spel 72 Napisano Septembar 30, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan ulaz u manastir Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Septembar 30, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan ljubazni teolog koji mi je skuvao kafu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Septembar 30, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan domaca maca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Septembar 30, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Potpis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Octobar 3, 2008 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Proslog petka ja i Invisible smo napravili krug do Dubrovnika mojim Salcanom, posto on jos nije registrovo FZR-a. Evo nekih slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Octobar 3, 2008 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Cim smo presli granicu kod Debelog brijega napravili smo pauzu, 30 km na ovom skuteru u dvoje zna lako da zamori, ovde prvo Invisible a zatim i ja poziramo ispred table za Dubrovnik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Octobar 3, 2008 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan U nastavku slike uz put, prilaz Dubrovniku, kafic ispod bedema i neverovatan pogled na more. Jedino nismo slikali po Starom gradu jer smo blenuli na sve strane, to cemo drugi put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Octobar 4, 2008 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Posto smo se nasetali, vidili stari grad, otisli do Dantea da pogledamo motoopremu, odlucili smo se za povratak i tu pocinje prava avantura! Od Cavtata prema Cilipima pocinje da pada kisa, mi odlucujemo da ignorisemo i nastavljamo dalje. U jednom momentu u blizini skretanja za aerodrom, skuter se snazno zatresao i onda se cuo pucanj! Pukla nam guma! Sprej za krpljenje gume nije imao nikakve sanse protiv ove razderotine, tako da smo morali da nadjemo mehanicara, koji je gle cuda, bio na 50metara od mjesta gdje nam je pukla guma. Znaci nigdje nicega, samo aerodrom i mehanicarska radionica. Momci su bili kolegijalni, pozajmili nam alat, zovnuli taksi, objasnili gdje mozemo kupiti i zamjeniti gumu, znaci maksimalno fer, imali smo srece. Kad smo i ovo konacno zavrsili, sjeli smo na skuter i po pljusku koji niko nebi ocekivao s obzirom kakvo je jutro bilo dovezli se do Herceg Novog. Ukupno smo presli 135km na vrlo neudobnom skuteru i sumnjam da cemo se opet, bez pravog motora, usudit na slican poduhvat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 13, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Nedelja, 12. oktobar, poslednji lepi dani ove sezone, pa rekoh sebi "da prosetam negde, da u'vatim jos koji lep dan"... Razmisljao sam da odem do Velike Morave, niz tok pa skroz do Velike Plane, ali me nesto mrzelo kasnije da perem motor od prasine. Vise je to za one koji vole offroad... Tako da sam resio da odem do sela Busur u optini Petrovac na Mlavi i to putujuci kroz par sela u svilajnackoj opstini. Marsruta: Svilajnac-Lukovica-Bobovo-Sedlare-Rocevac-Djurinac-Busur (Busursko jezero)-Burovac-Dubnica-Bobovo-Lukovica-Svilajnac (cca.50 kilometara) Relativno dobar put Svilajnac-selo Rocevac Izlazak iz sela Rocevac (na putu ka selu Djurinac) i pogled ka Stiskoj oblasti MZ bobber pozira, u pozadini pogled ka Gornjoresavskoj oblasti E ovo je vise nego interesantno. Malo pre ulaza u petrovacko selo Busur, postoji jedno staro drvo koje je izlepljeno umrlicama, pored njega stolice iz starih Domova kulture, a na drvetu (kao iz kaubojskih filmova) lobanja neke zivotinje (krava li je, bik li je...)! Kasnije sam se u Svilajncu raspitao, u pitanju je verovanje seljaka da se tako sprecavaju bolesti kod domacih zivotinja, "tera se zlo" kazu stariji! Put od Djurinca do sela Busur je izuzetan... I...stigosmo ja i moj "verni at" do Busurksog jezera-starog. Kazem starog, jer u ovom selu postoji i tzv. "novo" jezero koje takodje ima ulogu da akumulira vodu koja se u prolece sliva sa okolnih brda i planina. Za pecarose: u ovom jezeru ima po koja babuska, bandar, po koji sitniji sarancic, klen...i naravno cverglan!! Sa jedne strane bedema je jezero, a sa druge odvodni kanali koji odvode visak vode u potok koji tece kroz selo... ...i tako, u pozadini ostavljamo Stisku oblast i vracamo se ja i moj "verni at" u pitomu Resavu, putem preko Burovca, Dubnice, Bobova i Lukovice do Svilajnca. Fina voznja, srce na mestu sa malom setom zbog susreta sa predstojecom zimom !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Octobar 13, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan E ovo je vise nego interesantno. Malo pre ulaza u petrovacko selo Busur, postoji jedno staro drvo koje je izlepljeno umrlicama, pored njega stolice iz starih Domova kulture, a na drvetu (kao iz kaubojskih filmova) lobanja neke zivotinje (krava li je, bik li je...)! Kasnije sam se u Svilajncu raspitao, u pitanju je verovanje seljaka da se tako sprecavaju bolesti kod domacih zivotinja, "tera se zlo" kazu stariji! A sta tera stara felna od bicikla? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 13, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan A sta tera stara felna od bicikla? ;D Zle duhove od vozaca na dva tocka ;D ;D ;D Ma nemam pojma ni da li je ovo sa ovom lobanjom istinito ili je samo zajeb dokonih mestana sela Busur...Uvece sede na ovim stolicama i zezaju se uz 'ladno pivo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 20, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan PREKO PRECE NAOKOLO BLIZE... -Resih da iskoristim jos malo ove lepe dane i da potrosim benzin sto je ostao u rezervoaru, dok MZ bobber ne ode da "prezimi" ponovo u radionici. Krenuo sam u nedelju, onako ne planirano do svilajnackog sela Vojska koje se nalazi pored Velike Morave...Po prvobitnom planu marsruta je Svilajnac-Crkvenac-Glozane-Bresje-Radosin-Vojska. Put za selo Crkvenac! Tzv. "Glozanski breg" ulazak u selo Glozane.Ja idem na brdo koje se vidi u daljini! Predivan prizor!U pozadini se vidi Moravska dolina i mali deo auto puta Bg-Nis...Prosli smo pored sela Radosin. Niz citavu marsrutu put je dosta dobar (da ne kazem odlican). Ovaj pravac je ulaz u selo Vojska (gde je inace rodjen Srpski vojvoda Stevan Sindjelic). Sa desne strane se nalazi selo Radosin. S'obzirom da mestani sela Vojska imaju problem sa mostom, preko koga putuju za jagodinsku opstinu alternativni put Vas vodi preko potoka. Prava stvar za ljubitelje offroad-a... -Kada sam stigao do kraja prvoplanirane marsrute, resih da je malo popravim. Pogledam u rezervoar, ima jos benzina. A sto da se malo ne prosetam i po jagodinskom ataru...? Odmah na ulazu u ovaj atar je selo Rajkinac. "Granicni prelaz" izmedju Svilajnca i Jagodine! -Kada sam vec dosao do Rajkinca, odlucujem da nenajavljen posetim familiju koja se nalazi u selu Bogava, u opstini Despotovac. Tako da zbog ovog zaobilazenja (preko tri opstinska atara) sam i dao naslov "Preko prece-naokolo blize". Do Bogave moram preko sela Rajkinac-Duboka-Mali Popovic-Despotovacki atar-Bogava! Ulaz u selo Duboka-jagodinska opstina "Sumnjiv" most izmedju sela Duboka i Mali Popovic... Despotovacki atar.Put Mali Popovic-Bogava -Nakon sedeljke kod familije, povratak za Svilajnac (kroz Despotovacku opstinu) preko sela Brestovo-Veliki Popovic-Medvedja-Sedlare-Bobovo-Lukovica... Panorama Bogave (uz obavezan MZ bobber) Stigosmo u pitomu Resavu. U daljini se vidi selo Sedlare, levo od mesta slikanja je selo Troponje! Na cajgeru nesto vise od 70-tak km. MZ je sluzio kao grom, ni jednom nije ni stucnuo (ku-kuc da ga ne ureknem). Nakon ove lepe voznje preko tri opstine, mirne savesti mogu da stavim tacku na ovogodisnju sezonu a bobber da smestim u radionicu, na jos malo dorada i prepravki za narednu sezonu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolic 3 Napisano Octobar 23, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako, zasluzio je! Samo, izgleda da sezona jos traje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 214 Napisano Octobar 27, 2008 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Kladovo. Mali kvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Novembar 3, 2008 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Moje ture nisu tol`ko velike,al` za pocetak dobre su!i to jos 50cc skuterom sa blokadom... Posto sam jedino nedeljom slobodan,a i tad retko,ufatim malo vremena za voznju..za pocetak,vozikam se po okolnim mestima..prosli vikend je bilo: Nova P. - Stari Banovci (silazak do Dunava) - Belegis (silazak do Dunava i bezanje od kerova),povratak preko Starih pa Novih Banovaca - Batajnica - Nova Pazova...sveukupno oko 40-50 km.... Danas sam napravio kraci krug.. Nova P - Stara P - Stari Banovci - Nova P. gde sam pri povratku sreo kolegu skuterasa iz BG-a na Falconu u kvaru,pa sam sa njim proveo malo vremena i pruzio pomoc Trebalo bi ove nedelje da odem na prvi servis i skidanje blokade...pa cemo videti `de cemo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Novembar 10, 2008 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko, zadao si domaći svima i teško je izboriti se sa tobom.Ipak, lepo je videti sve te slike i kratke napise koje ljudi žele da podele sa drugima a vremenom će elokvencija i tehničke sposobnosti da dođu do izražaja. Pohvale svima za priloge i više hrabrosti oko objavljivanja. Konačno je pronađen pravi smisao vožnje i druženja, naravno i promocije i pozitivne afirmacije motorciklista.Voleo bih ponekad da pođem sa tobom, mada se često pitam da li ti nešto drugo radiš osim što se voziš i pišeš (ništa maliciozno, zavidim ti iako se i ja dosta vozim). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Novembar 18, 2008 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan danas je oko 14 casova bilo oko 7 stepeni. mala tura zemun -usce - zemun ,da popijemo pice ali i da odrzavamo kondiciju. samo da ne bude kise ,nastavljamo i dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Novembar 19, 2008 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan ovo nije kraj,sledi nastavak price.svaki dan mala voznja po gladu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Novembar 20, 2008 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Bravo momci...........samo tako, svaki dan pomalo i voznjice su tu, bez obzira na temperaturu. Paznja ipak na "klizav" kolovoz ..........niske temperature - moguca poledica Pozdrav iz Afrike.......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Novembar 20, 2008 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan hvala hvala ali najvise za ono momci , bane i ja zajedno imamo 90 godina(ali se tako ne osecamo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Novembar 20, 2008 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan danas je bilo fino vreme,evo nas na uscu oko 15,00 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zpal 14 Napisano Novembar 21, 2008 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Kumanovo-Makedonija Prijavi odgovor kao problematičan Kako je ovih dana vreme bilo onako bezveze sa kisom ko da se nalazimo u Engleskoj,jecerasno sunce ja i moj drug Joca prihvatili smo sa osmehom na licu i sa jedinstvenom idejom-IDEMO NA VOZNJU.Napolje je 14 stepena celziusovih,idealno vreme za voznju idemo da malo izduvamo ma[ine pa nezna se mozda sutra padne sneg,pa cemo morati da vozimo sanke ;D.Izlazim iz posla razumese sat vremena ranije zbog,,nekih,,obaveza i pravac u garazu,upalim Suzu da malo radi dok se ja obucem i uzmem opremu.Kad je sve to zavrseno odlazimo ja i moja Suza da pokupimo Jocu koji vec je bio spreman i cekao mene.Posli smo na brzaka pa je Joca ostao bez rucka,pa smo morali da stanemo na jednoj pumpi da uzme cokoladu za klopu.Vozili se u pravcu Sv.Nikole,gradic udaljen od Kumanova svega 40tak kilometara.Stali na jedno mesance opet za cigaret pauzu i produzili.Vratili se kuci sa osmehom na licu i zadovoljni sta smo uhvatili mozda i zadnji dan sa suncem ove sezone.Ma bice jos sunca! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Novembar 22, 2008 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lep dan za voznju.Venac u 13h 22min.U povratku u Novom Sadu kratkotrajan sneg. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Novembar 22, 2008 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Novembar 22, 2008 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan E to znači imati OO po ovoj zimi Nadam se da si natukao na sebe gomilu opreme, ja sam jutros bio na Bubanj potoku na pijaci sat vremena, evo pijem čajeve i kuvano vino da dođem sebi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...