pronto 6601 Napisano Februar 15, 2018 Ne silazi, 6527 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je pretpostavljam tvoje obeležavanje uz laku dozu patriotizma :). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9569 Napisano Februar 15, 2018 Drug član, 4395 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, pronto je napisao: Ovo je pretpostavljam tvoje obeležavanje uz laku dozu patriotizma :). Da tako "plombiram" šrafove i znam da ih niko nije dirao, a samim tim prenosim svetinju na nepismene kolege u okruženju 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9569 Napisano Mart 8, 2018 Drug član, 4395 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Napisao sam novu priču Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3091 Napisano Mart 8, 2018 Drug član, 1059 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Vezano za broj..I ja prvi put čujem ono "trofazni" Morao sam da kucam na Google, i iskoči dobar fazon..Kaže Tesla izmislio struju, zato i ima tri faze U svakom slučaju, još jednom svaka čast na majstorluku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9569 Napisano Mart 8, 2018 Drug član, 4395 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, SlobodanR1 je napisao: Vezano za broj..I ja prvi put čujem ono "trofazni" Morao sam da kucam na Google, i iskoči dobar fazon..Kaže Tesla izmislio struju, zato i ima tri faze U svakom slučaju, još jednom svaka čast na majstorluku @SlobodanR1 bolje da neznaš Hvala, ima boljih majstora od neme 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12548 Napisano Mart 22, 2018 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Počeo sam pre par godina da skupljam alat, nabavio sam nešto električnog mada polako moram da nabavljam komad po komad ručnog alata. Za sada sam nabavio samo set "Wera" srafcigera. Naravno, svako ko se bavi mehanikom, pa čak iz hobija mora da ima dobro pomično merilo, ili ti šubler. Ovih dana gledam šrafove po "TDM"-u. Na primer, od "Givijevih" nosača su klasični, čelični pa bi ih zamenio titanijumskim. No, da bih poručio sve što mi treba, moram znati mere a nemam čime da ih izmerim. Treba mi šubler. Ima ih raznih, od 1000 dinara do nekoliko stotina eura, raznih tačnosti. Klasičan, sa satom, digitalni. Meni je potreban za izmeriti neki šraf, otvor, prečnik cevi, itd. Dakle ništa zahtevno. Šta preporučujete? Ne bih baš da uzmem neki nekvalitetan, trudim se da mi sav alat bude profi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6601 Napisano Mart 22, 2018 Ne silazi, 6527 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da će ti profi šubler...za merenje šrafova, cevi i sl. biti prilično nepotreban...mislim preteran. Da ti to radiš svaki dan po ceo dan...to bi onda możda i imalo smisla. Ovako jedan "običan" koji ima podelu na recimo 1/100 će ti završiti posao...da ga uzmeš na nekom vašaru od nekog rusa ili ruskinje :). Nisu skupi ni ti kao neki bolji...ali i tu ima sve više falša, koji samo skuplje platiš a rezultat je isti. Skoro sam gledao kao neki uporedni test, neki majstor je poredio Mitutoyo sa nekim "šrm". Greška je jedan 1000 deo milimetra na ne znam kojoj meri. Negde bi to možda bio problem...za šrafove i cevi ipak ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Mart 22, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da čim si postavio temu ovakvu da želiš kvalitetan alat. Mitutoyo je odličan za tvoje potrebe i to obican analogni. Nisu ni nešto skupi, reda 10-20 eura a trajace ti doživotno. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3052 Napisano Mart 22, 2018 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, pronto said: Mislim da će ti profi šubler...za merenje šrafova, cevi i sl. biti prilično nepotreban...mislim preteran. Da ti to radiš svaki dan po ceo dan...to bi onda możda i imalo smisla. Ovako jedan "običan" koji ima podelu na recimo 1/100 će ti završiti posao...da ga uzmeš na nekom vašaru od nekog rusa ili ruskinje :). Nisu skupi ni ti kao neki bolji...ali i tu ima sve više falša, koji samo skuplje platiš a rezultat je isti. Skoro sam gledao kao neki uporedni test, neki majstor je poredio Mitutoyo sa nekim "šrm". Greška je jedan 1000 deo milimetra na ne znam kojoj meri. Negde bi to možda bio problem...za šrafove i cevi ipak ne. Ima viška nula. Za šrafove je dovoljna deseta, a precizniji šubleri su u stotim delovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Mart 22, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Iskljucivo za srafove koji su milimetarski je u suštini dovoljan i obican metar sa mm podeocima. Ali subler ima i za izmeriti unutrašnju meru kao i za dubinu pa je praktičnije merilo. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 837 Napisano April 9, 2018 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 349 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je ovaj kompresor slab da bi radio udarni pistolj za odvijanje srafova? Jednom sam bio kupio pistolj ali nije mogao da odvija srafove tocka na autu,bio je kineski kupljen na buvljaku pa nisam siguran da li je do pistolja ili je slab kompresor? Pistolj je vrteo i udarao ali nije odvijao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano April 9, 2018 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Ili je do crijeva .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6601 Napisano April 9, 2018 Ne silazi, 6527 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Da... Već sam pisao, a ovde se na fotki i lepo vidi. Pištolj može bez problema da radi, ako se napravi novi priključak direktno na rezervoar. Tu gde stoji akumulator (na slici gore) je šraf, koji se odvrne KAD JE REZERVOAR PRAZAN!!! ušrafi se reducir i kugla ventil...na to brza spojka i crevo i pištolj radi provereno, čak i na manjem kompresoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 837 Napisano April 9, 2018 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 349 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li mislis na ovaj sraf? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3052 Napisano April 9, 2018 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Za taj pištolj moraš koristiti kovane gedore, inače nećeš ništa odvrnuti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 837 Napisano April 9, 2018 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 349 postova Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam sa gedorama koje su bile u kompletu sa pistoljem. Bio je bas ovakav komplet https://www.kupujemprodajem.com/Pneumatski-pistolj-1-2--33760827-oglas.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano April 9, 2018 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li proverio pistolj u kakvom je stanju??? Otvori proveri fiberne karike na rotoru, naulji, predihtuj. Kompresor isprazni od kondenzata pa cak i pojacaj drukanje, nesto manje pre uklucivanja siguronosne sklopke. Inace ispravan pistolj na tom kompresotu nije u stanju da odvrne i zavrne jace od 4kg pa da je majka Jana:)Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 837 Napisano April 9, 2018 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 349 postova Prijavi odgovor kao problematičan Taj pistolj vise nemam inace bio sam ga kupio novog,pitam iz razloga sto bih ponovo kupio pistolj ako je kompresor u mogucnosti da ga tera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano April 9, 2018 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem u kompresoru on ce da tera pistolj ali za neku hoby varjantu jer svi ti pneumatski alati trose dosta vazduha i odvrnuces par srafova i onda mora da cekas da kompresor nadruka vazduh u bocu. Za ozbiljnije stvari ti treba neki koji ima veci protok vazduha, veci sa vise glava ili vijacni kompresor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 837 Napisano April 9, 2018 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 349 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za hoby varijantu mi i treba,da ponekada odvijem srafove tockova na autu i eventualno ako treba neki sraf na autu. Mada je kada je kupljen bio posluzio da se komletno ofarba auto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano April 9, 2018 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Sav hoby i poluprofi pneumatski alat je napravljen da radi na (do) 8 bara i u zavisnosti od upotrebe imaju različiti protok, ali su i dalje svi u granicama koje hoby kompresori moraju moći odraditi, samo je kod nekih kompresora stvar u tome koliko će se često morati paliti ... Kao što sam već bio napisao, najčešći problem se javlja u crijevu od kompresora do alata .... Ona jeftina "feder" crijeva su za qurac i s njima teško da ćete napraviti nešto što traži malo više od alata .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 837 Napisano April 9, 2018 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 349 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam i staro crevo koje sam zamenio kada sam kupio taj pistolj ali na zalost nisam razmisljao da probam i sa tim crevom jer sam mislio da komresor nema snage za pistolj. Ovakvo je staro crevo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6601 Napisano April 9, 2018 Ne silazi, 6527 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Crevo je ok...to je taj šraf koji si označio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano April 9, 2018 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Po slici se vidi samo da je crijevo armirano i da će izdržati pritisak ... po priključcima bih rekao da je to fi6 ... na na fi6 ako je duže od2-3 metra nevalja .... mora biti bar fi8 na tu dužinu ... a ako je preko 5 metara onda i fi10... Da bih ti to slikovito opisao, probaj uzeti komad crijeva za bašču od 10-15 cm i duvaj kroz njega, pa oda uzmi to isto crijevo od 10 metara i duvaj kroz njega ... osjetit ćeš razliku .. ... e tu razliku osjeti i pneumatski alat .. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 837 Napisano April 9, 2018 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 349 postova Prijavi odgovor kao problematičan To razumem ali je kod mene pistolj vrteo(na prazno)a kada sam ga stavio na sraf onda je i udarao ali nije odvijao,zato ne znam da li je bilo nesto do pistolja ili je kompresor slab a sada uz vasu pomoc dolazim i do toga da mozda nije dobro crevo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...