stevo 58 Napisano Octobar 20, 2010 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan znam da se vec pricalo o tome . tad mi je bilo interesantno, slusati price o 6 toj brzini . ali na kraju price rekli su nemoguce je. eee sad sam nasao na netu , da su japanci , ugradili u tdm masinu FAMOZNU 6 BRZINU. samo su ubacili citav mijenjacki snop , od YAMAHE YZF 750 ... E pitanje dal iko misli da je to moguce , ili da li su ti menjaci slicni ili isti ,... malo da raspalimo polemiku... dal iko ista znaa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3318 Napisano Octobar 20, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan boikilic zna o tome. mislim da je u super tenere isti mjenjac i jos neki... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Octobar 20, 2010 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan u super tenere je isto 5 brzina ... ali ta yamaha yzf 750 to je kljuc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 20, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, malo je nemogućih stvari. Sve se može i sve je moguće, samo je pitanje isplativosti. Baš i mene zanima koliko je problematično ubaciti 6. brzinu. Čisto sa tehničke strane me zanima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3318 Napisano Octobar 20, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu mudrolije neke ...nevjerujem da su na vretenima stavljeni prstenovi umjesto zupcanika 6te brzine kao sto je na nekim tomosima pa ti skines piksnu i nabacis zupcanik ..za fzr 1000 znam da stariji tipovi imaju 5 a posle 6 i da se "samo" ubace nova vretena sa 6 brzina i birac brzina...obicno nutovi na izlzima vretena ne pasu, na jednom je prednji lancanik a na drugom je korpa kvacila...elem ako imas neku satrvenu masinu pa da kombinujes je ok a inace je bzv.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daki 302 Napisano Octobar 20, 2010 Zainteresovan, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3 Prijavi odgovor kao problematičan Samo vas gledam. Neznam bas puno o ovome, ali spreman sam da naucim , a i rado bih obradovao ovog mog jos sjednom brzinom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4761 Napisano Octobar 20, 2010 Ne silazi, 5555 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam vozio TDM-a presaltovao sam u nepostojecu 6-tu milion puta... ;D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Octobar 20, 2010 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan doktore isti slucaj ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Octobar 20, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Daki, daj da ti razvalimo TDM-a da vidimo šta ima unutra? ;D Ne preporucujem! ps.bez sale, i mene zanima epilog price. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Octobar 20, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan E jeeeeste....pa dobro, razvaljujte! Ako nesto uradite, ja vam dam moju i 5. i 6. brzinu...meni ionako ne treba! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Octobar 20, 2010 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan cekamo bokilica da se javi on zna moze li Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 20, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan iskreno,nemam pojma,al sve moze da se proba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 20, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Kad se pojavio ZZR 1100, u pocetku su im menjaci crkavali . Navodno je uzrok bio taj sto su u njega ubacivali menjac od GPZ 900 R, a on je bio slab za snagu ZZR-a. Kasnije su to ispravili. Tako sam cuo, nisam rasturao ni jednog ni drugog, ali ako je tacno, i ovo bi moglo biti moguce . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Octobar 21, 2010 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan А убацивање мањег погонског зупчаника? Мислим са мање зуба? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daki 302 Napisano Octobar 21, 2010 Zainteresovan, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3 Prijavi odgovor kao problematičan Daki, daj da ti razvalimo TDM-a da vidimo šta ima unutra? ;D Možda nam padne na pamet kako da mu metemo šestu Ovo je oglas Trazi se dobrovoljni davalac TDM 850 (a da nije moj) da mu se nabudzi koja brzina vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tuono 36 Napisano Octobar 21, 2010 ============, 132 postova Lokacija: Trebinje Hercegovina Motocikl: suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Stevo ima kod mene nekih lancanika pa eksperimentisi sa prenosnim odnosom, ne diraj ispravan mjenjač Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Octobar 21, 2010 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan ovde su samo polemike nista ceprkanje po masini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5950 Napisano Octobar 21, 2010 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad niko neda TDM-a da ga raskupusamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Octobar 21, 2010 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan dace bokilic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 27, 2010 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo vas posmatram i citam sta pisete....Navika je jaca od ljubavi kod onih koji su prethodno imali motocikle sa 6 brzina,a sada voze motocikl sa 5 brzina sto je moj slucaj pa nesvjesno trazim tu famoznu 6-tu brzinu,a oni kojima je motor sa 5 brzina traze 6-tu po onoj narodnoj: Vidjela zaba gdje se konji potkivaju, pa i ona digla nogu. Cetvrta brzina u TDM-a 850 je toliko "duga" da ja nekada mislim da sam u petoj,a razlika u odnosu prenosa izmedju 4 i 5 je tako mala da ja iskreno mislim da bi se TDM sa 6 brzinom "udavio" tako da nema potrebe experimaentisati sa tim,vec samo zamjeniti odnos prenosa na prvom zupcaniku, tj. staviti zupcanik sa 1 zubom manje ( mozda dva ),a zadnji povecati za 1 zub ( ili zadnji ne dirati ako naprijed idu dva zuba manje ) i to bi bilo dovoljno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Octobar 27, 2010 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan To bi bio pun pogodak. Po meni to je jedina "mana" tog motora uz onu glupost što nema pokazivač goriva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daki 302 Napisano Octobar 27, 2010 Zainteresovan, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3 Prijavi odgovor kao problematičan Samo vas posmatram i citam sta pisete....Navika je jaca od ljubavi kod onih koji su prethodno imali motocikle sa 6 brzina,a sada voze motocikl sa 5 brzina sto je moj slucaj pa nesvjesno trazim tu famoznu 6-tu brzinu,a oni kojima je motor sa 5 brzina traze 6-tu po onoj narodnoj: Vidjela zaba gdje se konji potkivaju, pa i ona digla nogu. Cetvrta brzina u TDM-a 850 je toliko "duga" da ja nekada mislim da sam u petoj,a razlika u odnosu prenosa izmedju 4 i 5 je tako mala da ja iskreno mislim da bi se TDM sa 6 brzinom "udavio" tako da nema potrebe experimaentisati sa tim,vec samo zamjeniti odnos prenosa na prvom zupcaniku, tj. staviti zupcanik sa 1 zubom manje ( mozda dva ),a zadnji povecati za 1 zub ( ili zadnji ne dirati ako naprijed idu dva zuba manje ) i to bi bilo dovoljno. Potpuno si u pravu. Meni zapraavo vise smeta sto nema jos jednu brzinu izmedju 1. i 2. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 27, 2010 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan To ces dobiti upravo zamjenom odnosa prenosa sa zupcanicima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daki 302 Napisano Octobar 27, 2010 Zainteresovan, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3 Prijavi odgovor kao problematičan do klinca, nije mi to palo na pamet, a pre neki dan sam menjao lanac i lancanike i jos mi bi cudno sto kad pogledah u katalogu koji mi lancanici pasu, za svako godiste drugaciji set. Negde sa 16, negde 17 zubaca. Kad ne razmisljam Pogodite koliko mi je zubaca ostalo na prednjem lancaniku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Octobar 27, 2010 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan Menjac od YZF750 (6 brzina) sigurno pasuje u FZR1000 (5 brzina) ali čisto sumljam da pasuje u TDM ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...