Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha FZS 1000 Fazer (2000-2005)

Recommended Posts

• I N S T R U K T O R, 1208 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Znam da nisi mislio nista lose. Hvala.

I ja kad sam video da ga prodaje u delove, odmah sam pitao sta se desilo, stvarno sam se iznenadio i stvarno mi je bilo krivo. Znam da nije do mene ali prosto saznanje da je kupio od mene i motor se pokvario nekako mi nabacuje dozu moje odgovornosti u svemu tome, pa automatski izazove veliku dozu neprijatnosti,

Medjutim BanditKG mi je odgovorio da je raskolpljen u Balosavi u servisu i da su mu rekli da im nije bas najjasnije sta se desilo, ali eto tu je on pa neka iznese vise detalja.

Ja licno i dalje imam veliko poverenje u tu masinu, generalno gledano, pehovi se desavaju, ali ovaj Fazer mi se svidja vise nego noviji,. nekako je bas motorcina, a i sto se tice kvaliteta mislim da je 50.000. km za njega tako reci period razrade.

I mislim da sam u prilici da bi ga sad opet uzeo i drzao do penzije.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

stari model je dobar ali se novi puno bolje vozi. ja sam imao i stari model i izvozio se dosta sa njime pa imam utisak da je novi bolji po svemu samo mu fali 4 litre više u tanku .

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

stari model je dobar ali se novi puno bolje vozi. ja sam imao i stari model i izvozio se dosta sa njime pa imam utisak da je novi bolji po svemu samo mu fali 4 litre više u tanku .

kao vrlo zainteresovan za navedene modele, molio bih te da napravis

jos koju recenicu poredjenja, kako bi najbolje izvagao gde se dobija a gde gubi?

ono sto mene kod novog nervira je cena :D i ono sto se dogadja kod svih

proizvodjaca iz godine u godinu, a to je smanjivanje odnosno skracivanje motocikala.

jbg. nismo svi kinezi ili japanci od 1,70m.

hvala unapred.

• Svrati ponekad, 184 postova
  • Motocikl: FAZER 1000 ZAUVEK...

Znam da nisi mislio nista lose. Hvala.

I ja kad sam video da ga prodaje u delove, odmah sam pitao sta se desilo, stvarno sam se iznenadio i stvarno mi je bilo krivo. Znam da nije do mene ali prosto saznanje da je kupio od mene i motor se pokvario nekako mi nabacuje dozu moje odgovornosti u svemu tome, pa automatski izazove veliku dozu neprijatnosti,

Medjutim BanditKG mi je odgovorio da je raskolpljen u Balosavi u servisu i da su mu rekli da im nije bas najjasnije sta se desilo, ali eto tu je on pa neka iznese vise detalja.

Ja licno i dalje imam veliko poverenje u tu masinu, generalno gledano, pehovi se desavaju, ali ovaj Fazer mi se svidja vise nego noviji,. nekako je bas motorcina, a i sto se tice kvaliteta mislim da je 50.000. km za njega tako reci period razrade.

I mislim da sam u prilici da bi ga sad opet uzeo i drzao do penzije.

naravno da ovde nije niko nikoga prozvao,desava se jbg sad sto sam ja bio taj,a fazer se vozi do penzije :takoje:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 184 postova
  • Motocikl: FAZER 1000 ZAUVEK...

a motor je stvarno uvezen iz italije cak znam ceo sled vlasnika a ko je vracao kilometrazu sada nije ni bitno.Pozzzz svim bajkerima dobre volje od mene i mog novog mezimca.

post-1524-094655100 1294764089_thumb.jpg

jos koju recenicu poredjenja, kako bi najbolje izvagao gde se dobija a gde gubi?

proizvodjaca iz godine u godinu, a to je smanjivanje odnosno skracivanje motocikala.

hvala unapred.

pa evo ovako. nakon nekoliko R.ova 2004 kupio sam novog fazera na akciji tj. 2003.godište. motor je samnom napravio 35000 km. i pored redovnoh servisa nisam imao nikakvih zajebancija. 143 ks je na ovakvoj koncepciji motora idealno za sve vrste vožnji. motor mi je u tvornickoj postavi bio mekan pa sam ga malo podesio za moju težinu od 90 kg i moj stil vožnje a to je više sportski nego turisticki. ispoljavanje snage nije linearno tj. do 5000 o/min ide a nakon toga pocinje tango s time da nakon 8000 o/min. divlja. kocnice su malo slabe za masu motora ali sa radijalnom pumpom 20 ili još bolje 22 rješavaš sve s time da lako ide i na prednji kotac. ciklistika je zadovoljavajuca pa se možeš rušiti dok ne zaiskri onaj čvarak ispod držaca noge. potrošnja je najača strana tj ganjaj ga kako hoceš uvjek je između 5 i 6 litara a sa rezervoarom napraviš i do 400 km.. dobar je i za vožnju u dvoje ali tada je dobro imati kufer jer je suvozacu ugodnije kod ubrzanja.

Novi fazer. kupio sam polovni star par mjeseci sa ništa km. pređenih. izgleda kratak ali nije. motor je živcan 100% ( imao sam leo vincija )i to mu je na 150 ks.još ispeglalo krivulju snage na svim režimima. malo mi je volan bio ispocetka preblizu tjelu ali sam se navikao na to. motor troši kao lud tj ispod 8 lit nemože a meni je i do 12 nlit. trošio u nekim mojim jurnjavama. dobar je i za duža putovanjaako si malo jaci na rukama i ramenima. teško da ti neki R. može išta na normalnim cestama ako znaš voziti. dobar je i na stazi jer može konkurirati i tamo. nije za vožnje u dvoje preko 100 km.daljine. sa ovime sam vozio 282 km/sat s time da sat jako malo grješi.

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/616-kako-izgledamo/page__st__1460

ovo je sa jedne naše vožnjice.

• Podržavam 3

Fala burazeru a sto se tice cene nek ostane poslovna tajna :na satu je bilo 9600 km naravno PRAVIH.

nema pravih kilometraža na satovima u Italiji ali nemoj da te to razocara.inace cjene su od 1700 - 3000 eura.

http://www.moto.it/moto-usate/yamaha/fzs-1000-fazer/

preko drugih prodavaca da se naci još jeftinije.

• Podržavam 1

• Drug član, 810 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7

Jasminko je uzeo motor u Srbiji sa tridesetak hiljada neznajuci da je lik vratio sat.(dali je neko u italiji vracao ili ovde) to se ne zna.inace motor je bio u pristojnom stanju.

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

hvala unapred.

pa evo ovako. nakon nekoliko R.ova 2004 kupio sam novog fazera na akciji tj. 2003.godište. motor je samnom napravio 35000 km. i pored redovnoh servisa nisam imao nikakvih zajebancija. 143 ks je na ovakvoj koncepciji motora idealno za sve vrste vožnji. motor mi je u tvornickoj postavi bio mekan pa sam ga malo podesio za moju težinu od 90 kg i moj stil vožnje a to je više sportski nego turisticki. ispoljavanje snage nije linearno tj. do 5000 o/min ide a nakon toga pocinje tango s time da nakon 8000 o/min. divlja. kocnice su malo slabe za masu motora ali sa radijalnom pumpom 20 ili još bolje 22 rješavaš sve s time da lako ide i na prednji kotac. ciklistika je zadovoljavajuca pa se možeš rušiti dok ne zaiskri onaj čvarak ispod držaca noge. potrošnja je najača strana tj ganjaj ga kako hoceš uvjek je između 5 i 6 litara a sa rezervoarom napraviš i do 400 km.. dobar je i za vožnju u dvoje ali tada je dobro imati kufer jer je suvozacu ugodnije kod ubrzanja.

Novi fazer. kupio sam polovni star par mjeseci sa ništa km. pređenih. izgleda kratak ali nije. motor je živcan 100% ( imao sam leo vincija )i to mu je na 150 ks.još ispeglalo krivulju snage na svim režimima. malo mi je volan bio ispocetka preblizu tjelu ali sam se navikao na to. motor troši kao lud tj ispod 8 lit nemože a meni je i do 12 nlit. trošio u nekim mojim jurnjavama. dobar je i za duža putovanjaako si malo jaci na rukama i ramenima. teško da ti neki R. može išta na normalnim cestama ako znaš voziti. dobar je i na stazi jer može konkurirati i tamo. nije za vožnje u dvoje preko 100 km.daljine. sa ovime sam vozio 282 km/sat s time da sat jako malo grješi.

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/616-kako-izgledamo/page__st__1460

ovo je sa jedne naše vožnjice.

Svaka cast na textu...ne sjecam se da je neko napisao korisnije stivo bar kad je poredjenje motora u pitanju...

Kako si podesio ogibljenje na starom fazeru,stelovanjem ili si mjenjao amortizer?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja