abarth_maniac 5973 Napisano Maj 31, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri da nisi zakacio zicu dok si cistio. Ne bi trebalo da ima ikakve veze to sto je skidana dekla. Prekidac za neutral je iznutra. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5973 Napisano Maj 31, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako si uopste skidao deklu prednjeg lancanika, ovi sam napisao kao pretpostavku. Razmisli i o tome da yi je spletom Marfijevih zakona, mozda bas tad pregorela sijalica za N. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 800 Napisano Maj 31, 2019 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako si uopste skidao deklu prednjeg lancanika, ovi sam napisao kao pretpostavku. Razmisli i o tome da yi je spletom Marfijevih zakona, mozda bas tad pregorela sijalica za N. Uopste nisam ni skidao deklu a palo mi na pamet.. al me mrzelo pa rekoh aj za nekih 1000 km cu opet da cistim pa onda.Sent from my SM-J530F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 800 Napisano Maj 31, 2019 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan A ne verujem da je lampica riknula, iz razloga sto nije bas odjednom prestala da svetli nego se prvo nesto bunila, pa nekad oce pa nekad nece i na kraju vise nikad nece.Sent from my SM-J530F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5973 Napisano Maj 31, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Onda je mozda do kontakta u masini. Resivo je u svakom slucaju. Mozda te zeza i kontakt na sijalici, nemoj najprostiju stvar tako olako da odbijes kao mogucnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slash018 3 Napisano Jun 2, 2019 U prolazu, 43 postova Lokacija: Aleksinac,Srbija Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko zna da li je neki čest problem kod SV-a ili je samo potrebno čišćenje i vakum karburatora, dešava se da non stop '' štuca" kad je hladan pogotovo ali i kad se zagreje, i puca povremeno iz auspuha... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5973 Napisano Jun 2, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Provera zazora ventila, svecica, kapice, filtera vazduha i karburatori. Tad je krug manje vise zatvoren. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10466 Napisano Jun 2, 2019 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Smesa ne valja, nesagorelo gorivo, zato puca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16623 Napisano Jun 2, 2019 Integrisan, 4956 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moze da puca ako negde ima lufta na grani auspuha na spoju itd. Ili ako ima PAIR sistem al nzm vec to. Kod mene ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slash018 3 Napisano Jun 2, 2019 U prolazu, 43 postova Lokacija: Aleksinac,Srbija Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Ima mali luft na spoju grane i topa, ali štuca u karburatorima čuje se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rodic_ru 46 Napisano Jun 20, 2019 U prolazu, 95 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Suzuki SV650, Honda VFR 800 Vtec. Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedno pitanje sto se tice potrosnje goriva. Aplikacija "Fuelio" je nakon poslednjeg dosipanja goriva izracunala potrosnju od 6,88 l/100km. Voznja je bila kombinovana ( 60% gradska - 40% otvoren put ). Po gradu nisam presao 4000 obrtaja, a na otvorenom putu je bilo deonica gde sam vozio malo agresivinije. U pitanju je prva generacija sa karburatorima, 2001 god. Zanima me da li ta potrosnja spada u opseg tolerancije ? Koliko trose vasi SV-ovi ? Da li su moji karburatori zreli za Bokilica ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5973 Napisano Jun 20, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan To je malo visoka potrosnja za njega. S tim da SV ne voli ni da je bas na niskim obrtajima. U toj kombinaciji ne bi trebalo da ode iznad 6 litara. Koliko si tezak? Na njemu i to pravi razliku s obzirom da je on lagan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rodic_ru 46 Napisano Jun 20, 2019 U prolazu, 95 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Suzuki SV650, Honda VFR 800 Vtec. Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam lagan 75kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rodic_ru 46 Napisano Jun 20, 2019 U prolazu, 95 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Suzuki SV650, Honda VFR 800 Vtec. Prijavi odgovor kao problematičan Kako mislis ne voli da je na niskim obrtajima, zbog cega ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5973 Napisano Jun 20, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Lako, efikasnost agregata je na niskim obrtajima niska, te dobar deo goriva ne iskoristi. Pri tom, ako hoces da ubrzas, pa sa 2000 obrtaja das gas, on jede gorivo koje ne moze da iskoristi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 800 Napisano Jun 20, 2019 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se ne razumem u mehaniku, samo mogu da kažem subjektivni osećaj da ako mi je SV ispod 5.000 ili aj 4.500 obrtaja min, kao da se muči, kao kad vozim auto 40 km/h u četvrtoj brzini. Meni troši 5 koma nešto na otvorenom, mirne vožnje, samo ponegde malo zavrnem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5973 Napisano Jun 20, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da razjasnim jos malo, ako ima potrebe. Svaki sus motor je najefikasniji izmedju max obrtnog momenta i max snage. I tad je specificna potrosnja goriva najmanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksuzuki 650sv 626 Napisano Jun 20, 2019 Zainteresovan, 507 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: suzuki sv 650 s,kawasaki z750,honda nsr 125 f2,cf450atv Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene na 4 ,5 hilada lagane voznja 5 l Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5973 Napisano Jun 20, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Marek1987 je napisao: subjektivni osećaj da ako mi je SV ispod 5.000 ili aj 4.500 obrtaja min, kao da se muči, kao kad vozim auto 40 km/h u četvrtoj brzin Upravo to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rodic_ru 46 Napisano Jun 20, 2019 U prolazu, 95 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Suzuki SV650, Honda VFR 800 Vtec. Prijavi odgovor kao problematičan Gradska voznja mi se svodila na relaciji kuca - posao i obrnuto, to je prilicno mala razdaljina oko 4,5 km u jednom smeru, agregat se ni ne zagreje. Ima li to efekta na potrosnju ? U kom stepenu prenosa vi vozite pri kretanju od 50 km/h ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5973 Napisano Jun 20, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ima efekta, naravno. Tad je agregat u pothladjenom rezimu de se deo goriva lepi za zidove usisa i ventile iznutra. Jednostavno, smesa tad nije potpuno upaljiva i daleko je od stahiometrijske. (zato postoji uredjaj za hladan start koji dodaje gorivo-saug) Ako sam na 50km/h uglavnom sam u 2. Stepenu prenosa. Ali ne vozim tako sto gledam u satove, nego po osecaju. Ali nikad nisam na jako niskim obrtajima... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 800 Napisano Jun 20, 2019 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan @rodic_ru Vidis kolega sa kakvim se predznanjem vozi SV Iskusniji kolega ti je odgovorio a mene da pitas stvarno pojma ne bih imao u kojem sam stepenu prenosa pri odredjenoj brzini kretanja... Cak ni u toku sopstvene voznje nisam uvek siguran u kojoj sam tacno brzini. Jednostavno osecas i slusas motor, kao i auto i po potrebi stisnes kvacilo i mrdnes levo stopalo na vise ili na nize.Sent from my SM-J530F using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5973 Napisano Jun 20, 2019 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, + od mene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marek1987 800 Napisano Jun 21, 2019 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Blagodarim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanY 41 Napisano Jun 21, 2019 U prolazu, 66 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Royal Enfield Himalayan BS6 Prijavi odgovor kao problematičan Meni trosi gracka voznja izmedju 5 i 6 litra. Pri brzini od 50 na sat sam uglavnom u četvrtoj ili petoj brzini. Evo tabele u prilog iz service manuela kako se najčešće koriste brzine kod sv-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...