Jump to content

Moto Zajednica

Kako saobraćajna policija radi svoj posao

Recommended Posts

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

jesi vozio bez pojasa - kriv si plati

a cigane kako bi ti resio?

alo covek, oni ne postoje u sistemu,

Pritvor dok se ne utvrdi identitet. Neko sa svojom ličnom kartom da dođe i da kaže: "jeste, to je taj i taj. Ja garantujem."

Tako svak put kad ga sretneš na ulici - marica, ćorka, utvrđivanje identiteta. Verujem da bi izvadili dokumenta i prijavili se.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 2 postova

xaxaxa

nemaju licnu kartu

nemaju identitet

nemaju drzavljanstvo

neki i ne pricaju jezik

sta ces sad?

dokle ces da ih drzis u pritvoru?

ko ce da ih drzi u pritvoru, ima ih desetine hiljada?

• Podržavam 1

• Mangulica, 321 postova
  • Motocikl: SUZUKI BANDIT 400

xaxaxa

nemaju licnu kartu

nemaju identitet

nemaju drzavljanstvo

neki i ne pricaju jezik

sta ces sad?

plus imaju tri obroka dnevno dok se ne utvrdi identitet a nikada neće. uživancija

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

xaxaxa

nemaju licnu kartu

nemaju identitet

nemaju drzavljanstvo

neki i ne pricaju jezik

sta ces sad?

Koliko treba.

U suprotnom ispada da svako može da uđe u Srbiju, zapali dokumenta i živi koliko hoće tu.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 248 postova

xaxaxa

nemaju licnu kartu

nemaju identitet

nemaju drzavljanstvo

neki i ne pricaju jezik

sta ces sad?

Koliko treba.

U suprotnom ispada da svako može da uđe u Srbiju, zapali dokumenta i živi koliko hoće tu.

Zar stvarno želiš da živiš u kartonskoj kući,voziš Dijanu bez ičega i budes u pocepanim krpama?

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Da li se u ovoj temi raspravlja o načinima ponašanja soabraćajne policije ili se rešava pitanje pripadnika Romske nacionalnosti? Da li su pomenuti Romi jedini problem koji se postavlja kad je reč o načinima ponašanja naše saobraćajne policije?

• Svrati ponekad, 396 postova

jesi vozio bez pojasa - kriv si plati

a cigane kako bi ti resio?

alo covek, oni ne postoje u sistemu, jedino da ih sve koliko ih ima deportuju... negde

ili da ih skoncentrishu u nekom kampu za koncentraciju

E pa da. Kriv sam po zakonu.

A ganci bez dozvole, lične karte, saobraćajne,najverovatnije ukradenim vozilom, odnosno onim šta je od njega ostalo i tehnički apsolutno neispravnim - nisu u sistemu i koga bolim patka za to. Pustiti ih, oni su sakupljači sekundarnih sirovina, ljudi koji žive po kartonskim kućama. Je li tako?

E sad ovako: ako su ti romi rođeni na teritoriji RS, oni imaju sva Ustavom zagarantovana prava kao i svi ostali, bez izuzetka. Ali imaju i obaveze: da po zakonu prijave mesto boravišta, rođenu decu, da ta deca idu u školu, da imaju kod sebe dokumenta, da poštuju pravila i zakone koji svi moramo da poštujemo ili ćemo biti sankcionisani.

A super je kada nisi u sistemu i ne postojiš za njega, ti u tehničkom i pravnom smislu nisi živ i panduri mogu da se slikaju.

Da li se u ovoj temi raspravlja o načinima ponašanja soabraćajne policije ili se rešava pitanje pripadnika Romske nacionalnosti? Da li su pomenuti Romi jedini problem koji se postavlja kad je reč o načinima ponašanja naše saobraćajne policije?

Tema se odnosi na selektivno kažnjavanje policije koja svesno previđa prekiršioce naočigled drugih koje u tom istom trenutku kažnjava. Eno ga svaki dan kod Londona parkiran crni džip, tačno na trotoaru naspram raskrsnice i niko ga ne dira. U Kraljice Natalije kod Učiteljskog fakulteta konstantno stoje parkirana ista vozila u levoj saobraćajnoj traci, svaki dan i niko ih ne uklanja iako nepropisno parkirani prave i zastoj u saobraćaju (ponovo neki crni džip i još par njih ispred).

Uostalom evo i slike:

post-4165-079925700 1291038873_thumb.jpg

• Ne silazi, 6619 postova
  • Motocikl: đački pešački

Imao sam jednom potrebu, moranje, da se prijavim da boravim na mestu koje nije u sistemu razvrstavanja adresa i nije bilo moguće. Reko, ja sam ispravan građanin, tu živim i hoću da se tu prijavim da bi bilo ko, mislim na državu, mogao da me nađe. Nije bilo moguće i rečeno mi je da se prijavim kod rođaka,prijatelja na šta sam ja odgovorio nit ih imam nit su oni dužni da me prijave po sebe nit ko ima prava da tera nekog na nešto fiktivno-lažno. Dobio sam odgovor da nije moguće, na šta sam ja naveo primer Holandije gde je legalno boravište, brod na kanalu, reci, prikolica, kamp bus...Eto, to je problem sa nomadima, a ima ih oko 0,8 M u Srbiji koliko sam negde čuo. I jesu nepostojeći na taj način i onda policija neće da se zamajava iz praktičnih razloga. Naravno, to nije u redu i zaista ne znam kako se opšti sa Ciganima, recimo nezgoda. ( Ne vređam ih, samo Rom na Sanskritu znači bukvalno čovek, a svi smo valjda ljudi pa je nepotrebno da sebe neko izdvaja i naglašava, očovečuje)

Naravno, to nije u redu i zaista ne znam kako se opšti sa Ciganima, recimo nezgoda. ( Ne vređam ih, samo Rom na Sanskritu znači bukvalno čovek, a svi smo valjda ljudi pa je nepotrebno da sebe neko izdvaja i naglašava, očovečuje)

Dobro si se setio. Šta ako te neki brat rom udari tim kršem? U praktičnom smislu sudario si se sa pravno nepostojećim subjektom, duhom, jer:

1: Vozilo nije registrovano

2: Vozač nema nikakav identifikacioni dokument, nije prijavljen nigde, prema tome nije moguće utvrditi njegov inentiet

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

@Nabiguzluk

Potpuno si u pravu što se tiče braće Roma na njihovim "vozilima". Moj komentar treba da prekine raspravu šta bi ko od nas radio ili uradio sa Romima i tako izbegnemo hajku po nacinalnoj osnovi.

@ostali

Molim da se držimo teme a to je selektivno delovanje saobraćajne policije i izbegnimo svaki dalji komentar o stočnim vagonima, logorima, mardeljima... bez obzira što neki tako misle a neki ne. Ništa drugo.

• Ne silazi, 6619 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ma to su sve čudotvorine ove naše države. Ja jesam za toleranciju, i Policije svakako, al ne za toliku selektivnu revnost. Razumem da neko pogreši slučajno, napravi omašku ko sa pojasom, al bahatost parkiranih ko na slici, prelazi svaku meru, a upravo takvima se progleda kroz prste i oni postaju sve osioniji i opasniji.

(Prepravio po Scubinom postu.)

@Nabiguzluk

Potpuno si u pravu što se tiče braće Roma na njihovim "vozilima". Moj komentar treba da prekine raspravu šta bi ko od nas radio ili uradio sa Romima i tako izbegnemo hajku po nacinalnoj osnovi.

@ostali

Molim da se držimo teme a to je selektivno delovanje saobraćajne policije i izbegnimo svaki dalji komentar o stočnim vagonima, logorima, mardeljima... bez obzira što neki tako misle a neki ne. Ništa drugo.

Možda sam malo potpalio što mi nije bila namera. Romi su za mene isto što i svi ostali, samo govorim o principu linije manjeg otpora kada se radi o poslu koji neko obavlja. Dakle ti i ja, svi registrovani smo peace of cake i gladaće mi u dlaku ako im se prohte, znači idu tamo gde imaju krtinu bez mesa. ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja