Jump to content

Moto Zajednica

BEOGRAD-RUSIJA-MONGOLIJA-TOKIO

Recommended Posts

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

Nisam se u zivotu vise zrtvovao za neki video snimak  ???,danima skidam ,veza puca (neki glupi bezicni internet ,zabranio sam svako kretanje po stanu da ne izgubim konekciju :D) i tako u nedogled...

Ipak se isplatilo , kada sam uspio sve da skinem bio sam sretniji od vas kad ste stigli kuci!

Sve je extra snimljeno ,svaka cast, mislim da je montaza vrhunska i odlican izbor muzike . Zao mi je sto nema jos bar dvadesetak epizoda ; :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 593 postova

E druze neka je sa srecom nadam se da cu i ja jednog dana na takvo putovanje.Koliko izadje finansiski ako nije tajna?

Pa vrlo malo.

Racunaj da je gorivo u Rusiji manje od 1$...

Do Vladivostoka ima oko 11-12 hiljada, plus Mongolija koliko zelis, mi oko 4-5...

Da kazemo ukupno 20 hiljada, sa povratkom iz Moskve za BG...

Ako trosis 5l (zbog puteva i svega ne moze da se jurca bas, pa je i potrosnja manja) treba ti  1 000 litara goriva sto izadje manje od 1k $ sto je 750 EUR.

Voz za motor od Vladivostoka do Moskve sam platio oko 400 $, avio kartu 230$, sto u zbiru iznosi manje od 500 eur.

Znaci fiksni troskovi su ti 1250 EURa.

Ostalo je sve na tebi, koliko si konfora spreman da se zrtvujes za tako nesto. Hrana u prodavnicama jeftinija nego ovde, pogotovo u Mongoliji.

Ja mislim da sa 2 500 EUR to moze opusteno da se uradi ;) 

Zato ne kukajte kako sanjate o tako necemu, ali ne mozete. A velika vecina pored motora ima kola koja vrede bar 2,5k EUR...

Samo je pitanje koliko ste licno spremni da zrtvujete svoj komfor...

Cela ruta moze biti daleko jeftinija ako se modifikuje. Npr na tamo proci Kazahstan, pa onda Mongolija i onda Rusija Bajkal i nazad ka Moskvi. Posle Bajkala ka Vladivostoku je put los, pa se mucite 2,5 hiljade km i placate avion i voz. Ovako napravite krug, vidite mnogo vise i manje vas kosta.

A onda je mrmot zamotao cokoladu.... ;D ;D ;D Jel si razmisljao da pocnes malo da se bavis politikom  ;):D ;D

Put preko ''pola sveta'' motorom, prolazak kroz ''Bog te pita'' koliko zemalja, provod po Japanu (po jeftinoci opste poznata zemlja  :o 8)) uz povremnu upotreba aviona,vozova,brodova...kamiona  :)....sve vas to izadje po ceni jednog prosecnog krsa sa ulice.

Ispalo je da je mene kostalo vise dve nedelje po Francuskoj, nego tebe tri meseca puta do Tokija u stilu Indijane Dzonsa.

Po ovoj racunici bolje da letnja tri meseca provedem u voznji & uzivanciji po sto daljim destinacijama, nego da sedim kuci. Ovo drugo me vise kosta  ;D

• Drug član, 1777 postova

Svako moze da napravi izbor i stil putovanja... Neko ode na odmor u hotel sa 5* na 7 dana pa potrosi tu lovu...

Neko spava u hotelu neko na ulici...

Ova kalkulacija se odnosi na Bgd-Vlad...

A ako je po toj tvojoj racunici ti potrosis u bgdu vise od 2 500 eura za 3 meseca, sto znaci da si veoma vredan ;D ;D ;D

Po ovoj racunici bolje da letnja tri meseca provedem u voznji & uzivanciji po sto daljim destinacijama, nego da sedim kuci.

E ovaj zakljucak ti je zlata vredan ;D

A ako je po toj tvojoj racunici ti potrosis u bgdu vise od 2 500 eura za 3 meseca, sto znaci da si veoma vredan ;D ;D ;D

Pa izracunaj sam troskove koje jedna porodica ima za mesec dana, pa ces lako doci do poredjenja Bgd-zezanje do Tokija  ;D

Izgleda da to kada u odsutnom trenutku ne prekines postane opravdanje za sve u zivotu ;D ;D ;D

Ali zato postoje velicine od ljudi, koje kazu, ako vec ja ne mogu drago mi je da neko moze i ubace ti lovu u dzep da se pocastis na njihov racun tamo negde u daljini ;)

Izgleda da to kada u odsutnom trenutku ne prekines postane opravdanje za sve u zivotu ;D ;D ;D

Ali zato postoje velicine od ljudi, koje kazu, ako vec ja ne mogu drago mi je da neko moze i ubace ti lovu u dzep da se pocastis na njihov racun tamo negde u daljini

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D pa nije nije tvoj nadimak ''Zmija'' zasluzen bez razloga! 8):D;) ;D

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Cek, a oni karneti i tome slicno? Jel to ne vazi za istocne zemlje?

Treba za Japan .. Ali koliko sam shwatio rachunica je Bgd-Vlad.

Ja bih se slozio sa gore nawedenom cifrom  ;D

Znam da treba karnet za Japan i Iran, sto se istoka tice...

A Hitman je dobro shvatio za racunicu, sa tim sto je mnogo pametnije da se ne ide do Vlada, vec da se pravi onaj krug kao sto sam napomenu u nekom od predhodnih postova...

Istok je cudo ;D

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5474 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Ja sam cuo da je ovo sve snimano u nekom selu pored Novog Sada ;D ;D ;D ;D

post-2592-12879017862114_thumb.jpg

• Zainteresovan, 681 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR

steta samo sto vas pokrase tako gadno u mongoliju, prezalit ne mogu te snimke koje ste napravili bili... pihhhhhhh kakvih ljudi ima, nezasticene bajkere da pljackaju bez imalo stida... ccc

:D

• U prolazu, 63 postova

E, pa momci, vrijeme ja da vas i ja pozdravim i konacno kazem svaka cast (pardon -SVAKA CAST). GS mi je dostavio sve ove montirane epizode za TV, pa sam uz BJB nekako dobio poprilicno vjernu sliku svega sto ste vas dvojica protutnjali. Pohvale su suvisne jer se sad nekako osjecam k'o da ste mi neki jarani,misli ovo kao izraz podrske a jaranu se ne laska. Tako, kad budete nekad prolazili nasim krajevima, pauzirajte na "casicu razgovora". Jednom nas je neko od vas pretek'o dok smo se vozili autom, pa tako znam da se mozete i ovde naci. Mozda bih samo pokus'o zadovoljiti radoznalost vezanu za Odesu  ;D ;)::)

Pozdrav i uzivajte u slavi. Zasluzili ste.

• taraba, 612 postova
  • Motocikl: enduro

Obojici duboko poshtovanje za ovaj hadziluk!!!

Da li neko ko ima sve epizode moze da ih okaci na net i pusti link?

Ili da mi ih fizicki preda na nekom dvd-u, a da je u bdg-u.

Obojici zelim da i dalje imate 'big infulence' na sve nas.

pozdrav

• taraba, 612 postova
  • Motocikl: enduro

Ajde jos jednom da pitam da li neko ima sve epizode.

Probao sam da zovem ljude na Enter TV, ali tamo mi se cini da vise nema nikoga. Niko se ne javlja na mobilne telefone. Fixne mi se cini da nikad nisu ni imali. Mislim da se ta firma skroz raspala. Nemam drugi nacin da dodjem do epizoda. Pozdrav

• Svrati ponekad, 106 postova

Hhahaha... pa sto uradi ovo ?!?  Sad ce da ih udari slava, ponovo !!   ;D ;D   

ps. versys.v.b ... svaka cast majstore !   :)

Vredi da se ozivi povremeno...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja