Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Fazer & Diversion klub

393 članova je glasalo

1. 1. Koji model Fazera posedujete?

• FZ1 Gen2 2006-
      35
    • FZ1 Gen1 2001-2005
      32
    • FZ8
      19
    • FZ6 S2 2007-2009
      46
    • FZ6 S1 2007-2009 (78KS)
      8
    • FZ6 2004-2006
      69
    • Starije verzije FZ (FZS600, FZS1000, ...)
      76
    • XJ6 2009-
      11
    • XJ900
      27
    • XJ600
      70
  2. 2. Koju varijantu imate?

• Sa poluoklopom (ili dodatnim punim oklopom)
      279
    • Bez oklopa (naked)
      76
    • Sa punim oklopom (starije verzije)
      38
  3. 3. Da li bi bilo dobro da osnujemo klub vlasnika?

• Da
      352
    • Ne
      41

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 199 postova
  • Motocikl: Yamaha MT-09 2018, Yamaha MT-07

Evo i ja da se upisem u ovu temu..vec dugo sam na forumu ali slabo aktivan, fazerku vozim zadnje tri godine a ovo je moja lepotica.. :)

post-8918-0-67391600-1408004605_thumb.jpg

post-8918-0-22184400-1408004620_thumb.jpg

P.S. jedno pitanje, da li je neko imao iskustva sa stavljanjem prednjeg zupcanika kraceg za zub tj sa 15 zubaca?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1142 postova
  • Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo

ovo ti rešava udobnost............

http://www.sargentcycle.co.uk/acatalog/yamaha_fz1_06_f_only.html

http://www.sargentcycle.co.uk/acatalog/yamaha_fz1_06_r_only.html

nikakve naše prerade...........???

Tačno, baš tako izgleda Bobanovo sedište i pretpostavljam da je značajno jeftinije. Sem udobnosti rešava i pitanje visine sedišta

• Svrati ponekad, 198 postova

Evo i ja da se upisem u ovu temu..vec dugo sam na forumu ali slabo aktivan, fazerku vozim zadnje tri godine a ovo je moja lepotica.. :)

post-8918-0-67391600-1408004605_thumb.jpg

post-8918-0-22184400-1408004620_thumb.jpg

P.S. jedno pitanje, da li je neko imao iskustva sa stavljanjem prednjeg zupcanika kraceg za zub tj sa 15 zubaca?

Ne mogu da kažem da se razumem u te tehnikalije al' mislim da je isti princip kao i kod bicikle , manji napred - malo startniji ali manja krajnja brzina . Msm da sam ja imao 14 a sad mi po defaultu 15 i ne osećam neku razliku . Možda je samo do mene 1neznam.gif

• Svrati ponekad, 199 postova
  • Motocikl: Yamaha MT-09 2018, Yamaha MT-07

ja sam mislio da je fabricki 16... i koliko sam citao na stranom forumu za nas motor, svi kazu da je taj fabricki neki kompromis izmedju touring i gradske voznje.. onaj ko koirsti motor po gradu, kazu da treba da stavi zub manje i da je onda motor startniji i da lakse poteze na nizim obrtajima..a onaj ko ga uglavnom koristi za put onda zub vise tj 17 i onda je prenos duzi itd itd.. :)

• Rodjena na motoru, 735 postova
  • Motocikl: Honda hornet - Night Fury

Nisam videla....jel to kad se onaj pandur guzio da se slika...? Gde da vidim fotke?

Sent from my Televizor

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

Ako se stavlja gel kod Bobana, onda nije pravo rešenje,...............jer se isti ocrtava posle 30-45 min. voznje i tačno se vidi da nije pokriveno celo sedište,.............maakar je tako bilo kod nekih...............

Bolje platiti jednom kako treba za pravi proizvod (kada pricamo o gelu)......................

• Drug član, 1142 postova
  • Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo

Nisam videla....jel to kad se onaj pandur guzio da se slika...? Gde da vidim fotke?

Sent from my Televizor

Ahaaaahahahaha :lol: Opšte teme,<<M@TORCI JOŠ VOZE>> na 37.strani 732-gi

• Rodjena na motoru, 735 postova
  • Motocikl: Honda hornet - Night Fury

Hvala za fotke Komso...samo onaj majmunoliki pandur da mi ne kvari fotku bila bi jos bolja ;)

Sent from my Televizor

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: F800r

Ako se stavlja gel kod Bobana, onda nije pravo rešenje,...............jer se isti ocrtava posle 30-45 min. voznje i tačno se vidi da nije pokriveno celo sedište,.............maakar je tako bilo kod nekih...............

Bolje platiti jednom kako treba za pravi proizvod (kada pricamo o gelu)......................

Bio sam u slicnoj dilemi , ali sam odlucio da ipak uradim sedista kod Bobana. Poboljsanje je prevazislo moja ocekivanja, gel se na extremnim temperaturama ne rastapa bas toliko mnogo, mada ima i sundjera ispod njega. U suvozacko sediste je takodje stavljen gel umetak i dodatni sloj sundjera da bi se dobilo na udobnosti i koliko toliko da bi se povecao ugao suvozacevih nogu.

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

Bio sam u slicnoj dilemi , ali sam odlucio da ipak uradim sedista kod Bobana. Poboljsanje je prevazislo moja ocekivanja, gel se na extremnim temperaturama ne rastapa bas toliko mnogo, mada ima i sundjera ispod njega. U suvozacko sediste je takodje stavljen gel umetak i dodatni sloj sundjera da bi se dobilo na udobnosti i koliko toliko da bi se povecao ugao suvozacevih nogu.

Baš me zanima kako je ispalo, stavi sliku i pošalji mi na pp koliko je koštalo to zadovoljstvo.

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

Ima li neko na fazeru 600 1998-01 neki aftermarket vizir?

ćao, imam ja.

Doduše povišeni. Što?

Kakav je u odnosu na fabricki i gde bih mogao da kupim?

• Svrati ponekad, 243 postova
  • Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL

Ima li neko na fazeru 600 1998-01 neki aftermarket vizir?

ćao, imam ja.

Doduše povišeni. Što?

Kakav je u odnosu na fabricki i gde bih mogao da kupim?

Vidi ovako, ja sam morao da menjam vizir jer je sav onako iskrckao iznutra a bilo mi je skupo da kupim originalni.

U odnosu na originalni i nema neke velike razlike što se tiče zaštite od vetra dok se vozikaš po gradu. Efekat je prepoznatljiv tek kad se da po gasu i na duže staze, puno bolja zaštita.

Negativne pojave:

Povećanje vibracija na retrovizorima. Zna malo da nervira ali ... nekom smeta a nekom ne. Ja sam se navikao.

Motor izgleda sasvim drugačije. Možda je mogao biti i kraći ali onda zaboravi ono prethodno napisano o zaštiti. Izgleda u naj manju ruku (kad upotrebim maštu) kao Bart Simpson. Meni je simpatično.... a i važno je biti drugačiji.

Lično lepša mi je originalna verzija jer motor bolje izgleda definitvno ali povišeni je korisniji.Moj je urađen po ugledu na povišeni MRA vizir. Odluka je na tebi.

Imaš na forumu čoveka iz BGD koji pravi vizire po vrlo pristojnim cenama. Čovek je majstor za svaku pohvalu ... Javi mu se, verujem da se možete dogovoriti. Ivan 0642847847.

• Bivši baksuz :), 599 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Meni je Ivan radio vizir za FZS600... Bio je malo duži od Zoxxx69-ovog.

I da, razlika je bila ogromna. Mene sa 181cm je na fabričkom vetar udarao u grudi, a sa aftermarket u gornji deo kacige... I bez problema sam mogao da se sagnem i zaklonim ceo pri velikim brzinama...

A s obzirom da mi je prednja maska bila krpljena i nosač krivljen, sa novim vizirom je prednja maska podrhtavala na brzinama preko 150km/h, što, da budem iskren, malo nervira u početku. Posle se navikao.

• Drug član, 707 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125

Izdao sam vas :( prešao sam na BMW :)

papak jedan :P:D

mislio sam da te pozovem kada dodjem na Oktobarfest da popijemo po jednu kriglu i gledamo prsate Svabice-al' sad' necu :nanana:

• Podržavam 1

• Drug član, 707 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125

Na jug Italije pa trajektom ili?

autom i Yasminom na prikolici do Majilovca,ostavili klinca kod babe i dede pa Franceska i ja nastavili motorom do Leptokarije

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja