vladmoll 629 Napisano Octobar 13, 2010 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Sobzirom da je doslo malo ladno vreme, probah da upalim motor pod suhom. Motor se upali i radi na 400-500 obrtaja, dakle jedva. Pogledam sauh i vidim da lepo radi i pokrece klapnu kod karburatora koja bi trebalo da radi dalje svoj posao. Sajla je uredno zategnuta. Kada je motor hladan i ukljucujem i iskljucujem sauh nema nikakvih promena u smislu boljeg rada, bogatrije smese benzina i td...kad se motor posle 1-2minuta pristojno zagreje i onda povucem sauh onda se oseca razlika i motor sa 1000 obrtaja ode na 1500. Malo sam studirao rad i primetio da kod karburatora ima na sauhu jedan sraf. Nisam ga okretao. Moje pitanje je -cemu sluzi taj sraf, da li steluje kolicinu benzina ili nesto drugo, jer mislim da pokretanje sauha tj.zatvaranje klapne vazduha radi kako treba. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KEZA 33 Napisano Octobar 14, 2010 U prolazu, 75 postova Lokacija: Sokolac Motocikl: SUZUKI RM 250, CAGIVA 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da treba skinuti i ocistiti karburator pozz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 17 Napisano Octobar 14, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da treba skinuti i ocistiti karburator pozz. Čini mi se da će ti ultrazvučna kada biti najbolji prijatelj u ovom trenutku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...