Bogdan91BG 28 Napisano Novembar 7, 2010 U prolazu, 39 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Piaggio Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Problem je... hocu da polazem, da dobijem pecat na tu dugo mastanu A kategoriju pre nego sto pocnu nova pravila i milion podkategorija za motore, ali trenutno nemam nikog da mi da ovlascenje da vozim tudji motor, jos nisam kupio svoj, a hocu sto pre da polozim, pritom mi ne pada na pamet da idem u auto skolu da vozim 40 casova za 20.000din... kad vec nemam nikog, palo mi je na pamet da kupim neki raspali tomos sa manuelnim menjacem za 70 evra, pa kada boze zdravlja i srece, polozim, da ga odnesem dedi da ide po njivama, ako uopste uspe da dodje do nje, ako ne, da ga ostavi kao strasilo... Nego zanima me da li mogu da se dobiju L tablice na 50 kubika!?! znam da je kao glavni uslov manuelni menjac ...ocajan sam... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Novembar 7, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Mora da bude preko 50cc Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Novembar 7, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam u istoj situaciji Ne mozes da polazes na motoru koji ima 50 kubika iako ima brzine...koliko ja znam....bolje uhvati nekog ortaka koji ima registrovan motor da ti da ovlascenje i da polazes na njegovom motoru ! inace ovako sve je uzalud ako nemas vec svoj registrovan motor Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Novembar 7, 2010 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan druze ja sam polagao na skolskom motoru pre oko godinu i po dana i tad me je polaganje kostalo sve skupa 200e. u to vreme samo L tablica kostala skoro 10 hiljada i morao si da ides za beograd da je vadis i da se zajebavas i da placas jos koja sranja tako da znam sigurno da je bilo jeftinije platiti polaganje u skoli koja ima svoj motor nego ti da juris na svom(ili tudjem). ne znam kakva je sad situacija ili idi do neke skole i raspitaj se koja je procedura ako bi ti "obucavao" na svom motoru, nek ti kazu sve izdatke koje bi imao pa se onda presaberi. Ja, mislim da ti 20.000 din nije mnogo.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogdan91BG 28 Napisano Novembar 7, 2010 U prolazu, 39 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Piaggio Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan e pa drugari, u tom slucaju, odoh ja za ove parice sutra da izvadim lekarski i da se upisem, a za ostatak novaca cu se snaci, ja da cekam vise ne mogu! hvala puno! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Novembar 7, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam letos polozio i ukupno me izaslo oko 180e bez lekarskog zanci samo u skoli Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
S@le 12 Napisano Novembar 7, 2010 U prolazu, 24 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav druze! Evo i ja na brzinu da pokusam da ti kako tako olaksam pricu o polaganju! Posto vidim da si iz Zemuna,u oklini (Zemun,Bgd ....) imas sigurno neku auto skolu koja moze da ti izda ovlascenje za "samoobuku" na njihivom motoru,zarad dobijanja L tablice. Drugacije receno,odes tamo,daju ti kopiju saobracajne dozvole od njihovog motora (mislim i jos neki papir) i to te kosta oko 2000 dindzi!Znaci nema potrebe da juris koga za to,tamo sve zavrsis i dobijas L tablu u ljermontovoj.Kada prodje 15 dana "samoobuke" vrnes im ti lepo tu tablicu i onda gledaj u kojoj ces skoli upisati voznju.Ne treba nikome da placas casove sem naravno da ta skola ima polaganje za A kategoriju i njihov motor za polaganje prakticnog dela obuke tj. voznje!Dogovoris se sa instruktorom,uzmes 1 ili 2 casa cisto da osetis taj motor a posle toga .... sta ti bog da U svakom slucaju srecno! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantelija 192 Napisano Novembar 8, 2010 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Keeway Speed Prijavi odgovor kao problematičan U principu mozes da polazes na svakom motoru koji se vodi na A kategoriju, bez obzira na kubikazu. Ja sam u februaru ove godine polagao na Tomosovom ATX-u koji ima 49ccm. Motor je bio iz auto skole i dan danas se na njemu kandidati obucavaju i polazu. E sad, posto sam ja vozio ATX-a prethodnih 5 godina nisam imao potrebe da se edukujem nesto posebno, vec sam samo pred polaganje seo na njega da osetim kvacilo i kocnicu. Naravno polozio sam iz prve, jer nisam imao para da izlazim drugi put . Cena za komplet obuku je bila 13.500 dindzi bez lekarskog uverenja, znaci sve skupa me iznelo oko 15.ooo. Instruktor me je vodio u kartonu kao da se obucavam i morao sam da ispostujem rok od mesec dana pre nego sto sam izasao na polaganje a cena obuke je bila ista bez obzira na to sto nisam vozio 40 casova. Moj ti je savet da nadjes skolu koja ima svoj motor i da se ne zamlacujes sa L-tablicama, mnogo vise para, vremena i zivaca ces potrositi. Svi oni imaju motore koji su uglavnom prilagodjeni za pocetnike i relativno su laki za upravljanje, tako da za to ne moras mnogo da se brines da li ce ti odgovarati ili ne (jedino ako nije bas neki krs) a i cene su im tu negde u nivou. A ako bas hoces Tomosa i L tablicu kupi bilo sta samo da je na A kategoriju: T-12, T-14, T-15, ATX-a ali za te pare koje si naveo - 70 eura, tesko. Razmisli dobro i sa srecom. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pegaso 28 Napisano Novembar 9, 2010 Svrati ponekad, 332 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako možeš nadji nekog ko ima skuter više od 50 kubika pa na njega uzmi l tablicu pošto za obuku ne mora da ima menjač a polaži na tom školskom Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Novembar 10, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Ovo prvi put cujem da je neko polozio na atx-u tj na 49ccm meni su rekli mora da bude preko 49ccm sta znas mozda se vodi na A kategoriju. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Novembar 11, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Radicu sto te cudi da 49 kubika ide na A(tj. registruje se svake god.)Skoro svaki T-15,T-12 i dosta bt-a je na A,a inace se sve zavrsi kao i 125-ice na Psp. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dakipro 182 Napisano Novembar 16, 2010 U prolazu, 49 postova Lokacija: Bergen, Norway Motocikl: Yamaha fazer fzs600 1998 Prijavi odgovor kao problematičan ....Moj ti je savet da nadjes skolu koja ima svoj motor i da se ne zamlacujes sa L-tablicama, mnogo vise para, vremena i zivaca ces potrositi... Ako sam dobro razumeo, ne mora da se vadi L tablica za samoobuku vec moze samo sa njihovim motorom da se kao "uplate" casovi i da se polaze samo? Isto nemam nikog od koga bi zajmio motor, otprilike toliko i iskustva imam za skolsku voznju (znam da teram na pravo ) pa i mene isto zanima najbolje resenje.. pitacu skole jos ovih dana, mada mislim da su mi rekli da mora L da se vadi kako god i sta god.. ako neko ima preporuku za skolu u NS koja ima svoje motorce, neka se javi, unapred zahvalan. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Novembar 16, 2010 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan moj predlog je AS Rak u novoj pazovi, 18000din + lekarski (ako nemash L tablu kako da uzmesh). juche sam polozhio kod njih, sve preporuke! ja sam uzeo L tablu koja je odlezhala u ladici i otishao tamo, platio ispite, izvozao poligon i "gradsku vozhnju" koliko sam hteo. pozdrav i slomi nogu! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Novembar 16, 2010 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan ako obucavas voznju na skolskom motoru, placas cenu koju trazi skola, u proseku od 150 do 200e mislim da se krecu cene! ti motori vec imaju na sebi L tablicu i sve sto treba da platis posle toga jeste podizanje dozvole kad polozis i eventualno izlazak na polaganje u zavisnosti od auto skole! Bar je tako bilo u lajkovcu, i mislim da je jos uvek tako. Platis viksnu cenu, verovatno mozes da se dogovoris da platis u par rata, vozis tudj motor koji su mnogi pre tebe izrkali i ne razmisljas ni o cemu, sem da pravilno pogledas preko ramena prestrojis se uz belu liniju kad skreces levo i das ruku(kao pokazivac pravca) na vreme! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Novembar 17, 2010 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan ako obucavas voznju na skolskom motoru, placas cenu koju trazi skola, u proseku od 150 do 200e mislim da se krecu cene! ti motori vec imaju na sebi L tablicu i sve sto treba da platis posle toga jeste podizanje dozvole kad polozis i eventualno izlazak na polaganje u zavisnosti od auto skole! Bar je tako bilo u lajkovcu, i mislim da je jos uvek tako. Platis viksnu cenu, verovatno mozes da se dogovoris da platis u par rata, vozis tudj motor koji su mnogi pre tebe izrkali i ne razmisljas ni o cemu, sem da pravilno pogledas preko ramena prestrojis se uz belu liniju kad skreces levo i das ruku(kao pokazivac pravca) na vreme! ruku? to mozhda na tomosu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Novembar 17, 2010 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan ja sam polagao sa rukom, tako je valjda na teritoriji opstine valjeva, tako su trazili iako su motori na kojima smo polagali imali migavce )) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
metheny 11 Napisano Novembar 18, 2010 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo prvi put cujem da je neko polozio na atx-u tj na 49ccm meni su rekli mora da bude preko 49ccm sta znas mozda se vodi na A kategoriju. Moguce je ima takvih motora i u privatnom vasnistvu a ima ih i po autoskolama Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Novembar 21, 2010 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan druze, S@le ti je objasnio. Nadjes auto skolu koja ima svoj motocikl. Izrazis zelju da ucis na njihovom motoru i da polazes na njihovom motoru. Oni ti daju za 1000 dinara (tada) potrebno ovlascenje s kojim mozes u Sup-u da dobijes L tablice. Ti naravno neces uciti da vozis na tom motoru, ali svakako uzmi bar jedan cas (1000 dinara tada) da se priviknes na komande kada budes polagao na njemu da nemas problema kao sto sam ja imao sa prastarom Vespom koja skace ko jarac i koci sa propadanjem od 20 santima. Uzas! Pao sam prvi ispit jer zamalo da se skrljam na poligonu i pored voznje kojecega punih 30 godina. Navikni se dobro na motor polaganja i nece da skodi da potrazis neku vezicu da te ne bi oborili zbog neke totalne,nepostojece nepravilnosti. Nas uvazeni kolega sa ovog foruma koji ce ti sigurno pomoci je jasminko VIR. On ima svoju auto skolu i obavezno ga kontaktiraj. Mnogi sa foruma idu kod njega i znas valjda da ce ti svakako pomoci bar kod policajaca da te ne obaraju na glupostima. On je sa kancelarijom u suterenu zgrade iza Fontane na Nbgdu , a to ti je svakako blizu. Pozdrav 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bane-shadow 9 Napisano Novembar 27, 2010 U prolazu, 31 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan L tablica moze da se uzme i za skuter,ali mora da ima preko 50 kubika.Samo mora da se polaže na motoru koji ima menjač i preko 50 kub. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Novembar 28, 2010 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan u AS Rak se polazhe na skuteru (nema brzina) od 125cm3 nema doplate chasova ako si uzeo L tablu, daju ti da vozish i vezhbash za dzh! a ako celu obuku tj L tabla da oni vade itd onda je 18k bez lekarskog... svaka preporuka, cimali su se oko mene ko da sam njihov.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Novembar 30, 2010 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan U ns drug platio 13000 + lekarski. Obuke nije bilo, samo dosao na polaganje, ali 40 dana kasnije jer su obuku provlacili kroz papire... Motor pripada autoskoli i NEMA brzine, keeway skuter 125cc. Srbija.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LiMa 160 Napisano Novembar 30, 2010 FreeStyLe Member, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Danas je najbolje kupiti dozvolu, polaganje je maltretiranje. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
metheny 11 Napisano Decembar 6, 2010 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan mislis? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Decembar 6, 2010 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan mislis? ja sam krenuo da napishem koji red kao odgovor na njegov post, ali na pola sam odustao jer poshto je izjavio tako neshto, ochito je tip koji i nije bash svoj... tako da nemoj puno znachaja pridavati njegovom postu 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Decembar 6, 2010 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan evo ja za par sati idem da polazem testove, a ako polozim trebalo bi da idem i na voznju...polazem na skuteru od 70-80ccm fabricki, neki scooty pep kineske proizvodnje... Juce sam vezbao na poligonu i voznju po gradu, dace bog da polozim i da vise nemoram kad vidim plavce da ili bezim ili stanem i nazad.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...