dane@ 98 Napisano Maj 6, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Evo nadjoh ovo na netu http://www.webbikeworld.com/t2/motorcycle-chain-lube/#wd40 Uglavnom ne bi trebalo koristiti WD za ciscenje lanca, po tom clanku, jer jako dobro penetrira, pa se desava da prodje o ringove i onda rastvori fabricku mast... Inace, koga interesuje malo vise o pranju lanca i podmazivanju, ima jako puno, malo prolutajte i nacice te razne rasprave, da li je WD dobar ili ne, da li sprej za pranje lanca ili nafta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Maj 6, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nevezano za ciscenje lanca, ovde ima sjajnih informacija. Trebalo bi slicne sajtove da popisemo i postavimo jednu lepljivu sa spiskom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 962 Napisano Maj 6, 2007 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Dane za post, sad` æu natenane da proèitam P.S. Sto se tièe WD 40, ja sam takodje proèitao da se ne preporucuje za lanac, ali da je naprotiv dobar za prskanje po površinama koje mogu rdjati jer odbija vodu, pa sam ja neke metalne delove motora, ukljuèujuæi i diskove malo poprskao pred zimu. Nešto sa WD a nešto sa Silikon sprejem. Al‚ za odvijanje i podmazivanje je zakon. Što se nafte tièe, oèigledno da èisti jako dobro. Majstor Caki mui je rekao da je ne koristim za lanac jer X i O rings nabubre. Luka sa foruma mi je napomenuo, da je nj mišljenje da te to može desiti samo ukoliko se lanac, nakon èišæenja nafrom ne ispere deterdžentom, i to više dana nakon pranja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmandic 8 Napisano Maj 6, 2007 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: bijela,montenegro Prijavi odgovor kao problematičan wd je zastarjela formula i bila je bum prije 20 godina kad nije bilo nista drugo. ljudi moji, zar sad,kad ima spreja i mazalice za sve ama bas sve posebno, treba koristiti wd40 izasta osim za zapekle sarafe :?: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 174 Napisano Maj 6, 2007 Drug član, 1193 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan wd je zastarjela formula i bila je bum prije 20 godina kad nije bilo nista drugo. ljudi moji' date=' zar sad,kad ima spreja i mazalice za sve ama bas sve posebno, treba koristiti wd40 izasta osim za zapekle sarafe :?:[/quote'] Ima jedan matori koji lovi pastrmke po Bajinoj Bašti, kaže da je njegova tajna to što naprska "mušice" sa WD40. Eto, ipak se koristi. :wink: Inaèe, slažem se sa Mandiæem. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmandic 8 Napisano Maj 6, 2007 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: bijela,montenegro Prijavi odgovor kao problematičan Ima jedan matori koji lovi pastrmke po Bajinoj Bašti' date=' kaže da je njegova tajna to što naprska "mušice" sa WD40. Eto, ipak se koristi. :wink: Inaèe, slažem se sa Mandiæem. najzli[/quote'] eto, vise nije ni tajna, ote se u narodne mase :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Maj 7, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Evo ima jos jedan matori koji koristi i WD i koji ce ga koristiti verovatno jos dugo. Onsovna namena WD-a i nije za odbvijanje matica, za to se koriste specijalizovani sprejevi (Odvijac i sl.). Na bocici pise da u sebi sadrzi molibdendisulfid koji ima fantasticne podmazujuce sposobnosti. Sem toga dobro ga je naprskati tamo odakle treba proterati vlagu. Da sad ne tupim, ima zaista mnogo nacina primene i verujem da ce jos dugo trzisno opstati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1714 Napisano Maj 7, 2007 Drug član, 826 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ima jos jedan matori koji koristi i WD i koji ce ga koristiti verovatno jos dugo. Onsovna namena WD-a i nije za odbvijanje matica' date=' za to se koriste specijalizovani sprejevi (Odvijac i sl.). Na bocici pise da u sebi sadrzi molibdendisulfid koji ima fantasticne podmazujuce sposobnosti. Sem toga dobro ga je naprskati tamo odakle treba proterati vlagu. Da sad ne tupim, ima zaista mnogo nacina primene i verujem da ce jos dugo trzisno opstati.[/quote'] TSUBAKI CHAIN preporucuje WD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Maj 7, 2007 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Za ciscenje lanca koristite sredstva namenjena za to, ima ih koliko hocete, Motul npr. Nema razloga da se stedi sa kojekakvim "kucnim" preparatima i varijantama kada postoje vec spremne hemikalije u vidu spreja ili tecnosti, kupis, naneses na lanac, malo odstoji da deluje i gotovo. WD je zastarjela formula Ne vidim problem sa tim. WD40 je izuzetan u onome za sta je namenjen. I tocak je izmisljen pre vise hiljada godina pa ga svi koristimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forty two 0 Napisano Maj 7, 2007 U prolazu, 75 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan WD je zastarjela formula Ne vidim problem sa tim. WD40 je izuzetan u onome za sta je namenjen. I tocak je izmisljen pre vise hiljada godina pa ga svi koristimo. I ne samo to, nego se formula vise nego verovatno vremenom menja. BTW, koga interesuje: http://www.wd40.com/pdfs/WD-40_2000UsesList.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 70 Napisano Maj 7, 2007 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se na licnom primeru uverio da sprejevi za ciscenje lanca nemaju nikakvog efekta u slucaju da se motor vozi cesto van puta...u toj situaciji nafta,benzin,pranje vodom pa podmazivanje-sprej za podmazivanje bih pohvalio(extra stvar)...WD40 nisam koristio-ali znam ljude koji ga koriste i zadovoljni su,sad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Maj 7, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Interesantna tema... Za pranje lanca sam do sada koristio Eko-klin, WD-40 i Ipon chain clean! Najprljavija , najduža i najjeftinija opcija je Eko-klin! Najbezbolnija(i najskuplja) je Chain clean i traje par sekundi ''bez posledica'', dok mi je WD-40 omiljen, traje minut i izadje zlo i naopako štroke iz lanca, a ne košta mnogo! :wink: WD-40 :kul: :kul: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TheDR 2 Napisano Maj 8, 2007 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Slicno po ceni, imate MOTIPove sprejeve za ciscenje lanca i za podmazivanje lanca! Cena prvog - nisam siguran, a drugi je oko 500 din i solidan pristupacan izbor! Uostalom pogledajte: www.motip.co.yu ima raznih mazalica i tehnickih sprejeva, a cena nije neka! :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 8, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ja isto koristim wd za ciscenje, a za podmazivanje koristim motipov sprej prilicno je dobar za pristojnu cenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6443 Napisano Maj 9, 2007 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Za ciscenje lanca koristim Famin, sredstvo za pranje motora. Nanesem ga na lanac cetkicom, sacekam 2 min, protrljam jos jednom, isperem mlazom tople vode, pa ga izduvam i osusim kompresorom. Posle toga lanac je kao nov. Podmazujem Ipon sprejem za lanac, super je, ne razbacuje uopste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Maj 9, 2007 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Famin je zakon što se tièe odnosa cana i kvaliteta. Košta oko 270 din. litar i ima ga gde hoæeš. Ja ga sipam u flašu sa pumpicom, poprskam lanac i saèekam 10-tak minuta. Posle ispiranja sa mlazom hladne vode (jer je u stvari i namenjen za hladno pranje), lanac stvarno bude kao nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Maj 9, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Famin je zakon što se tièe odnosa cana i kvaliteta. Košta oko 270 din. litar i ima ga gde hoæeš. Ja ga sipam u flašu sa pumpicom, poprskam lanac i saèekam 10-tak minuta. Posle ispiranja sa mlazom hladne vode (jer je u stvari i namenjen za hladno pranje), lanac stvarno bude kao nov. Ja koristim WD za ciscenje i MOTUL-ov sprej za podmazivanje lanca, ali ni ova varijanta nije losa, moracu da probam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Maj 9, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja (ali ubjedljivo najskuplja) varijanta je Motul Chain Clean (nevjerovatno ciscenje, na svim testovima sprejeva za ciscenje je izvan konkurencije) u kombinaciji sa Motul Chain Lube (podmazivanje). Ja to koristim i imam nevidjen rezultat, lanac mi je uvijek kao nov. Sta radim, prvo, jednom detaljno operem lanac i onda svako 300-400 km prije podmazivanja samo naprskam Chain Clean (svaki put) sacekam da se osusi (on tada taman skine ono malo sto se uhvatilo jer je lanac detaljno opran) i podmazem sa Chain Lube. I vise nemam potrebu da odmascujem i detaljno cistim lanac, jer mu na ovaj nacin ne dozvoljavam da se isprlja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Maj 10, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja (ali ubjedljivo najskuplja) varijanta je Motul Chain Clean (nevjerovatno ciscenje' date=' na svim testovima sprejeva za ciscenje je izvan konkurencije) u kombinaciji sa Motul Chain Lube (podmazivanje). Ja to koristim i imam nevidjen rezultat, lanac mi je uvijek kao nov. Sta radim, prvo, jednom detaljno operem lanac i onda [b']svako[/b] 300-400 km prije podmazivanja samo naprskam Chain Clean (svaki put) sacekam da se osusi (on tada taman skine ono malo sto se uhvatilo jer je lanac detaljno opran) i podmazem sa Chain Lube. I vise nemam potrebu da odmascujem i detaljno cistim lanac, jer mu na ovaj nacin ne dozvoljavam da se isprlja. Nisi probao Famin...pa ne mozz da prichash. Koshta 200 dindzi i traje.. :shock: ...bem li ga kolko traje. I u kombinaciji sa chetkicom do jaja za sredjivanje zzivaca! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Maj 10, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiva iskustva, ali ja sam samo hteo da vidite sta neki drugi misle o cicenju lanca WDom, pa da mozda preispitate svoje koriscenje istog za ciscenje lanca. Inace ja cistim naftom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Maj 10, 2007 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Aj neka mi neko kaze gde mogu da kupim taj Famil? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Maj 10, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...Nisi probao Famin...pa ne mozz da prichash. Koshta 200 dindzi i traje.. :shock: ...bem li ga kolko traje. I u kombinaciji sa chetkicom do jaja za sredjivanje zzivaca! Nisi probao Motul Chain Clean pa ne mozes da pricas :wink: Traje onako ali kosta... :shock: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Maj 10, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Da,da...nisam! :finga: Trajao mi 3 prskanja! :evil: @Pauk: Na svakoj benziskoj stanici :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Maj 10, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan WD koristim za ciscenje lanca i ja sam prezadovoljan. Cuo sam da nafta ne valja za gumice koje su medj` karikama. Za podmazivanje sprej,dok ne popizdim cisteci,ali tu je i testerol,lanac cist kao suza,samo mora se malo cesce podmazivati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Maj 10, 2007 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Sta je zapravo "famin" ? Nisam nikad cuo za to niti ga video na benz. pumpama. Ima li neko objasnjenje, sliku, jel se prodaje u ambalazi ili poneses svoju? Na kojim pumpama (koje firme) ga ima? Aj nek neko napise sve sto zna jer izgleda da ima nas koje to zanima a nismo upuceni bas :oops: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...