slavisa978 104 Napisano Januar 7, 2011 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan ... ето питања ... како се решити корозије (''рђе'') у унутрашњости резервоара која се јавља након одређеног времена (не превише дугог) у унутрашњости резервоара ако није пун безоловног МБ. Мислим да се са овим проблемом сусрећу сви бајкери,без обзира колико обазриви били, деси се да остане празнији резервоар, и за пар недеља ето је, а сложићете се да може угрозити квалитет рада наших мотоцикала. Дакле, све о томе што знате ... искуства, зашто настаје, како је се решити на почетку сезоне, када се преко зиме појави, предлози и дискусија? хвала унапред Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidik 246 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Bgd-Žarkovo Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj na mtori .hr Tema: Diskusije oko skidanje hrđe iz rezervoara - princip elektrolize Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Januar 7, 2011 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Đuro, ima ovde nekoliko tema koje obrađuju istu oblast Evo linkova Slaviša: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/18250-uklanjanje-korozije-iz-rezervoara/page__st__40__p__464748__hl__elektroliza__fromsearch__1#entry464748 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/24720-skidanje-rde-elektrolizom/page__p__441642__hl__elektroliza__fromsearch__1#entry441642 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/3501-powder-coating-iliti-plastificiranje/page__p__51359__hl__elektroliza__fromsearch__1#entry51359 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidik 246 Napisano Januar 7, 2011 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Bgd-Žarkovo Prijavi odgovor kao problematičan Ok. Ovo sam skoro gledao pa mi je zapalo za oko. Ono, ne može da škodi, nadam se. . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Januar 7, 2011 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...a šta ne škodi, koristi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa978 104 Napisano Januar 7, 2011 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan хвала на помоћи Аракис, мислим да ми је та електролиза компликована, тако да то сигурно нећу покушавати ... онда молим савете, за тренутно најефикасније скидање рђе, а убудуће ћу држати пун резервоар и крај приче! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Januar 7, 2011 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbiker...vanje-ali-lici/ mozda ? Ja sam razgovarao sa nekoliko majstora i restauratora, na ovu temu i svi su se slozili da to isto uradim sa svojim rezervoarom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa978 104 Napisano Januar 7, 2011 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan хвала Лорде, ја бих неки простији, једноставнији начин, да тренутно скинем ту корозију, а за овако озбиљније подухвате отом потом ... тренутно мислим на средства за испирање, или нека метода ''уради сам'' ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Januar 8, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pogledaj drugsef-ovu temu, on je koristio ovo: (druga ili treća stavka) http://www.hoeseler-por15.de/Shop/catalog/index.php?cPath=26&osCsid=57f0b35200ee827bf9d61005eeffb3e1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Januar 8, 2011 Drug član, 1714 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kada je ozbiljnija korozija u pitanju znam da moze sa lancem, mislim obicnim lancem sa alkama, skines rezervoar ubacis lanac (tipa pola metra ili tako nesto zavisi od debljine lanca) nalijes malo dizela unutra i muckas levo desno pa ponovis nekoliko puta i na kraju sa benzinom. Da li ova metoda mozda ima i losiju stranu ne znam, mozda moze da osteti unutrasnjost rezervoara, ali ako ima dosta korozije nemas sta da izgubis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Januar 8, 2011 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ima losiju stranu, zato sam i preporucio cinkovanje. I posle muckanja i posle struje, rez unutra treba zastititi od daljeg rdjanja odgovarajucim preparatima. Koji su skuplji od celog postupka cinkovanja. Sva tri postupka skidaju i najmanji trag fabricke zastite, koliko god da je ostalo. Elektro sam i sam radio ali bez zastite nakon toga i u roku od 2-3 dana je rez bio jos rdjaviji unutra. Po meni cinkovanje je najmanje cimanje od svega, treba samo priprema spoljne strane. Unutra uglavnom oni obave. Doduse, u ovom slucaju rez mora da se ponovo farba i/ili lakira spolja, sto meni u stvari odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Januar 8, 2011 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je jedino pravo resenje-pun rezervoar.Meni je bio rdjav rezervoar dva puta sam morao u sezoni da cistim slavinu i rezervoar.Kad god se vratim sa voznje ja napunim rezervoar i rdjanje je prestalo vise ga necistim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Januar 8, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan I ja uvek sipam "do čepa". Nema rđe. Pogotovo je bitno napuniti pun tank ukoliko se motor sprema za zimu. Jedino ko ima plastični rezervoar, zabole ga briga, baš! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Januar 8, 2011 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan хвала Лорде, ја бих неки простији, једноставнији начин, да тренутно скинем ту корозију, а за овако озбиљније подухвате отом потом ... тренутно мислим на средства за испирање, или нека метода ''уради сам'' ... Korozija unutrašnjosti uopšte nije jednostavan problem i nema šanse, što ti kažeš da "trenutno" rešiš stvar. Dobro pročitaj navedene teme i biće ti sve mnogo jasnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...