spawn 0 Napisano Octobar 2, 2010 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dakle... Nikad nisam vozio motor. Nemam polozeno. Imam 26 godina i zelju da vozim sv650. Ali... Da ne bi sebi i drugome slomio kičmu, ipak sam rešio da krenem iz početka. A tu mi treba savet iskusnijih. Dakle, treba mi nesto polovno od 125cc što bih vozio bar godinu dana, cene do nekih mozda 2000e. Ne lozim se na brzinu i ubrzanje, ne verujem da cu preci 120-130 kmh ni posle tih godinu dana. Bitniji mi je zvuk, a koliko sam skapirao, postoje razlike u zvuku 2t i 4t motora, a zanima me i koliko se moze dobiti renomiranim izduvnim elementima (mada sam svestan da se od 125cc ne moze mnogo ocekivati). Potrosnja goriva, ulja i slično me ne zanima, nisam klinac koji dobija džeparac od roditelja. Prelistao sam oglase, i koliko vidim uglavnom se nude aprillia rs125, honda nsr, yamaha tzr i slično. Šta bi bilo najbolje za početak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Octobar 2, 2010 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 4T i za voznju i za odrzavanje pogotovo ako te ne interesuje ubrzanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Octobar 2, 2010 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan Moj predlog ti je nesto 4t od recimo 250ccm ako vec neces nesto jace... Recimo Hyosong GT250 je odlican za pocetnika... malo trosi, lepo izgleda, lako se vozi... Inace to ti je kopija SVa... Ima ga i 650 varijanti... Dobri i provereni agregati! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Octobar 2, 2010 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan evo slike http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery/Hyosung%2520GT%2520250.jpg&imgrefurl=http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Hyosung/hyosung_gt_250%252004.htm&h=500&w=800&sz=99&tbnid=ymxerPEeFchxFM:&tbnh=89&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dhyosung%2Bgt%2B250&zoom=1&q=hyosung+gt+250&hl=sl&usg=__8qlSc5Nz2dHJwXU4A5ZR5ReDRMc=&sa=X&ei=bBinTMOONIvFswbaqsGxDA&ved=0CBoQ9QEwAA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Octobar 2, 2010 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Bravo na predlogu , 125 premalo a ovo je optimum za prosjecnog pocetnika . poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Octobar 2, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kinroad 250 nizak dovoljno da se uvek oslonis nogama, dovoljno jak za pocetak i dvoje, mala potrosnja, jeftino odrzavanje, cena ne moze nize da mu padne.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mozart junior 330 Napisano Octobar 2, 2010 Ne vozi brze nego sto tvoj andjeo cuvar moze leteti., 113 postova Lokacija: vs-ns Motocikl: ,yamaha tzr 125 Prijavi odgovor kao problematičan yamaha tzr 125 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Octobar 2, 2010 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan imam odlican gt 250 na prodaju....top stanje! ostane ti para za jaknu i kacigu sa tvojim budzetom...javi ako se zainteresujes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4909 Napisano Octobar 2, 2010 Drug član, 1875 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, ako nemas dozvolu najverovatnije ce da te zakaci da i neces moci(legalno) da vozis u prvoj godini dozvole bilo sta vece od 125 Razlike u zvuku ima poprilicno, jer dvotaktni vise `tandrce` a i uz to smrdi na dvotaktno ulje, dobrim auspuhom(Arrow) to moze da se poboljsa ali ne ocekuj nista spektakularno, caka kod dvotaktnih motora je sto iz iste zapremine daju puno vise snage nego cetvorotaktni(to sto pise u specifikacijama recimo za 125 4t=15konja mu je konstrukciono ogranicenje i on i ne moze nesto vise da se poboljsa a 2T=15 konja znaci da ima blokadu koja ga sprecava da prodise i sa sitnijim prepravkama, u koju spada navedeni auspuh, moze lako da dostigne i preko 30 konja, npr. burazerova RS125 ima 36ks) Ne brini da li ces se naviknuti, ja sam vozio skuter i prvi motor sa brzinama mi je bila Aprilia RS125(zato sam i uzeo RS250 izvanredan motor), ali licno mislim da je ipak lakse voziti Sachs-a X-Road koji sad poneked vozim, jer je aprilia ipak ponekad htela da mi se ugasi dok nisam navikao sa kvacilom, sto je ovde prakticno nemoguce(ne brini ovi veci motori nece da se gase, samo neki hoce da te zbaci sa sebe kao sto mi je zamalo bio slucaj sa KTM 640, vozio sam debil bez rukavica i smrzle mi se ruke, ne znam ni sam kako ali nisam mogao normalno da pustim kvacilo, konj) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spawn 0 Napisano Octobar 2, 2010 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, ako nemas dozvolu najverovatnije ce da te zakaci da i neces moci(legalno) da vozis u prvoj godini dozvole bilo sta vece od 125 Sa 24 godine i više se može polagati za A. U zakonu o bezbednosti u saobraćaju nigde nisam našao ograničenje da moram godinu dana da imam A1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Octobar 2, 2010 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Idi na 250ccm, nema velike razlike, ali neces muciti masinu. Ili recimo da nam malo pomognes da ti pomognemo... Da kazes koja vrsta motora te zanima za start. Inace skidam ti kapu za malu ccm. To cuva glavu... Pamet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spawn 0 Napisano Octobar 2, 2010 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Idi na 250ccm, nema velike razlike, ali neces muciti masinu. Ili recimo da nam malo pomognes da ti pomognemo... Da kazes koja vrsta motora te zanima za start. Planiram da se, kada steknem dovoljno iskustva, zadrzim na nekom vecem naked motoru (sv650, z750, ili slično, otom-potom). Naket tip mi se više sviđa estetski, a i lakši je za dužu vožnju (zbog zglobova naa rukama, leđa i sl.). Ako je 250cc ok, najradije bih uzeo naked bike takve kubikaže (kao pomenuti gt250 comet), ali ukoliko postoji neko bolje rešenje u sportskoj varijanti, ok. Ukoliko bi bio zadovoljan sa onim što mi pruža, ondabih ostao na njemu, ne bih ni prelazio na nešto jače, ali bih verovatno stavio neki auspuh zbog boljeg zvuka... i da, 4t obavezno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Octobar 2, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam kao apsolutni pocetnik seo na 250ccm i 33KS. Nista ti ne vredi i da vozis 10 godina 125ccm (pogotovu 4T) jer kad sednes na Z750 bice kao da si seo na raketu, najbolje uzmi nesto od 250ccm bice ti manja razlika do 750. A i nisi bas mali, mojih si godina tako da ces znati da u glavi imas blokadu i da ne zavrces gas (precesto ;D ) jel ipak 250ccm su pravi motori a 125 nesto malo bolje od bicikle (ne racunajuci 2t) Ako znas da nisi paljevina i ako ne uzimas motor da bi se puvao onda uzmi 250ccm i polako pocni da savladavas tehnike voznje. A i vecina 250ccm moze da drzi konstantno 90-100km//h tako da ces moci i na putovanja da ides. Dok bi se sa 90-100 svaki 125 raspadao.... Pozdrav i sa srecom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Octobar 2, 2010 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ma prezali pare i uzmi nesto ovako: ;D Ehhhh..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2412 Napisano Octobar 2, 2010 Andragog, 4985 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Vrteo se jedan ZZR 250 po oglasima, za početak, extra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Octobar 2, 2010 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Uzmes Yamahu YBR 125 ili 250 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Octobar 2, 2010 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam isto razmisljao o ybr ali sam odustao kada sam je video. Nikako mi se nije svidela(mada su ukusi razliciti). Meni je od motora "za pocetnike" koji se prodaju na forumu najvise zapao za oko onaj Beta Euro. Cini mi se da je pun pogodak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rainmetall 8 Napisano Octobar 2, 2010 U prolazu, 61 postova Lokacija: Minas Tirith Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovako nesto bolje od GT250... Mozes na duza putovanja sa njim.. Udoban je poprilicno i dosta jak.. Hyosung GT250R http://www.atvsdirtbikesandmore.org/assets/images/Hyosung_GT250R_Red_Black_GT650R.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Octobar 3, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan X-Road... Ne trazi dalje... Jedino je steta sto ih nisu pravili od 250-500cc... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada185 56 Napisano Octobar 3, 2010 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Black Adder F4isport Prijavi odgovor kao problematičan Ako si odustao od 2T i 125cc sto je po meni pametno, a hoces naked motor do 2000e onda razmotri i Suzuki GS 500, Kawasaki ER5 ili Hondu CB 500. Imaju oko 50ak konja, lep izgled, zvuk uz neki bolji auspuh moze da bude odlican. Ne povlace brutalno brzo, onako taman da mozes da vozis lagano, al ako zatreba tu ti je do 160-170km/h.I ovaj preporucivani Hyosung je ok, al mislim da bi sa ovim prethognim od 500cc bio miran i vise godina ako nisi zaludjen za brzinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Octobar 3, 2010 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam poceo da razmisljam o motoru i ja sam hteo prvo 125 pa 250(to sam smatrao maximumom) pa sam zavrsio na 650 ccm. I nisam se pokajao...naprotiv. 125-icu ne bi uzimao nikako(sem ako ne zelis off). Od svih predloga ovde,meni se ovaj koji je dao vlada185 najvise svidja. To su motori koji sigurno nece dosaditi za godinu-dve. P.S. niko nije predlozio isti motor ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Octobar 3, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa u tome je poenta, da zbunimo i sludimo... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4909 Napisano Octobar 3, 2010 Drug član, 1875 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nisam jos video pravilnik, ali bilo je price da ce u prvoj godini dozvola biti samo A1 bez obzira na godine, a da A2 ne moze pre 22 ili 24 ne secam se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Octobar 3, 2010 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Nisam jos video pravilnik, ali bilo je price da ce u prvoj godini dozvola biti samo A1 bez obzira na godine, a da A2 ne moze pre 22 ili 24 ne secam se Do cini mi se 24 godine moraju da se polazu postepeno kategorije za motor, od 24 moze direktno za sve mada cini mi se da to jos uvek nije zazivelo. Drug je skoro polagao i sve je bilo po starom ukljucujuci i dozvolu koju je dobio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Octobar 3, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Jos uvek ide polaganje po starome zakonu zato trk u auto skolu. Pametno zboris, od pocetka pa ako ces tako bolje odma nekih 200ccm, ide malo bolje od 125 a ne moras da je mucis da bi isao lagano 100tku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...