scuba 15 Napisano Octobar 28, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Otvaram ovu temu da bi razmenili iskustva o opremanju radionice, radnog prostora, garaža. Svako od nas ima neki radni prostor pa makar to bio i parking. Kako ste organizovali svoju radionicu, garažu, koju opremu imate, da li ste je sami pravili ili ste kupili, kakvo svetlo imate... nadam se da će ova tema biti od koristi mnogima. Otvorio sam i srodnu temu o alatima jer se nekako nadovezuju na ovu temu. Evo linka: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/54601-alati/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 28, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Neću prvi postovati ništa pametno jer smatram da ima mnogo onih koji imaju više od mene da kažu u ovoj temi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzolaja 89 Napisano Octobar 28, 2010 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja da probijem led Nastala je sponatano, opremljena sa alatom koji je cale skupljao godinama a ja nastavio Malo neuredna ali sluzi svrsi Ovi zamrzivaci idu napolje uskoro jer mi jako idu na zivce a sto se tice osvetljenja koristimo neonke i to bas dosta tako da je rad nocu bolji od dnevne svetlosti Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us A ima cak i grejanje Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Octobar 28, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan evo ja cu drugi ovo je moje radno mesto radionica koja se bavila popravkom automobila i prodajom delova ugasena je pa smo se preorentisali na druga zanimanja , kao sto je varenje svih vrsta metala ,varenje svih vrsta plastika na automobilima i motociklima ,profesionalno poliranje svih metala plastike pa i laka na automobilima ,priprema za farbanje a uskoro i farbanje mozda s proleci ,izrada prohromskih auspuha na motociklima, skutrima i automobilima u radu je masina za preslikavanje pomocu vode itd jos sitnica inace radionica je sa 80 kvadrata radnog prostora ,WC i pomocne prostorije tj, lokala od 20 kvadrata ijos pomocnog i praznog prostora 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5361 Napisano Octobar 30, 2010 Integrisan, 13056 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Moja je bivša kuninja. Napravili smo novu kuhinju u drugom delu gajbe pa mi stara prešla u nasleđe. Veličina 4 x 4 ima svetla, izlaz udvorište ali avaj.- dvorište na 1. spratu!! Ako je suvo nekako i dignem motor - ako je padala kiša... Paklić. Alat s brda s dola, no služi za polu jednostavne operacije. Mašinu ne otvaram ali se spremam sledeće zime da razbucam gsxr-a, za sad je još odličan. Lako izluftiram pa mogu i da varim a da ne rizikujem razvod pošto je trpezarija odmah do. Sve u svemu ne bih je menjao za bolju negde van gajbe niti za odličnu do koje moram prevozom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Octobar 30, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan citam i razmislajm dali da se i ja uvrstim medju "majstore". radionica "bravarska" 3,5x3,5m.masivan stol,stega,stona busilica,dupli brusni kamen,poluautomat za varenje,obican aparat za varenje,par garnitura kljuceva "uredno" okacenih i jos brdo po fiokama i ranim kutijam koje vucaram sa sobom! moj omiiljeni deo alata je masina za secenje cevi,narodski poznata kao Maja (moj dizajn moja izvedba)! kompresor za farbanje,neki prirucni mali od frizidera za duvanje guma! rasveta su neonke u nekim metalnim kucistima pokupljenih od kolege koji rusi po gradu objekte,grejanje je sa nekim ogromnim uljnim radijatorom,ventilacija putem ventilatora i prirodnim putem jer postoje i naspramni prozori! naravno da napomenem titovu sliku i bistu jer je to najpoznatiji "bravar" i deo Singer masine kao potvrda da savrsenstvo postoji!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Novembar 4, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan sta je ovo kao da nema vise majstorskih radionica u Srbiji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Novembar 4, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da nema. Znači, moramo nas nekolicina preostalih Mohikanaca da se bavimo ovom temom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 4, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel mogu i obicne (male, malecke) garaze da prodju? ;D Kad vidim sav onaj prostor kod andjela ne bude mi dobro....raj na zemlji, sa sve kanalima. Jedino sto bi ja to napunio raznim govnima i opet bi hodao bocno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Novembar 4, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Može sve bez obzira na kvadraturu. Ideja ove teme je da se pokažu slike, napiše koju i kakvu opremu imamo po garažama i radionicama, da li smo to sami pravili ili nam je neko pomagao... prosto da razmenimo iskustva i ideje u vezi opreme radnog prostora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 673 Napisano Novembar 5, 2010 Drug član, 1126 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mog malog kutka,30-tak kvadrata,radionica-garaza u sklopu kuce,primarno zanimanje mi je prevoz kiperima a posto je to sezonski posao zimu provedem u toploj,osvetljenoj radionici radeci ono sto volim a to je popravka dvotockasa.Od alata svega,Koken gedore,HAZET,STAHLWILLE,Facom,pomalo specijalnih alata,a u planu i nabavka dizalice.Slika govori vise od 1000 reci... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Novembar 5, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Jel mogu i obicne (male, malecke) garaze da prodju? ;D Kad vidim sav onaj prostor kod andjela ne bude mi dobro....raj na zemlji, sa sve kanalima. Jedino sto bi ja to napunio raznim govnima i opet bi hodao bocno. ma moze i ove od par kvadrata bitno je da sluzi za majstorije........................ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Novembar 5, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan pa da stavimo jos sta ima od alata tu su aparat za varenje TIG i MIG ,zatim aparat za varenje plastike LAISTER , nekoliko komada brusilice BOSH , busilice ,zatim razni alati SRPSKI i cekici jedno 15 komada jedan mali kompresor masina za poliranje automatska u izradi tj, samo fale granulati da bi krenula sa radom , 3 elektro motora za poliranje , polir masina ,masina za preslikavanje pomocu vode jos u izradi nema se para da se zavrsi mozda za prolec ,set pneumatskog alata za gedore i jos rucnog alata ............. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6442 Napisano Novembar 5, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Postavicu i ja slike svoje garaze, zimus sam je "picnuo", ali u medjuvremenu je nastao ponovo haos Cim ga sredim, slikam i kacim slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Novembar 6, 2010 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene se nema sta videti interesantno,jel vazi princip sto manje stvari u komori manje sanse za prasinu na boji. Ali mogu da se pohvalim funkcionalnoscu i udobnoscu koja je godinama usavrsavana.Ugradio sam podno grejanje (vecina vas zna sta znaci stojati na hladnom betonu ceo dan) ,izolaciju(5cm stiropor) iznutra,klimu 12ticu(24-ka bi mi bolje sluzila),gipsanim plocama spustio plafon i uradio tunele i grejace za vazduh,neonke su zatvorene u staklu,zavese nabacio zbog gubitka toplote .Od alata,Festo,Sata,Rupes,Bosch plavi i rucni alat iz Bilteme.Inace radionica svremena na vreme posluzi i za druzenja . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Novembar 6, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan bio sam kod jednog poznanika (farbar) on je sve svoje alate potrpao u police ispred kojih su montirane roletne! i kada radi nesto oni su potpuno zasticeni,meni se ideja bas svidela! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Novembar 6, 2010 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene se nema sta videti interesantno,jel vazi princip sto manje stvari u komori manje sanse za prasinu na boji. Ali mogu da se pohvalim funkcionalnoscu i udobnoscu koja je godinama usavrsavana.Ugradio sam podno grejanje (vecina vas zna sta znaci stojati na hladnom betonu ceo dan) ,izolaciju(5cm stiropor) iznutra,klimu 12ticu(24-ka bi mi bolje sluzila),gipsanim plocama spustio plafon i uradio tunele i grejace za vazduh,neonke su zatvorene u staklu,zavese nabacio zbog gubitka toplote .Od alata,Festo,Sata,Rupes,Bosch plavi i rucni alat iz Bilteme.Inace radionica svremena na vreme posluzi i za druzenja . Novol,3M,Festo,Sata 3000...slika govori vise od 1000 reci a koji ti je ono git u vreceici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Novembar 6, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Stolarska radionica koja je poslužila za pripremu i lakiranje Staklaarska radionica koja je poslužila za generalku Dvorište ispred FJCharlie-jeve zgrade koje je poslužilo da Nix-u otkrijemo problem sa zadnjim točkom koji smo morali da skinemo, poslužiće valjda i da taj problem rješimo primjetićete da smo našli i neke blokove i karton koji smo podmetnuli pod motor zato što nema centralni štender, a alat je ono što se zateklo kod kuće, par ključeva, dva šrafcigera i srećom dva mala francuska ključa s kojima smo se završili. Parola snađi se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SPORTAUTO 193 Napisano Novembar 6, 2010 Zainteresovan, 556 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Novol,3M,Festo,Sata 3000...slika govori vise od 1000 reci a koji ti je ono git u vreceici? Neki nepoznat,fine,cisto proba.Nevolim da eksperimentisem,zato se i prasina hvata na njega.Spies hecker i sigurica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Novembar 7, 2010 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan jel ima kod vas jos uvijek Permacron 293 serije baze? konkretno zanima me aditiv odnosno MIX 299... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Novembar 7, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan sad nesto trazio po slikama i video ove slike ,ovo je ispred radionice slikano prosle godine i iza radionice ............... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5361 Napisano Novembar 20, 2010 Integrisan, 13056 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pazite, možda nema mnogo postova ali su zato radionice za primer. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Novembar 20, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Tjah, zamisao je baš bila da ima više postova sa mnogo više objašnjenja al ajde. Može i ovako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GezyX 2 Napisano Novembar 21, 2010 U prolazu, 90 postova Lokacija: Budisava-NS Motocikl: Suzuki TS125,Piaggio Liberty Prijavi odgovor kao problematičan Ajde malo da ozivim temu evo moje radionice: Bas slike radionice nemam ali cesto uslikam sta radim pa se na slikama vidi i radionica.Prosle zime je sredjivana,krecena pa ce se videti slike i pre i posle.Inace tacnu velicinu neznam,kad su ulazna vrata zatvorena jedan auto i dva motora se mogu komotno raditi.Inace ima svoj tavan i u podrum kuce se ulazi iz radionice tako da je i to njen deo.Grajanje,kanal,kompresor,presa,kompjuter,...Rucni alati su 90 posto uniorovi,a za starija vozila (npr z101,golf1,2,Kadett,...)imam skoro sve specijalne alate,pored mehanike bavim se i farbanjem,imam 4 pistolja od kojih je jedan sata a ostale neke imitacije,i u podrumu drzim farbe,gitove,... .Kad zavrsim fax planiram da kupim strug koji ce se staviti u podrum.A evo i slika: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prestige 86 Napisano Februar 4, 2011 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Suzuki GXS600F Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je nekad bila radionica za pravljenje kartinga i tjunovanje njihovih motora. A od 2000 je radionica za lake poravke izimska garaza za moj i motere mojih prijatelja koji je nemaju. Trenutno izgleda ovako ali nadam se nece dugo jer kayu da ova omorina prolazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...