crni_vatreni 2 Napisano Mart 7, 2022 U prolazu, 25 postova Lokacija: Borča/Nbg Motocikl: Suzuki GS500 E Prijavi odgovor kao problematičan Po crtežu koji si mi poslao, naučio sam da mi se opruge naprave. Proizvođač iz Nove Pazove mi je tražio 500 rsd za obe + dostava, dok je beogradski proizvođač tražio 3600 rsd za isti posao. Nisam ga pitao, možda su njegove od zlata, srebra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rax84 5 Napisano April 7, 2022 U prolazu, 18 postova Lokacija: Topola Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, zanima me gde bih mogao da nabavim ove "pastetice" "nosace" "gumice" (ne znam kako bih ih nazvao) za gs500e? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Orphan 24 Napisano April 7, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SUZUKI GS500F Prijavi odgovor kao problematičan https://www.motorcyclespareparts.eu/en/suzuki-parts/2006-gs500ef-motorcycles/seat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano April 7, 2022 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne nadjes, mozes to i sam da napravis, nije neka nauka, imas u radnjama za poljoprivredne masine gumene delove za berac kukuruza, (komusaljke, oklagije, valjke, lopatice) bas otprilike te debljine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
John159 132 Napisano April 21, 2022 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Prnjavor, RS Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Здраво свима, Дакле прочитах целу тему у цугу. Па како сам већ дуже загрејан за куповину мотора, али да нагасим првог мотора, схватих да однос јачине/цене заправо највише одговара баш ова Сузана. Него, знам да је понуда ових мотора сада нешто смањена, барем са ове стране Дрине... Па ме заним каква су ваша миљења за ова два примерка: Suzuki GS500 - Vozila - Motocikli - Zenica - OLX.ba WWW.OLX.BA Suzuki GS500, Zenica, 3.000 KM, U savrsenom stanju. Motocikl suzuki - Vozila - Motocikli - Stari Grad - OLX.ba WWW.OLX.BA motocikl suzuki, Stari Grad, 2.300 KM, suzuki GS500 Ваљда ћу добити неке конкретне одговоре, разлика у цени је неких 350 Еврића, а још ова нису регистрована... Знам да овде има доста форумаша са израженим видом, а још за детаље око ове Сузане... Унапред хвала Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni_vatreni 2 Napisano April 21, 2022 (promenjeno) U prolazu, 25 postova Lokacija: Borča/Nbg Motocikl: Suzuki GS500 E Prijavi odgovor kao problematičan Ja vozim, ali nisam baš stručan da te posavetujem. Iz iskustva, ne treba se mnogo oslanjati na opis prodavca. Moja preporuka je da pozoveš obojicu, da im čuješ glas, pa da odeš i pogledaš uživo. S obzirom na to da meni nije bilo lako naći nove gume, pa ih još i montirati i balansirati, veliki plus dajem na dot2021. Kao početniku, sveže gume su mi bile izuzetno važne (pored full opreme). Ja sam mlađi GS500 platio dosta jeftinije, ali jest bio dosta lošiji. Rado bih dodao 350 eur za nove gume, lanac i lančanike. Promenio April 21, 2022 član crni_vatreni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
John159 132 Napisano April 21, 2022 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Prnjavor, RS Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan И сам мислим да је тако најбоље, али ето шта знам. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
John159 132 Napisano April 21, 2022 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Prnjavor, RS Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Некако кроз све ове коментаре сам приметио да је цена овој Сузани ипак била нешто јефтинија пре, или ми се ипак све то чини. Тако да ћу сабрати време, све ставити на папир па полако Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex011 156 Napisano April 21, 2022 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Gsx600f Prijavi odgovor kao problematičan Moj prvi pravi "veliki" motor... Ono sto mora da ti bude skroz jasno je da svaki motor star 20 ili vise godina mora da ima nesto sto bi trebalo da se promeni ili da nije bas originalno...kod oba primerka sam primetio da je podrep ili nije njihov ili je skracen, sta znam...na oba su menjani retrovizori ali to je stvar licnog ukusa.. ja sam na mom (imas slike na nekoj od prethodnih stranica) stavio okrugle hromirane jer mi se vise dopalo tako zbog okruglog fara... cini mi se da je crveni u prvoj boji, ne mora da znaci ali mi se tako cini, uradio mu je lanac lancanik ja na telefonu ne vidim dot ali ako kolega kaze da je 2021 tim pre plus za njega,nema zadnje zmigavce, napred ima samo desni koji ne prolazi tehnicki (cini mi se), obojica su presvlacili sedista,plavi je izgleda ceo farban dekle su farbane mat crnom sto meni licno izgleda uzasno..i kod njega nedostaju prednji migavci, pritom sve slike su mu mutne i nista se konkretno ne moze videti... eto nadam se da sam ti bar malo pomogao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano April 23, 2022 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da i ja nabacim koju. Crveni, koji je u "savrsenom stanju" nema zmigavce i nisu njegovi retrovizori. Plavi ima zadnje zmigavce koji nisu njegovi a prednje ne uspevam da vidim, sto opet implicira da nisu njegovi, isto kao i retrovizori. Za plavog pise da je '96 godiste a tada nije imao takav volan, tj. guvernal (moze biti da su i drzaci istog rucno radjeni- glave srafova previse strce napolje). Ne bi bilo zgoreg pogledati sve spojeve, posto su stare masine i sigurno su otvarane, da negde ne slinavi ulje. Dva mesta koja znaju da prave glavobolju: leziste sajle obrtomera i spaner lanca bregaste. Isto karakteristicno za ovaj model jeste truljenje rezervoara. Baci pogled unutra koliko mozes, ne bi valjalo da je crven. Takodje, potklobucena farba na rezervoaru govori da je reparacija tanka blizu. Opet, kod tako starih motora ne mozes ocekivati da sve bude kao iz fabrike. Ako je kompletan, sa fabrickim delovima, lepo pali, ne trokira u radu, ne dimi, ne vuce u stranu u toku voznje- to je to. Gume, sajle, lanac, lezajevi, akumulator, svecice su potrosni materijal i menjaju se periodicno,jbg... Moras i sam nesto da ulozis Druga stvar, gs500 je jedan od jeftinijih motora za odrzavanje, pocev od guma 130 i 110 (ja sam uzimao mitas-ove, tada je set bio oko 100e), lanac i lancanici su oko 100e (ponekad i manje u louis-u), filter 400-500rsd i mesto malo manje od 3l ulja, komplet semeringa za prednje vile oko 20-ak e, i tako dalje. Ne znam kakva je situacija sa tehnickim pregledima u rs, ali se svakako raspitaj, da ti se ne desi da moras juriti originalne delove tipa zadnji lonac ili heblove... Nadam se da nisam smorio sa pisanjem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
John159 132 Napisano April 26, 2022 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Prnjavor, RS Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Хвала свима на подељеном искуству Схватам да је ово мотор од сада већ 30 година, те да ће улагања бити Овде у РС колико знам битно је само да се подурају бројеви у саобраћајној а остало мање више, да се средити Делова за ове моторе претпостављам да има, ипак је ова машина на још неколико модела заступљена. Да ли сам у праву? Ништа остаје само да буде лепо време па да се оде погледати Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Maj 15, 2022 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan Evo mene opet... Posle par saveta da je motor star 30 godina i da je normalno da malo zvecka odlucim da ga rasturim... Lanac sam uzeo ali nisam zamenio... Da ne duzim mnogo, jedan lezaj na balans osovini je dobio luft.. Pitanje je gde moze da se poruci drugi? Da li treba po meri ili postoji standardna dimenzija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rax84 5 Napisano Maj 16, 2022 U prolazu, 18 postova Lokacija: Topola Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari. Jos jedno pitanje. Da li pasuju cajgeri od nekog drugog modela na gs 500e? Recimo od gsf ili mozda od nekog kawasakija, yamahe,...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rax84 5 Napisano Jun 13, 2022 U prolazu, 18 postova Lokacija: Topola Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Ponovo ja sa pitanjima i problemima. Naume, progoreo mi je auspuh. Da li pase auspuh od nekog drugog suzukijevog modela. Nesto nisam ljubitelj da kupujem ove kineske akrape. A za gs je problem sto ide ceo auspuh od izduvne glave do kraja topa. Mozda neko da mi preporuci nekog majstora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Jun 13, 2022 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora da bude Suzuki, mozes da mu napasujes od bilo kojeg motora, samo da je za pribliznu kubikazu, jbg bas si nezgodno pozicioniran, daleko si od Ade, tamo je odlican majstor za auspuhe, ima jos u Maglicu, i Tora - Leskovac, i u zadnje vreme sam na Facebook-u cuo za neki "Wulius auspusi" ne znam odakle je covek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Jun 25, 2022 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan Resen problem sa lezajem,(iz par posta ranije), kupio sam drugu osovinu sa odlicnim lezajevima.. Posto me je par majstora ispalilo da mi lezajeve naprave... Spakovan donji deo, usput zamenjen lanac bregaste... Trenutno je glava na stelovanju ventila, poliranju istih.. Gumice ventila idu nove, stigle su uz set dihtunga... Tako da ce masina da bude sredjena skroz... Ubedjuje me brat da kupim neki veci motor, posto sam 190 cm visine... Ne isplati se ali cu najverovatnije da ga prodam i da predjem na nesto vece.. Odradjeno prosle i ove godine: -obe gume nove -nov lanac i prednji lancanik -prednja i zadnja klesta kocnice reparirani i novo ulje -ulje u masini i filter idu novi -glava se sredjuje kao sto sam napisao -lanac bregaste nov -nov varta akumulator Motor je fabricki i nije farban, samo su rucke neke sa grejacima koje je ugradio prosli vlasnik... Jos je sa fabrickim blokadama iako je 92 godiste... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Jun 25, 2022 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Sta te briga sta brat misli, ako je GS tebi zgodan vozi ga i uzivaj, pogotovo posle tolikih popravki. Ja sam 188cm, i meni je GS bio sasvim ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Jun 25, 2022 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To je motor koji je već u solidnim godinama. Normalno je da neke stvari dođu za remont. Ja sam dugo vozio motor iz iste klase i istog koncepta. Nije fer da ga poredim sa bilo čime drugim. Suština je da su ti motori GS500 / CB500 / ER500 odlično konstruisani, da traju i da nema jeftinije vožnje a da kažeš da zaista voziš pravi veliki motocikl. Namerno neću da kažem da imaju te i te mane. Više je to do iskustva, jer posle nekog vremena se ti motori jednostavno "prerastu" i dođe potreba za mašinama većeg kapaciteta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Jun 25, 2022 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro,visina je jedan od razloga... Nisam bas hteo da davim sa razlozima, vozim ga vec neko vreme i nije da mi nije lezao, ok je, nego dodje ti i da promenis... Kao sto rece, mozda je to faza prerastanja... Ali nisam hteo da prodam dok ga ne sredim, dok bi vecina prodala pre, da kazem veceg, ulaganja... Videcemo, mozda ostane, mozda ode... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni_vatreni 2 Napisano Jun 25, 2022 U prolazu, 25 postova Lokacija: Borča/Nbg Motocikl: Suzuki GS500 E Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam 195 cm / 90 kg, GS mi stoji k'o piletu sise ali vozim ga s uživanjem, iako stalno vrtim oglase i nišanim nešto sa EFI... Mislim da je idealan kao prvi motor, ali osećam da sam ga već prerastao (posle samo jedne sezone), iako znam da imam mnogo toga još da naučim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
John159 132 Napisano Jun 25, 2022 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Prnjavor, RS Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima, Ovde sam po temi dosta nailazio na price o potrosni GS-a. Zanima me koliko ste mogli da predjete sa punim tankom ili mozda bolje da pitam dok vam ne zastuca pa zatrazi da predje na rezervu. Ne znam da li je i pravilno sto mi na slavini vazda stoji na ON (ili NO jebemli ga). Kod mene ta slavinica ima cetiri stanja: ON, PRI, RES, FULL… Sta je pravilno drzati tokom voznje? Do sada sam drzao na ON pa kad dodje do rezerve krene kao da se gasi pa prevacim na slavinici na RES. Kako vozam po gradu danas na presjenih 150 km mi zastuca pa samga tocio. Da li je tako i kod vas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Jun 26, 2022 (promenjeno) Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Nastavi tako kako si i do sad, tako treba, voziš na ON, pa onda kad krene da crkava prebaciš na RES, opcija PRI služi kada pališ posle dužeg stajanja, onda gorivo ide nonstop jer ne ide preko vakuma. A ono FULL si pobrko, to je FUEL i to znači GORIVO, to je samo oznaka na slavini. Promenio Jun 26, 2022 član Disko Nindža 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B0JAN 57 Napisano Jun 26, 2022 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Kusiljevo/Svilajnac Motocikl: Suzuki GS 500 E Prijavi odgovor kao problematičan Nisam merio da ga ispraznim skroz ali sam presao sa punim msm da je bilo 380km pa dolio 11l do cepa opet, pisao sam o tome u temi ranije... Samo znam da mi je izasao prosek 3,2l... Bila je vise voznja sa uzivanjem sa nekoliko dobrih izvlacenja i na autoputu oko 110-120.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
John159 132 Napisano Jun 27, 2022 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Prnjavor, RS Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kako sam preracunao za ovih 155 km i natocenih 11,75 litara, potrosnja je negde oko 7,6 litara na 100 km. Nekako sam ubedjen da to moze manje (iako je gradska voznja). Danas sam prvo proverio svecice i filter vazduha. Rekao bih da je sve ovo spremno za zamenu. Ne znam kako izgleda novi filter vazduha ali ovaj mi deluje prljavo. Kod GS-a se filter ne pere, zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Jun 27, 2022 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Osim ako je ubacen K&N filter ili nesto slicno NE pere se, koliko vidim kod tebe je obican fabricki papirni filter i to se menja na 12.000km Potrosnja treba da ti bude ispod 5 litara sa osrednjom voznjom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...