peratrap 787 Napisano Septembar 20, 2010 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan u cetvrtak verovatno odoh da vidim temisvar pa me zanima placaju li motori tamo neku putarinu i ako neko ima nesto da mi preporuci neka to uradi hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1100 Napisano Septembar 20, 2010 Drug član, 2599 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav komsija. islo nas troje pre manje od 2 meseca, laganih 170ak km. ne placa se putarina, put je dobar - pogotovo sa njihove strane, traze saobracajnu i naravno pasos na granici. grad je prilicno lep, siri se u pravilnim prstenovima oko centra grada. ima sta da se vidi, klopa jeftina itd. najbolje prenociti tamo. jos koriste lev, pa je to malo problem ako zamenis previse para koje ne znas kako da potrosis posle. nisu bas najbolji sa engleskim - pogotovo slucajni prolaznici koje pitas za izlazak na autoput, ali snalaze se i ljubazni su. imaju i neki ogromni shopping centar u kojem moze da se ubije gomila vremena... pitaj ako te jos nesto zanima pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Septembar 21, 2010 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan hvala sve je jasno ali idem na 1 dan 170 km nije problem za nazad hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoe 130 Napisano Septembar 21, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM SMR 690 Prijavi odgovor kao problematičan da se nadovezem, trazili su i medjuanrodnu dozvolu, medjunarodni mastercard neprimaju na svakoj pumpi tako da se obzedi i cim predjes granicu imaju patrole i radare na prosecnih 200-300 km tako da se pazi... ali meni to nije predstavlajo problem posto mi je saputnik captain slow inside tip bi bio da u slucaju guzve na granici mzoes da se proguraj izmedju kola pustice te bez problema posto si nashki.. nazalost ovo ne prolazi sa njihove strane p.s. cuvaj se lezech policajaca neverovatno su visoki, sve sumlajm da sam tamo dokrajcio prednji disk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Septembar 21, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan da se nadovezem, trazili su i medjuanrodnu dozvolu, medjunarodni mastercard neprimaju na svakoj pumpi tako da se obzedi i cim predjes granicu imaju patrole i radare na prosecnih 200-300 km tako da se pazi... ali meni to nije predstavlajo problem posto mi je saputnik captain slow inside tip bi bio da u slucaju guzve na granici mzoes da se proguraj izmedju kola pustice te bez problema posto si nashki.. nazalost ovo ne prolazi sa njihove strane p.s. cuvaj se lezech policajaca neverovatno su visoki, sve sumlajm da sam tamo dokrajcio prednji disk dozvoli samo malu ispravku....ne primaju kartice bez pinova....ako imaš karticu gde samo potpisuješ odrezak, ta ti ne valja....sve ostale kartice rade, mada je najraširenija MasterCard. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoe 130 Napisano Septembar 21, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM SMR 690 Prijavi odgovor kao problematičan moze biti, kolega je placao, al on ima intezin mastercard sa cipom cini mi se... mada tvoja teorija ima smisla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Septembar 21, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ponesi koji euro sitno...bio sam pre neki dan, i uzmi obavezno vinjetu pre nego dodjes do njihovih carinika sa desne strane.... kosta 2-3 eura a kazna je prilicna ako te uhvate u Rumuniji da je nemas.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoe 130 Napisano Septembar 21, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM SMR 690 Prijavi odgovor kao problematičan ? na carini nam zena iz kontejnera rekla da motori neplacaju vinjete ? bili smo 9og avgusta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Septembar 21, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam doduse bio autom ali sam pitao cisto informativno za motor i rece mi da se placa...proveri na licu mesta (javi ako se setis bas me interesuje ) nista nekosta, bolje nego da posle bude frke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Septembar 21, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Ponesi koji euro sitno...bio sam pre neki dan, i uzmi obavezno vinjetu pre nego dodjes do njihovih carinika sa desne strane.... kosta 2-3 eura a kazna je prilicna ako te uhvate u Rumuniji da je nemas.... koliko mi je poznato, vinjeta za motor ne postoji ni u Rumunjskoj, ni u Bugarskoj.... http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=260&drzava=32 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Septembar 21, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan moze biti, kolega je placao, al on ima intezin mastercard sa cipom cini mi se... mada tvoja teorija ima smisla. nema veze čip na kartici....sa starim karticama si samo potpisivao bez pin-a , kod novijih nema više potpisa več samo pin.....mada na benzinskim pumpama ponekud još uvek traže dodatno i potpis na odrescima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Septembar 22, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ponesi koji euro sitno...bio sam pre neki dan, i uzmi obavezno vinjetu pre nego dodjes do njihovih carinika sa desne strane.... kosta 2-3 eura a kazna je prilicna ako te uhvate u Rumuniji da je nemas.... koliko mi je poznato, vinjeta za motor ne postoji ni u Rumunjskoj, ni u Bugarskoj.... http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=260&drzava=32 Procitaj pazljivije sta sam napisao posle nemoj da trcis da bi samo nesto postovao.... Kada vec pominjes te dve zemlje veceg cigancenja od policije kod njih neces nigde drugde doziveti, zato sam i napisao da proveri dobro.... zajebi to sto si procitao na internetu uzivo je kod njih dosta drugacije...pogotovo kada te zaustavi negde u p.materini i trazi ti dokumenta prevedena na Rumunski jezik i tvrdi da je to po njihovom zakonu obavezno..... A u Bugarsku neidem vec par godina niti mi pada napamet da idem..... bem i njih i Evropu u koju su pustili takva govna.... Evo o cemu se radi: Nasa drzavna delegacija je bila u zvanicnoj poseti Bugarskoj.....ja sam vozio tamo prevodioca..... u povratku nas ministar nije hteo da ide avionom vec sa prevodiocem tj. sa nama kolima nazad..... Do granice nas ispratila lepo policija i uputila na prelaz EU. Odatle nas je vratio carinik koji nije jebao ni policiju ni pratnju itd. U lice mi je rekao...." stacete Vi na izlazu za drzavljane EU...Vi ste SRBI govna i tamo treba da idete" pokazujuci na izlaz za drzavljene "obicnih" zemalja. Na moj komentar da smo pod pratnjom itd....odgovorio je na najljigaviji i grub nacin da ga zabole K..... Tako da bih ja vinjetu od 3 eura pre zakacio na motor i ako netreba pre nego da provedem smenu sa nekim policajcem na putu dok se nesmiluje da me pusti...ili da mu gurnem 10-20 eura da mi progleda kroz prste iako znam da nije u pravu..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Septembar 22, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan izvini ako sam te nečim uvredio, ali ove godine sam bio tri puta u Rumunjskoj i Bugarskoj i nijednom mi nije trebala vinjeta ZA MOTOR....možda se ja lakše sporazumevam sa njima, pošto govorim njihov jezik. Nije bio moj namen istrčavanja i postovanja samo tako, več čisto informacija bajkeru. Ako sam pogrešio, ja se duboko izvinjavam... A to što si doživeo neprijatnost na graničnom prelazu....kretena i idiota imaš svugda , ali ima i nad kraljem kralj.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arpad 66 Napisano Septembar 22, 2010 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Bicske Hungary Motocikl: BMW K1200 LT Prijavi odgovor kao problematičan Prosli mesec bili po celoj Rumuniji na vise mesta sam pitao, za motor ne treba vinjeta provereno i od strene carinika i policije.A od dokumenta sve treba kao i svugde u Evropi,to jest pored uobicajnog treba zeleni karton i medjunarodna dozvola. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Septembar 22, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan izvini ako sam te nečim uvredio, ali ove godine sam bio tri puta u Rumunjskoj i Bugarskoj i nijednom mi nije trebala vinjeta ZA MOTOR....možda se ja lakše sporazumevam sa njima, pošto govorim njihov jezik. Nije bio moj namen istrčavanja i postovanja samo tako, več čisto informacija bajkeru. Ako sam pogrešio, ja se duboko izvinjavam... A to što si doživeo neprijatnost na graničnom prelazu....kretena i idiota imaš svugda , ali ima i nad kraljem kralj.... Pa cisto da i ja tebe obavestim da i JA govorim njihov jezik i da nekoliko puta prolazim kroz celu Rumuniju godisnje.....a posto su oni poznati dupeuvlakaci tebi ce da se uvlace u dupe posto imas Slovenackim pasos a nas sa SRPSKIM pasosem tretiraju malo drugacije..... Tako su mi izmedju ostalog trazili dokumenta ne Engleskom i jos sto sta. Ja nisam rekao da tvrdim DA TREBA VINJETA ZA MOTOR vec sam napisao da sam pre neki dan bio autom...pitao za motor i zena rekla DA TREBA.... Napisao sam coveku da proveri da nebi imao problema posto su poznate drkadzije...nadam se da si sada razumeo ili treba mozda da napisem na Rumunskom da bi dobro razumeo..... Opet ti ponavljam da pazljivije procitas sta je napisano ...ja se ne prepirem sa tobom dali treba ili netreba nego savetujem coveka da proveri opet nije na odmet.... Sto se tebe tice trebao bi da budes svestan da kao gradjanin Evropske unije kod njih imas drugaciji tretman... Prosle godine sam ulazio u Oktobru iz Moldavije u Rumuniju...cekali smo u koloni (bio sam treci auto) da udjemo u Rumuniju.... Posle skoro sat iz kolone je izasao Italijan .... napusio ih kurca sto se tice njihovog tretmana i prosao oborivsi znak koji je stajao na zemlji...cutali su kao zaliveni....kada su poceli da rade posle jos sat vremena redom su krenuli da drkaju Moldavce ispred mene a meni su tvrdili da je fals pasos iako je bila ko zna koja njihova viza u njemu..... Jos jedan savet...vodite racuna da vam Rumuni udare pecat kada udjete...nekada namerno propuste i kada hocete da izadjete drkaju Vas kako ste usli...dva puta mi se to dogodilo ...prvi put sam dao 50 eura neznajuci a drugim put sam mrtav ladan rekao da me uhapse ako treba i da me neinteresuje... zasto nema pecata....kada su videli da nema "napojnice" propustili su me ...samo sam opet izgubio dosta vremena..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Septembar 22, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan izvini ako sam te nečim uvredio, ali ove godine sam bio tri puta u Rumunjskoj i Bugarskoj i nijednom mi nije trebala vinjeta ZA MOTOR....možda se ja lakše sporazumevam sa njima, pošto govorim njihov jezik. Nije bio moj namen istrčavanja i postovanja samo tako, več čisto informacija bajkeru. Ako sam pogrešio, ja se duboko izvinjavam... A to što si doživeo neprijatnost na graničnom prelazu....kretena i idiota imaš svugda , ali ima i nad kraljem kralj.... Pa cisto da i ja tebe obavestim da i JA govorim njihov jezik i da nekoliko puta prolazim kroz celu Rumuniju godisnje.....a posto su oni poznati dupeuvlakaci tebi ce da se uvlace u dupe posto imas Slovenackim pasos a nas sa SRPSKIM pasosem tretiraju malo drugacije..... Tako su mi izmedju ostalog trazili dokumenta ne Engleskom i jos sto sta. Ja nisam rekao da tvrdim DA TREBA VINJETA ZA MOTOR vec sam napisao da sam pre neki dan bio autom...pitao za motor i zena rekla DA TREBA.... Napisao sam coveku da proveri da nebi imao problema posto su poznate drkadzije...nadam se da si sada razumeo ili treba mozda da napisem na Rumunskom da bi dobro razumeo..... Opet ti ponavljam da pazljivije procitas sta je napisano ...ja se ne prepirem sa tobom dali treba ili netreba nego savetujem coveka da proveri opet nije na odmet.... Sto se tebe tice trebao bi da budes svestan da kao gradjanin Evropske unije kod njih imas drugaciji tretman... Prosle godine sam ulazio u Oktobru iz Moldavije u Rumuniju...cekali smo u koloni (bio sam treci auto) da udjemo u Rumuniju.... Posle skoro sat iz kolone je izasao Italijan .... napusio ih kurca sto se tice njihovog tretmana i prosao oborivsi znak koji je stajao na zemlji...cutali su kao zaliveni....kada su poceli da rade posle jos sat vremena redom su krenuli da drkaju Moldavce ispred mene a meni su tvrdili da je fals pasos iako je bila ko zna koja njihova viza u njemu..... Jos jedan savet...vodite racuna da vam Rumuni udare pecat kada udjete...nekada namerno propuste i kada hocete da izadjete drkaju Vas kako ste usli...dva puta mi se to dogodilo ...prvi put sam dao 50 eura neznajuci a drugim put sam mrtav ladan rekao da me uhapse ako treba i da me neinteresuje... zasto nema pecata....kada su videli da nema "napojnice" propustili su me ...samo sam opet izgubio dosta vremena..... ma opušteno prijatelju....niko se ne prepire sa nikim....nikad ne postujem bezveze....čovek je lepo pitao za informaciju i ja sam mu lepo napisao po mojim saznanjima i naveo mu i link....a to što ostalena granici tretiraju drugačije nemam reči... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrgud 154 Napisano Septembar 22, 2010 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedan savet...vodite racuna da vam Rumuni udare pecat kada udjete...nekada namerno propuste i kada hocete da izadjete drkaju Vas kako ste usli...dva puta mi se to dogodilo ...prvi put sam dao 50 eura neznajuci a drugim put sam mrtav ladan rekao da me uhapse ako treba i da me neinteresuje... zasto nema pecata....kada su videli da nema "napojnice" propustili su me ...samo sam opet izgubio dosta vremena..... sa ovim sam i ja imao problema. ako vas samo propuste pri ulasku obavezno stanite i tražite da vam lupi pečat i ubaci u kompjuter. mene su pri izlasku jedno sat vremena držali na granici u sred noći, hteli da me sa kladova šalju na vatin i jedva me nekako pustili. pazi se i radara. često pandurski auto meri brzinu idući ti u susret Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nenadc 13 Napisano Septembar 22, 2010 U prolazu, 7 postova Lokacija: zr Motocikl: honda shadow Prijavi odgovor kao problematičan sutra je otvoren granicni prelaz u jasi tomicu.tuda ti je dosta blize mada je put losiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Septembar 22, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam letos u Rumuniji motorom ... za motore ne treba rovinjeta . Nikakve neprijatnosti nismo doziveli ni na granicnim prelazima niti od policije usput . A sto se tice vacarenja ... jedino u Brasovu neka baba htela da nam naplati parking , po 5 leja po motoru ... al posto nije imala nikakva obelezja , odjebali smo je ... baba ocigledno vacari strane turiste , al to moze da joj prodje kod nemaca a kod nas jok ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
herodikus 3 Napisano Septembar 22, 2010 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: beograd Motocikl: fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Meni nisu trazili ni medjunarodnu vozacku, a nisam je ni imao. Sto se tice vacarenja, stvarno pripazi na parkinzima, nama trojici su pokusavali na dva mesta da naplate po 4 leje po motoru. Posle malo potrage nasli smo parking gde su nam naplatili 3 leje za tri motora. Konkretno, bili smo u Branu. Nismo imali problema ni sa policijom ni sa carinicima...mozda smo imali srece. Vinjetu niti sam imao niti mi je neko pominjao da treba. Inace u saobracaju su tri puta kulturniji od nas. Lepo se provedi, Temisvar je lep i zanimljiv grad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Septembar 22, 2010 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan U mojih 7-8000 km po Rumuniji ama bas nikad nisam imao problema ni na granicnim prelazima ni sa policijom. Lepo se provedi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Septembar 23, 2010 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan E, baš sam o tome i ja razmišljao, diskutirali smo sa Moklom, ti (vi) toliko često tamo bez problema. Ne mogu da opredelim sad, dali si ti imao sreće ili ostali maler. Ipak sam ja još uvek zagrijan kandidat za neku turu u toj okolini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Septembar 23, 2010 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Osecao bih se pocastvovan da vozimo zajedno po tim krajevima sledece godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Septembar 23, 2010 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan tura uspesno zavrsena obisli temisvar na granici traze saobracajnu i zeleni karton vinjeta za motor ne treba a sve ostalo ok pa cak i vreme hvala svima na savetima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...