ROYAL 0 Napisano Octobar 2, 2010 U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd, Kosutnjak Prijavi odgovor kao problematičan e pa ovako, ja ne znam koliko vas ovde zanimaju skuteri ali ja sam sad devojci sredio njen, pa cu da okacim ceo postupak, mozda nekome zatreba, a i da cujem vase misljenje... evo ga postupak: prvo materijal: ja sam boje kupio u radnji "tok", prodaju motip i montanu, imaju i prajmere i razne kepove i paintere i drugu dodatnu opremu za grafitashe, crtache i naravo nas skuterashe kupio sam motip mirage komplet koji se sastoji iz crnog prajmera i mirage efect boje takodje sam kupio i motip black matt motip white primer motip clear varnish= bezbojni lak nekoliko kapica razlicite pokrivne moci, sto je jako vazno-bar meni, jer kad koristite veci diametar manje su sanse da ce vam se boja slivati kupio sam i masku farbarsku jer sam farbao u zatvorenoj prostoriji, rukavice, i krep trake razlicitog precnika... takodje traba vam i vodobrusni papir, ja sa koristio gradacije 220,340,800,1000,2000-nju sam jedva koristio posto je jako fina i naravno git, moze i spric git, moze i dvokomponentni git, bilo koji koji je malo meksi i relativno otporan na blago savijanje ivibriranje koje se desava sa plastikama u toku voznje priprema motora: ovo je motor pre farbanja e sad, necu postovati ceo proces smirglanja i gitovanja jer ga vec ima u prethodnom postu kad sam radio kacigu, postupak je dakle isti, evo url te teme: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=60825.0 dalje, rasklopio sam sve plastike koje sam mogao da skinem, u nosacu kofera jedan sraf je bio sj#%an, i u prednjem blatobranu, pa sam te delove smirglao i gitovao na motoru direktno, sto je mnogo zeznutije... ovo je skut bez plastika onda ide smirglanje i gitovanje, stim da ako motor nije mnogo izgreban i nema mnogo risova mozete smirglati samo dok boja ne izgubi sjaj, odnosno dok je ne matirate i onda ide prajmer, ili smirglati do same plastike... a sto se tice gitovanja tu je stvar manje vise prosta, povrsina se ocisti i osmirgla da bi git bolje "uhvatio", i onda opet smirglanje od grublje ka finijoj gradacije... taj postupak ima vec na forumu, pa da ga ne postavljam opet.. posle toga ide prajmer, ja sam koristio i beli i crni za perla efekat, jer ako je na cnoj podlozi onda je bordo/zlatno a na beloj belo/roze/zlatno, tako da sam oko fara, stop svetla, migavaca i na dekli koristio beli a na ostalim plastikama crni.. posle prajmera dolazi na red efekat, sa njim morate biti pazljivi jer je efekat u sustini bezbojni lak sa sljokicama, pa ako nanesete vise sljokica na jedno mesto to ce se lako primetiti i izgledace fush... prednji poklopac bocne plastike dekla i filter vazduha vracenje plastika na motor i ceo motor naravno i naravno kaciga u boji skutera, ne vidi se perla efekat najbolje jer nije bilo sunca,oblacno je, pada kisa vec danima... cim ga uslikam pod suncem kacim i te slike! ako nekog jos nesto zanima, pitajte... trebalo mi je 3 dana, ali ja mislim da se isplatilo Pozdrav Uros EDIT samo doterao slike radi lakseg pracenja, thelord Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Octobar 2, 2010 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Lepo i pedantno. Mogao bi da nam napises i kolko te je sta kostalo, okvirno ako ne znas tacno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter 38 Napisano Octobar 26, 2010 West Balkan Rider's, 303 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sto ja ne vidim slike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Octobar 27, 2010 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Ni ja ne vidim slike. Ali mislim da je to do migracije foruma. Trebalo bi opet da ih postavi tj da edituje svoj post. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Octobar 29, 2010 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Daj ponovo slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...