arnyman 1729 Napisano Novembar 19, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Reed valve inside crankcase. Treba mi prevod ovog pojma, tačnije treba mi definicija za to. Znam da je u pitanju usisni ventil unutar kućišta dvotaktnog motora, ali jel ima neki stručni naziv ili to može i tako da se nazove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Novembar 19, 2010 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Uobičajeni termin kod nas je "usisna piramida". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Novembar 19, 2010 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Bilo nekad davno kad se pojavili i usisni zalistak ili usisni zalisci. Svaka sličnost sa srčanim zaliscima je namerna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6789 Napisano Novembar 23, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan "Usisna piramida" Boze dragi kakva glupost! "To" se zove - lamelarni ventil.A moze da mu se doda i-jednosmerni Isti takvi ventili (mislim na lamele),nalaze se vrlo cesto i u Air-boxovima i u izduvnim sistemima,za uvodjenje svezeg vazuha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Novembar 24, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Bravo pronto. Skontao sam iz slike da je u pitanju jednosmerni ili nepovratni ventil sa nekakvim lamelama, al nisam znao kako to sročit. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...