Jump to content

Moto Zajednica

BJB Maxi Scooter Caffe

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 952 postova
  • Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro

ja mislim da je u fazonu vidi mogu bez ruke i onda je ovaj ispred njega poceo da koci.....ovaj se uplasi ubode kocnice i tras....kraj price 1jee1.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• R A M P A Š, 987 postova
  • Motocikl: I opet... Suzuki :)

Čarobna leva ručica kočnice. desnu tj. samo prednju ne koristim uopšte upravo sličnu situaciju ,al do pola (blokirao sam prednji, ali nisam pao) sam iskusio dva puta i rekoh neka fala ....

I da se pohvalim -- čučnule su trakice za felne, majsor Kice i NS-a za svaku preporuku :takoje:

Još laminar lip

• Svakom po zasluzi, 12420 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Nemojte da pogrešno savetujete drugare u vezi kočenja i kočnica na motoru ili skuteru - sve jedno, princip je isti.

70% kočenja ostvarujemo PREDNJOM kočnicom koju hvatamo sa DVA prsta (baš zbog toga da je ne bi zgrabili celom šakom :)) a ostatak ide na zadnju kočnicu.

Vidi se da je retko ko bio na Kursu bezbedne vožnje kod našeg Laze koji bi vam najbolje objasnio tehnike bezbedne i kvalitetne vožnje, upravljanja i kočenja, ulaska i izlaska iz krivine...sve ono što nam u deliću sekunde može spasiti glavu.

Na proleće, na čelu sa Načelnikom Alexantom organizujemo spec Kurs samo za MSC, verujte dovoljno je samo jedno pohađanje teorije i praktične nastave da budete mnogo kvalitetniji vozači nego što ste sad ;)

Samo se vi prijavite na Kurs, bićete oduševljeni kao i svi do sad :moto3: a potrpaćemo vas u dve - tri ture ako bude gužve

• Ducati Power, 813 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :)

Nemojte da pogrešno savetujete drugare u vezi kočenja i kočnica na motoru ili skuteru - sve jedno, princip je isti.

70% kočenja ostvarujemo PREDNJOM kočnicom koju hvatamo sa DVA prsta (baš zbog toga da je ne bi zgrabili celom šakom :)) a ostatak ide na zadnju kočnicu.

Vidi se da je retko ko bio na Kursu bezbedne vožnje kod našeg Laze koji bi vam najbolje objasnio tehnike bezbedne i kvalitetne vožnje, upravljanja i kočenja, ulaska i izlaska iz krivine...sve ono što nam u deliću sekunde može spasiti glavu.

Na proleće, na čelu sa Načelnikom Alexantom organizujemo spec Kurs samo za MSC, verujte dovoljno je samo jedno pohađanje teorije i praktične nastave da budete mnogo kvalitetniji vozači nego što ste sad ;)

Mislim da niko nije rekao da se prednja kocnica ne koristi. Ja je koristim ali manje tj pokusavam kad kocim da upotrebim obe.

Za kurs se prijavljujem obavezno jer znam da je dosta kvalitetan i da su svi bili zadovoljni!

:zdravo:

• Podržavam 1

• Друг члан, 636 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Zadnja kocnica (dupe ide na dole), pa prednja - ako dozvoljava situacija da se krene sa zadnjom. Kada se stisne prednja, motor zabada, oslobadja se pritisak na zadnji tocak, a samim tim i mogucnost kocenja zadnjom.

Tako meni rekose za skuterce... :neznam:

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 632 postova
  • Motocikl: vozicu SW-T 600 abs

ja bi rekao da ova prica sa kocnicama treba odmah da stane (da se nebi ljudi naslusali pogresnih informacija)... a cela maxi banda na OBAVEZNO-PRINUDNI KURS BEZBEDNE VOZNJE...

• Podržavam 3

• BJB Maxi Scooter Club, 555 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp

ja bi rekao da ova prica sa kocnicama treba odmah da stane (da se nebi ljudi naslusali pogresnih informacija)... a cela maxi banda na OBAVEZNO-PRINUDNI KURS BEZBEDNE VOZNJE...

0takoje.gif

• Skuteras, 3695 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Mislim da ne mora da stane prica.

Ovo sto kolega Kypk kaze i te kako ima smisla. Tako se i koci kad su neke kriticnije situacije sa skuterom. Kod motora sa menjacima u tom slucaju cesto dodje do blokiranja i klizanja - preskakanja zadnjeg. Kod skutera je skroz druga prica.

Kad imam lufta da razmisljam o kocenju onda kocim uglavnom samo prednjom dok skroz ne usporim, pa onda preuzmem zadnjom. Kad je frka uvek malo zadnje i prednju grizem muski. Da ne bude mnogo ni na jednom kursu vas nece nauciti. To je osecaj koji se stice vremenom, kilometrima....

• BJB Maxi Scooter Club, 548 postova
  • Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500

ja kocim kombinovano i jos mi se nije desilo da mi motor prokliza...desavalo se par puta da kocim samo zadnjom i da mi motor baci zadnji kraj...

hm....ja mislim da svaki vozac koci na svoj nacin nema tu pravila po meni.....a sto se tice kriticnih situacija samo hladna glava moze da vas spasi.....bilo kakav napad panike i adrenalina dolazi do grubog stiskanja (nesvesno) i onda tras....

• Podržavam 1

• Skuteras, 3695 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Naravno da svaki vozac koci na svoj nacin, ali ovde govorimo o tome koji je od tih nacina najbolji. Kojim od tih nacina se najbrze, najkrace i najbezbednije koci

1329870790[/url]' post='1247756']

Naravno da svaki vozac koci na svoj nacin, ali ovde govorimo o tome koji je od tih nacina najbolji. Kojim od tih nacina se najbrze, najkrace i najbezbednije koci

oke oke 1moto3.gif sorry za off 1jee1.gif

• R A M P A Š, 987 postova
  • Motocikl: I opet... Suzuki :)

Čika Rajko, a i ostali, pošto sam započeo ovu prepisku red je da pojasnim šta je pesnik hteo reći ...

Moje sokoćalo na levoj ručici ima integralnu kočnicu koja deluje na oba točka istovremeno ...

Taj vid luksuza te vaše željezne kangrbe nemaju :nanana: , pa nas ne razumete (ljubitelje burgmana) jel ... :jee:

I naravno da se vidimo na avionskoj pisti da se družimo i usavršimo naše veštine :zdravo:

• MSC Member (Maxi Scooter Club), 942 postova
  • Motocikl: Kawasaki J300 ABS

I ja imam isti "problem" sa kočnicama. ;) Taj - integralni sistem, mi je potrošio tri kompleta zadnjih pločica dok su mi prednje na oba diska skoro nove! Pojma nemam kako sam to uspeo...

Znam ja dobro da ovi bolji 1nanana.gif maxi skuteri imaju integralni sistem kocenja pa koce 70% prednjom a 30% zadnjom svaki put kada stisnete desnu rucicu :) ali to je i prava potvrda onoga sto sam napisao u prethodnom postu o doziranom koriscenju obe kocnice pri zaustavljanju 0namigivanje.gif

Nema dobrog kocenja bez koriscenja obe kocnice ako zelimo sto kraci zaustavni put, koriscenje samo prednje ili samo zadnje se koristi u nekom "trimovanju" motora u prolasku kroz blaze krivine i to vrlo nezno i sa osecajem.

Prinudni Kurs bezbedne voznje 1moto3.gif je prava stvar, kada odslusate Lazino predavanje (nije dugo, 3 - 4 sata 1oda.gif) i provozate poligon i nekoliko jednostavnih vezbi mnooogo stvari ce vam biti jasnije i ako uz malo svakodnevne vezbe primenite steceno (besplatno) znanje bicete mnogo sigurniji na drumu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja