vidik 246 Napisano Novembar 17, 2010 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Bgd-Žarkovo Prijavi odgovor kao problematičan Pošto Bata Mile ima i dosta izražen stomak i to je pitanje za vlasnike TA ,kako se smeštaju na njega. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4182 Napisano Novembar 17, 2010 Ne silazi, 6546 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pošto Bata Mile ima i dosta izražen stomak i to je pitanje za vlasnike TA ,kako se smeštaju na njega. Ofira me, to je glavni kamen spoticanja. Al smršaće bata Đunta, mora moto perje da nabacim, ovako, nema broja. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidik 246 Napisano Novembar 17, 2010 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Bgd-Žarkovo Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim po fotkama na forumu, ima dosta članova slične konstitucije i verovatno da svaki od njih ima iskustvo iz vožnje. Nemam nameru nikoga da vređam ili ismejavam jer je to stvaran problem, za nekog već, a nekog manji. Tako da bi i to trebalo da se ozbiljno uzme u obzirom prilikom odluke kome se carstvu privoleti Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4182 Napisano Novembar 17, 2010 Ne silazi, 6546 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda bezazleno al nije. Podignem ja nogu i sednem bez problema, veća muka je kad treba da siđem i malo fali pa da se sapletem unazad. Škembe je takav teret, plus ružano, prosto,... al šta ću, moj je, dok ga ne istopim. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidik 246 Napisano Novembar 17, 2010 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Bgd-Žarkovo Prijavi odgovor kao problematičan Mile što se tiče izgleda manje više (neće te niko prosi). Već sa tim, kako ti kažeš škembetom, ti ćeš na dužim vožnjama trebati vremena da se navikneš na taj položaj tela i sve što ide sa vožnjom motora, a što na skuteru nisi imao. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4182 Napisano Novembar 17, 2010 Ne silazi, 6546 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Prvom vožnjom na motoru, AT, od 230 km sam sasvim zadovoljan položajem sedenja, nimalo umora, dozvoljva mi da sedim opušteno u nuli, znači nit padam napred nit pozadi a ruke mi fino savijene. Kad malo otvorim gas, nagnem se malko napred, opet bez zamora. Otprilike je tako i na skuteru, osim što se ovde upirem butinama o rezervoar što je čak i lakše nego na skuteru jer na njemu nema dobropg uporišta, odnosno i rukama i nogama se mora kačiti. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1747 Napisano Novembar 17, 2010 Drug član, 1486 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Druze, ajde da ovu tvoju dilemu pretvorimo u trilemu... Zasto u obzir, tj u razmatranje ne uzmes i Kawu KLE??? Razlozi ZA su: Cena nabavke, cena delova, cena registracije (posto je u klasi do 500ccm), potrosnja u klasi TA,ako ne i manja, gabaritno veliki motor (veci od TA), lagan za upotrebu (citaj voznju, posebno gradsku) i odrzavanje, ima mana, ali nista vise od ostalih motora. Posto vidim da vodis racuna o rezonskom trosenju novca, i posto nisi napaljeni ulicni trkac, KLE-ovih 50ks i max brzina od 165-170 km/h ce ti sasvim pristojno zavrsiti svaki posao. Kocnice ces isto nauciti da upotrebljavas rezonski, i, to je to. Odradis sediste za nekih 80-tak evrica, odradis vizir kod Ivana za 40-tak evrica, sipas i veoma,veoma jeftino se vozis. Jes da nije HONDA, ali ja se slatko navozah sa KLE-mentinom. Ipak, razmisli rezonski i sa ekonomske tacke gledista. POZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4182 Napisano Novembar 17, 2010 Ne silazi, 6546 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam KLE-a istovremeno kad i Pegaso Trail. Noge mi idu malo više unazad, motor ne ide baš kako bi voleo, tj tvrd je, stalno mora da se odvrće, ili je ovaj primerak bio takav, 2003. I ima neuporedivo više vibracija nego novi Pegaso, a u odnosu na TA tek. Sve ostale stvari koje si naveo su mu plus, sedište zanemarljivo, pa i visina na kraju krajeva. Pegaso Trail sa Minarelijem ko lutka, diskretno vibrira, tek da se oseti. Ima sjajan odziv na gas, obara se ko ništa i lagan, svega 168 kila, ko Beverly. Al je nov i skup, ko i njegov pandam BMW. Eventalna rezerva je Pegaso Cube 3, vozao, sve kako treba, ima vibracije al neuporedivo mlađi, jeftiniji i noviji za iste novce ko TA. Ma ja sam prelomio za TA, jedino neki ekstremni poremećaj da me odvuče na drugi izbor. Nisam idolopoklonik ni firmoman i potpuno sam indiferentan prema Hondi i nikad ih nisam cenio kroz F 1. Al svi rezoni trenutno upućuju na taj izbor endura iako smatram da je tolika starost motora nepoželjna, al Bože moj. Ako se svi voze sa zadovoljstvom, pridružiću im se valjda i ja. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1747 Napisano Novembar 17, 2010 Drug član, 1486 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan OK. Ako je tvoja odluka ta, postujem. Ipak, izmedju jednog cil kod Pegasa, i dva kod TA, prosto nema dileme. I, jos nesto- cene delova za Honde su prilicno visoke. Cene delova za Aprilije su jos vise. A KLE-u ne nedostaje snaga, samo je isporucuje u visim obrtajima od V=masina, negde od 7,500 rpm na gore. Za uzvrat, pri neznoj voznji trosi ekstremno malo. Meni motor na otvorenom putu, pri brzini od 80 km/h pije ispod 4 l/100km, (3,8)a u duetu sa zenom 4,2 l/100km. Gabaritno jeste veliki motor, ali je veoma uzan, i veoma se lagano vozi, pogotovu u lokalu. Probao sam i nekoliko TA, i neverovatno je koliko vise rada "na snagu" traze u gradskim manevrima. Vibracije- DA, prisutne su, ali ih dobro sediste gotovo ispegla ispod... TA- kvalitetniji motor za vece pare, ili stariji po godistu za iste, uz skuplje odrzavanje i registraciju i... Sa srecom da pazaris, i da se sit navozas. PS. I ja vozim skuter po lokalu (Gilleru Runner), ali otkad teram KLE=a, skuter mi sve vise sakuplja prasinu. Govori li to dovoljno o lakoci upotrebe ovog motorceta??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Novembar 17, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Afrika vam je "komplikovana" za grad?? Ljudi moji, meni je Afrika JEDINO PREVOZNO SREDSTVO. Ništa auto ili bajs. Ne vidim šta je tu sveto pismo?? Pa Afrika se po gradu vozi ko i svaki drugi motor. Ma ko skuter. A milina kada se treba popeti na bankinu. Provlačenje ide isto kao i svima ostalima, bez obzira koji motor vozili... Mislim, stvarno.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano Novembar 18, 2010 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan Reci im Jageru...oni malo, malo, pa udri po Afriki... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Novembar 18, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je prica o voznji po gradu(Beogradu) i gradu(ostalo) stavljena u isti kos a nikako ne bi trebalo.. Onaj ko ide do posla i nazad ili se vozi u spicu, zna sta je Beograd i kakve su to guzve, o tom gradu se prica.. Uz svo duzno postovanje, ne mozes meriti lakocu voznje po Subotici ili Kladovu sa Beogradom, to je kao kad bi uporedio Beograd sa npr Hong Kong-om gde je razlika BAR 10 puta veca.. I sad ja kazem, sta vam je, stvarno vas ne razumem zasto biciklom idete na posao ili po gradu, meni su kola totalno ok, uopste mi ne smeta guzva Svratite malo radnim danom, oko 4-5 preko sajma ili pancevca, moze i ujutro oko 8 sta zna dete sta je 200 kila Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4182 Napisano Novembar 18, 2010 Ne silazi, 6546 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Tačno tako, vožnja u Beogradu nije što i vožnja po gradu. Godinama se ulice na neki način sužavaju bilo povećanjem broja uskih saobraćajnih traka koje su tek nešto šire od autobusa, bilo širenjem trotoara. Na mojoj relaciji odmah upadam u gužvu i to po brdu, Kanarevo uzbrdo, pa niz njega, Autokomanda sa redom do iznad Zvezdinog Stadiona, posle kružnog toka je jedino moguća vožnja ako se vozi slalom pod 90° oko auta. Onda uzbrdo do Karađorđevog Parka, svakih 5 m stani kreni ili rizična vožnja žutom. Uzbrdo Beogradskom pored tramvaja stani kreni. Jednom sam sa Novaća, od Buvljaka ka Areni, jedno 15 minuta nisam mogao da prođem nikako ni skuterom jedno stotoinak metara dok nisam sišao na auto put, obe noge po asfaltu i mili. Srećan sam što ne moram preko Gazele jer ono je jeza. Zaista nije lako u špicu. Često mentoli jednostavno stanu ispred bez najave pa se mora ići u nazad, nekad i uz nagib. Navikne se čovek na sve doduše, ide šleper i preko Terazija, al nije to to. Jednostavno, što bi se napinjo ako ne moram. Zaboravih Sajam, znači nema šanse da se prođe između kolona, jedino žuta al kako vidim, tu im je zgodno da zaustavljaju. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kaya 730 Napisano Novembar 18, 2010 Detoksifikovan, 214 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: TDM 900 - 2002. Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam govorio o Beogradu i iz svog iskustva...nema potrebe za sarkazmom ... @djunta: ja koliko znam nemamo pravo da koridtimo zutu liniju i ja je ne koristim, pa opet prodjem svuda..kroz saobracaj se covek ne provlaci brzinom, lakocom ili obrtnim momentom, nego glavom i srecem... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4182 Napisano Novembar 18, 2010 Ne silazi, 6546 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Sad se vodi agitacija za žutu traku zvanično, po ugledu na neke evropske gradove, al ko što kod nas biva, pozitivne stvari se teško ostvariju. Ma slažem se al je sigurno lakše sa manjim motorom nego sa većim probijati kroz gužvu. Da postoji kultura i pozitivan odnos prema drugima, vozači auta bi uvek ostavljali prolaz između, al uvek ima neko ko mora da gazi razdelnu liniju ili je blizu nje i onda natezanje... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Novembar 18, 2010 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Kad ne moze da se provuce, ne moze. Ja imam mali i lagan motor, a opet mi se desi da bukvalno zaglavim. Letos sam vise puta bukvalno zaglavio izmedju kamiona ispred Sajma, a ispod gazele. Greje sunce, greje asfalt, prze me motori od kamioncina. Đunta, uzmite ono sto vam odgovara za ono sto najvise zelite - izlete i putovanja. Video sam vas uzivo, zaista ste gabaritni, a osim vas i supruge na put ce krenuti i ohoho prtljaga. Ako vam skuter ostaje za po gradu - uzmite sto bolju i udobniju varijantu za duze voznje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4182 Napisano Novembar 18, 2010 Ne silazi, 6546 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan @Brm-brm, pa de me vide tolikog. Jeste, kad je gužvaja, ne ide nikako. Za put naravno i gomila prtljaga, ono, kofer i dve bočne torbe plus transportna vreća. Jest onda bolja AT al tih puteva po Srbiji em neće biti mnogo nit tako dugih pa i mali motor zadovoljava. Kad idem na put, ne obilazim po svaku cenu, prošlo me to drumsko jurcanje, tako je beznačajno dal ću prestići nekog tog časa ili kojih par sekundi kasnije. Uostalom, motor se vozi iz uživanja a ne put ko takmičarski reli. Da se vozamo po auto putu pa u redu, treba 2 glave, ovako stotka potaman. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano Novembar 18, 2010 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Bata Djunto, gresis ako se rukovodis kriterijumom "koji je bajk gabaritniji". argumenti koji idu u prilog transalpu mogu da budu: neznatno manja potrosnja i noviji datum proizvodnje. gabarit ti sigurno ne igra neku ulogu. gde prodjes sa TA, uspeces i sa AT. i ja sam imao predrasudu tog tipa. evo ti primer: drugar vozi gs-a. kad ga vidis, pomislis da je neupotrebljiv po gradu. brate, trebalo mi je 2 minute sa ukapiram gabarite, da naviknem na kidanje iz prve i da osetim kako rade (vataju) kocnice. nakon toga: apsolutno lagan za voznju poput transalpa. mnogo puta sam ga peglao u sred popodnevnog spica (cca 5:00h pm) trasom koja je poznata po prohodnosti: opstina nbgd / brankov most / srp. vladara / slavija / gore na blvrd / tunel / nazad na brankov most / hotel yu. sto se tvojih masnih naslaga tice, to je vec nesto drugo. tebe samog ce nositi sta god da uzmes. suvozaca i dodatni teret u koferima ce najvise osetiti TA. AT je malo jaca. Ako i dalje pricamo o tvojim gabaritima, mislim da je telesna visina bitnija od tezine i obline. Dovoljna visina ce znaciti da su ti noge, tj stopala uvek na tlu. Sve drugo je manje bitno. Estetiku nemoj da zanemaris. Tvoje kapiranje lepog / ruznog niko nece moci da ospori. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1747 Napisano Novembar 18, 2010 Drug član, 1486 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Oprostite gospodo profesionalci, sto smo se mi obicni provincijalci drznuli da opisujemo Vas zabran, i saobracajne uslove dragog Vam velegrada. Poenta price je da su neke masine neuporedivo lakse za provlacenje kroz gradske, ili VELEGRADSKE guzve, od nadaleko Vam opevane "VECITE' Afrike. Potpuno je svejedno da li je guzva palanacka, ili velegradska. Lakoca upravljanja u gradskim uslovima je LAKOCA UPRAVLJANJA U GRADSKIM USLEVIMA!!! Tako jednostavno, bez potrebe za doktoratom iz kvantne fizike. TOLIKO!!! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1283 Napisano Novembar 18, 2010 UruK Hai, 2083 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ural sa prikolicom je idealno resenje... Djunta na motor,a stomak u prikolicu!!!! .... u guzvi noge ne spustas uopste, bole te uvo sto ima 300kg! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Novembar 18, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je prica o voznji po gradu(Beogradu) i gradu(ostalo) stavljena u isti kos a nikako ne bi trebalo.. Onaj ko ide do posla i nazad ili se vozi u spicu, zna sta je Beograd i kakve su to guzve, o tom gradu se prica.. Uz svo duzno postovanje, ne mozes meriti lakocu voznje po Subotici ili Kladovu sa Beogradom, to je kao kad bi uporedio Beograd sa npr Hong Kong-om gde je razlika BAR 10 puta veca.. A što ti pa živiš u sasvim pogrešnom ubeđenju da ja ne znam kako izgleda gužva u Beogradu? Jest' da sam iz Subotice, ali i mi seljaci često dođemo u Beograd. Prešao sam ceo Beograd uzduž i popreko toliko puta, da se ni broja ne sećam. I, možeš pogađati: DA, u najvećem špicu. Pa šta? I dalje tvrdim da mi nije uopšte problem da se provlačim po gradu, po Gazeli, po.... ma gde hoćeš. I u Subotici i u Kladovu. A vala i u Beogradu. Nemoj suditi o ljudima ukoliko ih dovoljno ne poznaješ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Novembar 19, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nit' sam rekao da ste seljaci, nit' da ne znate kako to izgleda.. Jednostavno kada si svaki dan u guzvi u milionskom gradu, drugacije je nego u manjem gradu sa uredjenim obilaznicama. Takodje, sto kaze djunta, zbog nemanja mesta za parking u stanju su da ulicu sa dve trake naprave ulicom sa pola trake, sto i nije bas zgodno za motor a o kolima i da ne pricam. Verujem da si prolazio vise puta guzvom i u spicu, ja sam Suboticom isao samo kada nema guzve pa iskreno i nemam taj licni utisak jer oko grada obidjes za isto vreme kao u Beogradu oko slavije u spicu. Daleko od toga da se moras roditi u Beogradu kako bi to shvatio, dovoljno je biti jednu nedelju i svaki dan ici na posao i sa posla. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Novembar 19, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Da dodatno zakomplikujemo stvari, mozda da covjek ipak pogleda Versysa, moze se naci za iste pare kao i AT, a rodio se za gradske voznje . Jedan od boljih videa koji pokazuje Versysa u akciji Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Novembar 19, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Japanx, Verujem da si svaki dan u beogradskom špicu. Verujem i da si više puta prolazio kroz Suboticu. Slažem se i sa time da je u Beogradu mnogo ozbiljnija gužva nego u mom gradu. Ali, nisi shvatio poentu: Afrika je sasvim OK motor za provlačenje čak i kroz beogradsku gužvu. Meni lično, bar to nije problem. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4182 Napisano Novembar 19, 2010 Ne silazi, 6546 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Versus je ko lutka motor, sad malo skup u odnosu na TA i jedino što nije za makadam i neke takve drumove, mada me of ne zanima, al sam verovao da me ni dva točka ne zanimaju...Tera ga neko na Huji pa samo prašti, niko ne može da mu parira. Bar se motorciklisti ne dele po mestu boravka, tako da nikom nije ništa nipodaštavajuće upućeno. Lično, da mogu da prihodujem u nekom selu i da mi deca nisu toliko mala, rado bi pobego iz ove džungle rođenog mi grada, jer ovde više nema ničeg lepog osim presije non stop i kvazi puno mogućnosti od kojih se ni jedna ne koristi. Počinjem da zavidim svima koji žive u normalnim i mirnim predelima i tačno se vidi koliko smo mi gradski opterećeni saobraćajem jer svi smo za što manji motor, ne zato što nam se baš isključivo sviđa nego što nas muka goni. Ko hoće da se kreće motorom kroz grad ko sa autom, može i Gold Wing da vozi, ko moji drugari sa CBR-ovima, uglavnom se ne gurkaju, tu i tamo obiđu sa spoljne strane i to je to. Ko hoće ko kroz iglene uši, osim skutera sve je preteško, a i sa njim ponekad nije moguće izmanevrisati. Može jednom, dvaput, al non stop se drndati po gužvi, zaista smatram nekako mnogo opterećujućim. Vi koji vozite velike makine, oguglali ste ste, ojačale Vam mišice i ne osećate napor, al kad bi seli na skuterić ili krosić, tek bi tad shvatili olakšanje i prednost malog dvotočkaša. Posle vožnje Afrikom sa suprugom do Bukulje i kruga po gradu, ma skuter mi ko igračka, čini mi se da mogu ispod točkova da prođem. Kažem, sve je stvar navike, voze ljudi trolebus po gradu ko jedan moj poznanik, kaže, dnevno 13 kruga oko Slavije, hoću da svisne od napora, al eto voza i dalje sa osmehom. Rešio bi ja već, nego trenutno nema ništa u ponudi a meni prihvatljivo. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...