Jump to content

Moto Zajednica

Karburatori i neka creva GSX750F

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 133 postova
  • Lokacija: Obrenovac

Zna li neko nesto oko karburatora na Suzukiju GSX750F 1993g? Postavicu nejasne slike u licnoj galeriji. Zanima me na slici 1 skroz desni karburator, crevo koje izlazi na gore zasto je zapuseno sa nekim zavrtnjem i cemu je to nekada sluzilo. Takodje na slici 2 se vide dva creva (ima sa druge strane jos dva) koja idu ispod izduvne grane i gore su zapusena osovinom brisaca od neke Zastave. Ocigledno je neki domaci majstor cackao :) ! Od skoro sam vlasnik ovog motora pa bih da ga malo bolje upoznam, na nekim nejasnim slikama iz nekog uputstva sam video neku kutiju u koju je to sve islo. Please, cemu to sve sluzi, a uz to i zapuseno? Ako neko ima citko HAYNES-ov manual nek se javi, castim pice!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Sto se tice ove prve stvari, ako sam dobro shvatio i ako sam dobro upucen:

 

izmedju svih karburatora imas po jedno crevo. Iz rezervoara to crevo sa gorivom ide u sredinu, t.j. izmedju drugog i treceg. Svi karbovi ti gorivo dobijaju sa tog mesta sistemom prelivanja iz jednog u drugi.

 

Izmedju 1 i 2 treba da imas jedno crevo i izmedju 3 i 4 isto tako. To su creva koja treba da provuces i spustis negde iza motora i sluze da ti kroz njih preliva ako dodje do negog kvara, zacepljenj, zaglavljenja... pa da ti ne bi prelilo kroz filter za vazduh ili ti se izlilo na masinu itd, vec ta creva sprovedes negde gde nece smetati ako procuri.

 

Bivsem vlasniku je verovatno zbog nekog banalnog kvara prelilo na tom crevu pa se on dosetio da zacepi i "resio" je problem. Ne bi bilo lose da ga otcepis i upalis pa da vidis da li ce na leru posle nekog vremena da ti procuri, a zatim da ga malo i provozas pa da vidis sta se desava. Ako ti curi onda bi mogao da pregledas i ocistis karbove i da ih nastelujes.

 

PS - 5 minuta pre nego sto smo u martu krenuli za Rumuniju Josephu je procurila honda. Zacepio je crevo i presao 2500km tako. Znaci samo zacepljenje tog creva nece napraviti neki problem, ali i dalje nije uklonjen inicijalni problem, a to je najverovatnije zaglavljivanje jednog od plovaka usled neke necistoce ili lose stelovanje karba.

 

Nadam se da sam ispravno razumeo ovaj problem i da sam ti pomogao. Pa ti javi sta se desava.

 

Sto se tice drugog problema, nije mi bas najjasnije pa mozda da malo detaljnije objasnis i da postavis malo bolje slike.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 446 postova
  • Lokacija: ADA

Napravi vise slika i svetlije. Na svaki cev stavi broj. Kazacu ti koja cev gde treba da stavis.

Probacu i ovako da napisem, ali mozda neces me razumeti.

Na gornji deo iza sibera imas 2 ili 3 cev. 1 imas izmedu prvo i drugo karburator, i jedan imas izmedu treca i cetvrta karburator. Ovi sluzi da dobiju vazduh (oko 6mm). Treba da ostavis slobodno. Mozda da imas i treca debelo (oko 14mm) cev izmedu drugo i treca karburator isto treba da ostavis slobodno.

Isto pozadi samo dole imas 2 cev izmedu 1. i 2. karb. i 3. i 4. karb. (oko 8mm) to ti sluzi za benzin od rezervoar.

Napred imas na svaki karb. koje treba da zacepis, po sto sluzi za sinkronizaciju. Ako samo jedan otvoren nece da radi dobro motor. Ako imas jos jedan cev izmedu karb i glavu na taj gumicu, gde spojis karb. (oko 4mm) to treba da spojis sa rezervoarom, ako ti je ventil za benzin takav. Ako nemas takav cev, ali ventil za benzin takav, onda treba da skines 1 cep od predni deo i spojiti. Ako ventil za benzin nije takav, ali imas cev za ventil, treba da zatvoris.

Ako nesto nisi razumeo, slobodno pitaj.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1838 postova
  • Lokacija: obrenovac
  • Motocikl: cbr 600f

hajd i ja da se umesam posto sam sa draculom skidao karburatore,u pitanju su mali holenderi sa prednje gornje strane kafburatora.postavljeni su horizintalno debljine fi4-5 mm nalaze se na svakom karburatoru sa desne strane a samo je skroz desni zacepljen ostali su slobodni,holenderi se nalaze ispod poluge koja povlaci saugh (chok).karburatori su mikuni

 

e sad creva koja se povezuju na cilindre su isto problem,ima 4 male prirubnice na svakom cilindru sa prednje strane bas iza cevi od grana auspuha i ta creva je neki majstor zacepio.zasta ona sluze?kada ih otcepim i kada se dunje kroz njih imaju prolaz,mislim da imaju neke veze sa kucistem motora...da nisu mozda iberlauf ili tako nesto,dali je to dobro sto su zacepljena?na bloku motora gsx750f od 92 god to nema,ima mesto da prirubnicu ali nije busno...mozda nije ni bilo potebno pa je izbaceno na novijim motorima...tip od koga je kupio motor kaze da su karburatori stelovani,ali se opet cudno ponasa ,kada se par puta isturira baci crn dim na auspuh,verovatno je jaka smesa,ali u voznji ima knedlu oko 7500rpm,a svecice su malo belje opet sto pokazuje da je smesa malo siromasnija,zamenicemo filter za vazduh pa cemo videti...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 446 postova
  • Lokacija: ADA
Hvala drag' date=' potrudicu se da sutra slikam ponovo detaljnije i okacim! Jos jednom hvala!! :)[/quote']

Nema za cemu. Radim zbog pica :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja