna je napisao:

kec mi je nekako bio nizi i isao je dobro, presao sam mozda 10.000 za petnestak meseci, koristio ga skoro kao sluzbeno vozilo, na njemu se nisam zanimao ni vesanjem ni drugim modifikacijama i znam za problem sa grejanjem, ali vozio sam ga po dalekom i hladnom severu pa mi to i nije bio problem, naprotiv :)

dvojkom sam za oko dve godine presao blizu 70.000 i tu i imam nekih iskustava, vesanje, opruge gasa, ponasanje po gradu po putu prosta manipulacija koje i kakve gume pritisci razni doDaci pa cak i off koji se zavrsio neslavno :)

trojkom presao citavih 26km, ali tu sam najpametniji jer kao i mnogi samo posetim forume i sve mi jasno 😋

Super, ako bude prilike da nekad negde castim tulumbe, pricacemo o detaljima. Planiram i ja svasta nesto da radim na svom motoru, pa taman da razmenimo iskustva :)

• Drug član, 1479 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!
6 hours ago, vdjurdjevic said:

Super, ako bude prilike da nekad negde castim tulumbe, pricacemo o detaljima. Planiram i ja svasta nesto da radim na svom motoru, pa taman da razmenimo iskustva :)

Ja uzeo FJR-a sa planom da ga vozim. A na nj ću odraditi samo neophodno da prvobitni plan bude ostvariv, dok ga ne prosledim dalje.

16 hours ago, SHOKLA said:

Ja uzeo FJR-a sa planom da ga vozim. A na nj ću odraditi samo neophodno da prvobitni plan bude ostvariv, dok ga ne prosledim dalje.

Sudeci po oglasima, FJR je vencanica.  

😁

• Haha 2

• Solo Rider, 3134 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
pre 12 minuta, Ninja66 je napisao:

Sudeci po oglasima, FJR je vencanica.  

😁

To sam i ja rekao ...posle mi bi žao...da se čovek ne naljuti 😬

12 minutes ago, BaneVuk58 said:

To sam i ja rekao ...posle mi bi žao...da se čovek ne naljuti 😬

Na KP koliko vidim , od avgusta fali samo 1 FJR, i to ortak menjao za drugi.

Ne prodajem pa me ne nervira , ali nekad cu prodavati.

• U prolazu, 21 postova

Pogledam i ja s vremena na vreme, vecina stoji dugo na oglasu. Sreca sto mi bas odgovara motor pa ne planiram skoro da ga menjam :D Ja sam inace mog dobio u zameni za TDM-a od zeninog tece. Generalno mislim da je vise problem trenutne ekonomske situacije i krize nego konkretno FJR-a. Ja mesecima nisam uspeo da prodam nove Bering Boogie GoreTex rukavice za 50e (koje su placene 100e na motoin .de) i na kraju skinuo oglas jer ce mi kupujem prodajem uzeti vise para za oglas nego sto cu na kraju dobiti za njih (ako bi se i prodale uopste)

Po meni nije ekonomska kriza nego BMW momenat.

U klubu bilo 5-6 FJRova a  sad ko god prelazi na putni kupuje BMW. U zadnjih godinu dve stiglo 20tak BMWova, sto RT, sto GS.

• Tužan 1

U jednom trenutku sam imao tri motora i to po mojim standardima par ekselans primerci..maženi i paženi. Dva sam prodao i kao jedini razlog registracija, jer pomisao da istekne pa agoniju ponovo tablice i ostalo mi je bilo muka. I dan danas se kajem jer sam imao podršku ukućana da ih ostavim neregistrovane. Novce smo potrošili. E sad Yamaha je 8 godina kod mene.Ušao sam joj u srž. Nagovarali su me za GS-a ...kao čući mi do jaja. Ali kad pomislim "'Ajde Jovo nanovo" ..upoznavanje, čačkanje, kupi ovo kupi ono.....opet ću ići na ista mesta, opet ću morati da stanem svakih pola sata da šoram, da popije kafu....AB-BA.....pa to radim i sada....što bi je prodavao. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

1 minute ago, bobi_krofna said:

jasno je i zasto vencanica, al kad je volim :)

8.6l/100

Screenshot_20241211_112525_Gallery.jpg

To verovatno u lokalu.

• U prolazu, 21 postova
pre 3 minuta, bobi_krofna je napisao:

jasno je i zasto vencanica, al kad je volim :)

8.6l/100

Screenshot_20241211_112525_Gallery.jpg

Zbog potrosnje? Ja jos nisam presao 7l (mereno pun rezervoar, 300km, pun rezervoar, ne po boardu). I to 7l ako ga bas cepam160-200 na autoputu. Desavalo se da mi prosek bude 5-5.5l.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

13 minutes ago, BaneVuk58 said:

U jednom trenutku sam imao tri motora i to po mojim standardima par ekselans primerci..maženi i paženi. Dva sam prodao i kao jedini razlog registracija, jer pomisao da istekne pa agoniju ponovo tablice i ostalo mi je bilo muka. I dan danas se kajem jer sam imao podršku ukućana da ih ostavim neregistrovane. Novce smo potrošili. E sad Yamaha je 8 godina kod mene.Ušao sam joj u srž. Nagovarali su me za GS-a ...kao čući mi do jaja. Ali kad pomislim "'Ajde Jovo nanovo" ..upoznavanje, čačkanje, kupi ovo kupi ono.....opet ću ići na ista mesta, opet ću morati da stanem svakih pola sata da šoram, da popije kafu....AB-BA.....pa to radim i sada....što bi je prodavao. 

Nemam nista protiv da ga vozim jos par godina. Malo mi neozbiljno da kupujem noviji model i dajem par hiljada doplate za lepse satove.

BMW ne bih sigurno iz puno razloga a od bitnijih je NEdolivanje ulja i jednostavnost FJR.

• Podržavam 1

• U prolazu, 21 postova
Upravo sada, Ninja66 je napisao:

Nemam nista protiv da ga vozim jos par godina. Malo mi neozbiljno da kupujem noviji model i dajem par hiljada doplate za lepse satove.

BMW ne bih sigurno iz puno razloga a od bitnijih je NEdolivanje ulja i jednostavnost FJR.

Ima ljudi koji gledaju samo da je novo. Pre ce kupiti novog FIATA 500L, nego neki mnogo cestitiji auto za iste pare :D To mi nikad nije bilo jasno. Da je bar ima kvaliteta kod novih vozila pa i nekako. Vise ni u premium segmentu ne mozes kvalitet da dobijes. Platis auto 150k i skripi plastika i odlepi se nebo posle 150.000 km. FJR je masina koja ako se odrzava kako treba, i kad napuni 30 godina ima da radi kao sat, tako da tu dilemu nemam :)

Rekoh vec oko 70-80hiljada na oba FJR, 15 zemalja sa njima.

Vozim po gradu , stavim kofere , odem i vratim se. U mojim godinama, sa mojim zivcima samo to podnosim. 

A ideee, bas ide.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7359 postova
  • Motocikl: TDM 900

Teško da postoji neka stavka da FJR ne može da ispuni u odnosu na novije motocikle. Sve ostalo je lična stvar. Ko voli gedžete ili da menja iz dosade ili da su se okolnosti promenile pa FJR više nije adekvatan. To je i dalje i uvek će biti ozbiljna sprava. Pravi GT tourer. Samo održavanje i gas. Sa vremena na vreme podmazati ležajeve u zadnjem ogibljenju i to je to. 

Doduše mi nemamo tu kulturu da vozimo dugoročno jedan motocikl. Po DE i AT sam sretao ljude koji decenijama voze isti motor i imaju tipa po 150, 200 pa i 300 000 pod točkovima. Ovde kod nas se to negativno posmatra. 

pre 3 minuta, Alekre je napisao:

Teško da postoji neka stavka da FJR ne može da ispuni u odnosu na novije motocikle. Sve ostalo je lična stvar. Ko voli gedžete ili da menja iz dosade ili da su se okolnosti promenile pa FJR više nije adekvatan. To je i dalje i uvek će biti ozbiljna sprava. Pravi GT tourer. Samo održavanje i gas. Sa vremena na vreme podmazati ležajeve u zadnjem ogibljenju i to je to. 

Doduše mi nemamo tu kulturu da vozimo dugoročno jedan motocikl. Po DE i AT sam sretao ljude koji decenijama voze isti motor i imaju tipa po 150, 200 pa i 300 000 pod točkovima. Ovde kod nas se to negativno posmatra. 

Ja vozim fiat stilo jtd 17 godina....i dalje je malte ne kao prvi dan 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja