Jump to content

Moto Zajednica

ATEST

Recommended Posts

• U prolazu, 21 postova

Najzli, kada se na bilo kom vozilu napravi atest ( povecanje odnosno smanjenje nosivosti, prepravka limuzine u verziju KABRIO,itd nije nikakvo krivicno delo baz zato ide na ATEST. molim te da moju temu"ATEST (smanjenje zapremine) otkljucas POZDRAV!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Guest gordanmg
Najzli' date=' kada se na bilo kom vozilu napravi atest ( povecanje odnosno smanjenje nosivosti, prepravka limuzine u verziju KABRIO,itd nije nikakvo krivicno delo baz zato ide na ATEST. molim te da moju temu"ATEST (smanjenje zapremine) otkljucas POZDRAV![/quote']

meni su mnogi trazili skuter od 125, 250 ccm al na malu tablu, znaci kod nas ne postoji smanjenje kubikaze posto motor dolazi sa papirima o pravoj kubikazi i nepostoji firma u Srbiji koja ce ti udariti blokado na 30,40,50,km na sat da bi ga trajno registrovao. Atest se radi za prikolice, duple komande(auto skole) kabrio itd sto moze biti rucna izrada a ti nisi rucno prepravio masinu sa 250 na 50 ccm.

Znaci uzaludno je pricati na tu temu, a praviti lazni papir je normalno krivicno delo i ostajes bez vozila a i para(kazna) u najmanju ruku. Mogu da te gone krivicno za falsifikat ono ko ti je radio kako ako si ti daj pecate falsh racune saobracajne itd, nisi ni svestan kako mozes da najebes

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

citat:''neki momci su preko atesta smanivali zapreminu svojih motocikala(vaznost kod registracije). Zna li neko koja je sema?'' Jedina ŠEMA a da je legalno je da si ti ugradio motor(agregat) manje kubikaže sa tim i tim brojem i tom i tom saobraæajnom i za to imaš dokumenta i dokaze, pa atest, a sve ostalo je krivièno delo ili tvoje, ili radnika na tehnièkom pregledu kako god... :wink:

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator
Najzli' date=' kada se na bilo kom vozilu napravi atest ( povecanje odnosno smanjenje nosivosti, prepravka limuzine u verziju KABRIO,itd nije nikakvo krivicno delo baz zato ide na ATEST. molim te da moju temu"ATEST (smanjenje zapremine) otkljucas POZDRAV![/quote']

Gorane,

kada u temi pominješ smanjenje zapremine u saobraæajnoj, što nije regularno ni po jednom osnovu i tehnièki je teško ostvarivo, i kada pitaš da li neko zna tu šemu, onda se to bitno razlikuje od prepravke motora u trike ili skidanje krova sa automobila (za šta je potreban atest koji neæe umanjiti globu prilikom registracije). Svi znamo èemu služi atest, ali na mestima gde sam ja urednik, nikada neæu ohrabrivati ljude da se bave šemama i falsifikovanjem jer smatram da to nije ispravno.

To što sam ja urednik ne znaèi da sam uvek u pravu, ali u ovoj situaciji, mislim da nisam pogrešio što sam zakljuèao. Siguran sam da æeš o ovoj temi moæi da razgovaraš na bilo kom moto skupu, ali sumnjam da æe ti neko napismeno dati uputstvo kako da uradiš to što si naumio sa potpisom i brojem liène karte. Ovde poruke pojedinaca, zaštiæene lozinkom predstavljaju svojevrsne izjave na osnovu kojih se može pokretati krivièni ili prekršajni postupak. Zato zakljuèavam teme u kojima bilo ko može zloupotrebiti forum. Uostalom, na toj temi sam jasno rekao da svako može na sopstvenu odgovornost da ti pošalje privatnu poruku ili e-mail.

najzli

Guest gordanmg

Gorane,

kada u temi pominješ smanjenje zapremine u saobraæajnoj, što nije regularno ni po jednom osnovu i tehnièki je teško ostvarivo, i kada pitaš da li neko zna tu šemu, onda se to bitno razlikuje od prepravke motora u trike ili skidanje krova sa automobila (za šta je potreban atest koji neæe umanjiti globu prilikom registracije). Svi znamo èemu služi atest, ali na mestima gde sam ja urednik, nikada neæu ohrabrivati ljude da se bave šemama i falsifikovanjem jer smatram da to nije ispravno.

To što sam ja urednik ne znaèi da sam uvek u pravu, ali u ovoj situaciji, mislim da nisam pogrešio što sam zakljuèao. Siguran sam da æeš o ovoj temi moæi da razgovaraš na bilo kom moto skupu, ali sumnjam da æe ti neko napismeno dati uputstvo kako da uradiš to što si naumio sa potpisom i brojem liène karte. Ovde poruke pojedinaca, zaštiæene lozinkom predstavljaju svojevrsne izjave na osnovu kojih se može pokretati krivièni ili prekršajni postupak. Zato zakljuèavam teme u kojima bilo ko može zloupotrebiti forum. Uostalom, na toj temi sam jasno rekao da svako može na sopstvenu odgovornost da ti pošalje privatnu poruku ili e-mail.

najzli

totalno si u pravu i podrzavam te u tom smislu a ja se najezim kad tako neko nesto pita. Z A K L J U C A V A J

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja