Jump to content

Moto Zajednica

Preporuka skutera

Recommended Posts

• Zainteresovan, 702 postova
  • Motocikl: CBF600N ABS & Hornet 600

Evo, jedan moj poznanik iz Arilja resio da kupi skuter, pa koji bi mu najvise odgovarao, kaze da ima dovoljno keša...Evo jedan citat od njega:

"Zanima me koji je najbolji od ovih skutera: Gilera Runner 50, Peugeot Jet Force 50 ili Aprilia SR 50... I koji ima jos da je slican, znaci da je malo "nabudzeniji" , da ima izmedju nogu ono kao Runner, a ne samo "supljinu"..."

Sta god da znacila ta supljina. Sta vi kazete kao iskusni bajkeri, ja iskerno ne volim 2t masine, ali ima ljudi koji to vole, i naravno da 2t idu bolje...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 194 postova
  • Motocikl: Kymco Agility 125

Cetiri najbolja su Aprilia SR, Yamaha Aerox, Gilera Runner i Piaggio NRG. Koji god da kupi nece pogresiti.

Aprilia SR, po meni veoma privlacnog dizajna ali nekako je mala, ima mesta na njoj ali izgleda kao igrackica :)

Aerox, legendarni skuter i sve reci su suvisne. Minareli masina i brembo kocnice.. Doduse malo neudoban i mesto za suvozaca kao i da nema. Ali pouzdan i odlican za dalje budzenje.

Runner, Piaggio Hyper PRO 2 masina, brz, tezi od ostalih ali i veci potrosac

NRG, ista masina kao u Runneru samo sto je laksi pa samim tim i najbrzi

Nadam se da sam pomogao  ;D

• Ne silazi, 7407 postova
  • Motocikl: TDM 900

Delimicno se slazem, SR 50 bas i nije mala, tj. veca je od Roxa. Meni se ne svidja kod Roxa sto ga godinama nisu menjali dok su se Runner i SR razvijali. Sve u svemu, ono sto Merku kaze je to - to :) Izaberi koji ti najvise lezi jer su razliciti.

Do 2600 kostaju brendirani skuteri ja mislim.. Ako planira nesto vece kasnije da vozi onda bolje da kupi nekog kineza cisto da oseti dva tocka pa kasnije nesto na kvacilo..

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Kako je cela berza motora otisla nodole zbog kirze mogu se naci 2002-3 za 1200e vecina tih motela

Naime drugar je ove sezone pazario nrg 2002 odlican motroic ide ko besan kad je nejga izdrzao i njegova drkanja i akanja za nedelju dana je preso 1000km dalje stalna dizanja na zadnji zavrtanje gasa jako izdrzljiva i pouzdana masina u danasnej vreme se ne isplati kupovati nov motor ako ces ga voziti sezonu dve tesko se kasnije prodaje.

To stoji ali nekome je čar da ispod njega vristi i vibrira uturpijana cvaja od 70ccm i preko 20 konja na 14 000 u rezonanci  ;)

• AntiFabrikanT , 65 postova
  • Motocikl: match not found

Kad je vec naveo da ima dovoljno kesa, preporucujem derbi gp1 ;)

A ako je bas resio neki od ova 3 onda neka kaze ima li neki kriterijum, sta mu je bitno(sem da nema supljine izmedju nogu)? I ako je visok, svakakootpada aprilia-mala je.. Runner je udobniji. E sad, jet je po meni tu najlepsi, ali je nesto sporiji u odnosu na sr-ku i runnera..

Naravno da i nrg treba da pogleda, obavezno! ali ako ima kesa gp1 pa onda svi ostali :)

• festina lente, 749 postova
  • Motocikl: XRV

Cekaj jel pricamo o polovnom ili novom skuteru ?

Neka zaobidje one sa ubrizgavanjem, nije to za nas benzin.

Novi:

Piaggio NRG - Power generacija sa vodenim hladjenjem, diskovi napred i nazad, vodeno hladjena hiper2pro masina, u centralno u patosu postavljen rezervoar, ima mesta za dvoje - zabavna spravica i moj favorit od novih skutera

Aprilia SR50 - 3. generacija, diskovi napred i nazad, isto hiper2pro vodeno hladjena masina, rezervoar u "dupetu" pa je popularan za stunt

Gilera Runner - opet ista prica - hiper2pro vodenjara i oba diska, centralno postavljen rezervoar i ima mesta za dvoje

Derbi GP1 - najludji ovde - centralno postavljena hiper2pro vodenjara sa finalnim prenosom preko lanca, velik i tezak

Za sve hiper2pro masine ima zaista mnogo tuning delova i dostupnost nije problem

Peugeot JetForce - oba diska, peugeot horizontal masina, u rangu jacine sa hiper2pro ali za njega ima mnogo manje tuning delova i dosta su skuplji

Peuget SpeedFight - oba diska, mono viljuska, veugeot verikal masina, malo salbiji od hiper2pro ali sa velikim izborom tuning delova

CPI GTR - izgled motora, ne znam koja je masina na njemu ali znam da je lc. Veoma popularan u inostranstvu.

Polovan mu ne bih preporucio ako ima para za novi.

I imas pp.

Vidis aeroxa sam ispustio

Yamaha Aerox - dobro poznat skuter, nepromenjen se proizvodi od 1998. mislim. Poseduje minarelli agregat i sve godine vuce njegove probleme sa stelovanjem prenosa. Tokom godina se samo menjala kolorna sema i instrument tabla (ako se uzima polovan pozeljno je naci onaj sa obrtaljkom). Sediste za suvozaca takoreci ne postoji. Fino bi mu legao jedan update. Inace zabavan za voznju i kao serija.

Od '97. se proizvodi.. Najbolji je onaj sa rucnim saugom do 2002. Tako meni ljudi pricali  ;D

Skuteri.org ponovo napada!  :D

Potpis  ;D

Mada ako zeli mozda da se oproba i u tuningu i stylingu skutera nov brend ne bih ni uzimao u obzir jer automatski gubi garanciju.

Turpija konza  :)

• Zainteresovan, 561 postova
  • Motocikl: Gilera Typhoon X

Ja imam Gileru Typhon X već 4-5god,kupila ga polovnog i prezadovoljna sam sa njim.Malo sam morala da ga sređujem jer prethodni vlasnik nike mnogo vodio računa ali nema veze,dovela sam ga u skoro novo stanje.Ovaj je izuzetno brz motor,startan.Zato glasam za Piago Runner.

Piaggio je i NRG i Typhoon i mp3 i beverly. Pored frija.

Al lepo reci ljudima da se decko cisto raspituje i da nije siguran da li ce kupiti ista.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja