Jump to content

Moto Zajednica

Nesreca kod starog merkatora

Recommended Posts

• U prolazu, 45 postova

Oko 18:00 sam prosao preko puta starog merkatora. Oboren motorcikl uz onaj zemljani deo koji deli suprotne strane kolovoza pored automobil koji je ucestvovao u nesreci i policijski pezo. Dosla hitna momak za koga pretpostavljam da je motorciklista im je prisao pokazao potkolenice usao sa njima u kombi i odvezli su ga. Ima li neko vise informacija. Prvenstveno me zanima da li su svi ucesnici u redu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Ja prosao oko pola 7, Honda CBR (mislim da je 600), crna sa zutim detaljima... Koliko sam uspeo da vidim, motor je klizao, cini mi se da nema vidljivih ostecenja (u vidu izlomljenih maski, repa, fara i sl).

• UruK Hai, 2087 postova
  • Motocikl: ADV

Kako sam cuo... Kolega je stajao na semaforu na crvenom svetlu, a otpozadi ga je udario i oborio covek sa kolima punim sitne dece... Hitna je odvezla motociklistu!

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

I sad budi fin, kulturan, prihvati to sa filozofskim mirom i kaži "pa dešava se, verovatno ga nije video".  >:(

Sad bi ja trebalo da se izrazim biranim rečima al neću. Nisam u formi al bi ja tog u kolima...  :-X (uapsiće me na kraju)

• Ne silazi, 6578 postova
  • Motocikl: đački pešački

Kako sam cuo... Kolega je stajao na semaforu na crvenom svetlu, a otpozadi ga je udario i oborio covek sa kolima punim sitne dece... Hitna je odvezla motociklistu!

Uvek se bojim kad stanem prvi na semaforu bilo autom ili skuterom. Gledam u retrovizor, u prvoj brzini i spreman da se pomerim-pobegnem ukoliko procenim da me onaj iza ne vidi. Isto i skuterom, ko zapeta puška dok se onaj iza ne zaustavi. I blickam stop svetlom a mnogi potegnu ručnu tako da nema jakih stop svetala  koji upozoravaju da se stoji. Ja na skteru imam stop blicer koji dodatno poboljšava uočljivost.

Moju suprugu je u auto udario momak koji je jednostavno gledao u semafor, ona bila treća, video da se otvara zeleno i po gasu i tras. Jednostavno je pomislio da se ona kreće a ne da stoji.

Bahati ološ na ulicama u sve većem broju. 

• Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Uvek se bojim kad stanem prvi na semaforu bilo autom ili skuterom...

Da, ali oboren motor je stajao jedno 30-40m ispred semafora, tamo gde pocinje odvajanje za skretanje u levo (prema Institutu), tacno kod bilborda. Znaci, stajao je u koloni, i ovaj naleteo na njega... Kakav lik...

• Drug član, 1856 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Moju suprugu je u auto udario momak koji je jednostavno gledao u semafor, ona bila treća, video da se otvara zeleno i po gasu i tras. Jednostavno je pomislio da se ona kreće a ne da stoji.

Izvini, ali moram da te pitam, ako joj je bilo zeleno, zasto je stajala, zasto se nije kretala?

I zasto je neko olos i bahat, ako pomisli da bi trebalo da se kreces kad ti je na semaforu upaljeno zaleno svetlo?

• Drug član, 1245 postova

Ne bih da dolivam ulje na vatru, ali djunta je rekao da se otvaralo zeleno i da je ona bila treca u koloni. Dakle, moze da se postavi pitanje i da li je ovaj ispred nje krenuo, a i ako malo bolje razmislite, skapiracete da ne mogu svi u koloni istovremeno da krenu, zar ne?

• Drug član, 1856 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Ne bih da dolivam ulje na vatru, ali djunta je rekao da se otvaralo zeleno i da je ona bila treca u koloni. Dakle, moze da se postavi pitanje i da li je ovaj ispred nje krenuo, a i ako malo bolje razmislite, skapiracete da ne mogu svi u koloni istovremeno da krenu, zar ne?

Nisi u pravu, MOGU!! Idi do Rima ili Pariza pa da vidis da mogu, samo kod nas ne!

Znas kako je, dok provere sve retrovizore, okrenu se i pogledaju preko jednog i drugog ramena, (sto je sigurno, sigurno je) uto zeleno pocne da trepce (3X) i onda brze bolje zabodu kocnicu, da ih slucajno ne uhvati zuto.

PS. @Djunta

Nema veze sa tvojom zenom, samo primer!

Mislim da ovo nije tema... Inace, da li neko zna nesto vise o ovoj nezgodi? Kako je decko, sta se tacno desilo?

• Drug član, 1245 postova

Nisi u pravu, MOGU!! Idi do Rima ili Pariza pa da vidis da mogu, samo kod nas ne!

Znas kako je, dok provere sve retrovizore, okrenu se i pogledaju preko jednog i drugog ramena, (sto je sigurno, sigurno je) uto zeleno pocne da trepce (3X) i onda brze bolje zabodu kocnicu, da ih slucajno ne uhvati zuto.

PS. @Djunta

Nema veze sa tvojom zenom, samo primer!

Ja pokusavam da ti kazem da fizicki nije moguce da krenes, ako kola ispred tebe nisu krenula, a da ih ne udaris, naravno. Nema to nikakve veze sa Srbijom.

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Ako je auto bio pun dece, šta ako su retardu deca omela pažnju pa nije primetio kolegu. Mene je lik zapucao otpozadi jer je klinac od 6 god. pored njega jeo pljeku i krenulo sve da mu curi, ćalac kao ćalac da mu pomogne i tras u mene. Isto sam stajao u koloni na semaforu. Nego ima li ko informaciju šta je sa momkom?

Izvini, ali moram da te pitam, ako joj je bilo zeleno, zasto je stajala, zasto se nije kretala?

I zasto je neko olos i bahat, ako pomisli da bi trebalo da se kreces kad ti je na semaforu upaljeno zaleno svetlo?

Ti očigledno ne sagledavaš sve mogućnosti. Moja supruga je stajala na semaforu treća po redu, crvrno je bilo, ide čovek iza, približava se, pali se zeleno i on udara jer gleda u svetlo a ne u vozilo iza, moje supruge, koja još nije krenula jer vozilo ispred nije pošlo, a ono nije pošlo jer vozilo ispred, znači prvo nije krenulo, jer nije na startu formule, jel je možda tramvaj sa boka još uvek prolazio, jer je možda pešak pretrčavao, jer mu se možda ugasio motor, jer...

Uvek se bojim kad stanem prvi na semaforu bilo autom ili skuterom...

Da, ali oboren motor je stajao jedno 30-40m ispred semafora, tamo gde pocinje odvajanje za skretanje u levo (prema Institutu), tacno kod bilborda. Znaci, stajao je u koloni, i ovaj naleteo na njega... Kakav lik...

Zaboravih, kad je kolona, uvek nastojim da ostavim malo više rastojanja, no to nije moguće uvek a i to bude svega možda metar, metar i po, al i to me je spašavalo od nekog ko se prekočio. Blicanje stopom i nek je Bog u pomoći, nema se kud od takvih retarda.

• Ne silazi, 6311 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition
Blicanje stopom i nek je Bog u pomoći' date=' nema se kud od takvih retarda[/quote']

Malo zalelujas levo-desno, kao da gubis kontrolu + blicanje stopaljkom = garantovano odlepljuje kretene koji se nabijaju u zadnji tocak,

eventualno dok kocis, pobegnes malo u kraj svoje trake (levi ili desni)  ;)

Imao sam prosle godine situaciju kad me pijana budala zalepila od pozadi na raskrsnici, "mislio" 'ladno da sam ja krenuo desno na glavni put i zabecio se u levo i po gasu, katapultirao  me skroz u suprotnu traku  >:(  /sreca moja je da niko nije naisao tada/ ... nisam cimao policiju, bez reci je platio solarno svu stetu i jos mi pomog'o da ustanovim  ;D

Najopasnije je kad se prvi zaustavlja na semaforu, uvek postoji rizik da neko iza previdi crveno ili želi da prođe na žuto, što je zabranjeno, ili je jednostavno pod inercijom kretanja i memorisanja zelenog svetla od poslednjeg uočavanja, pogleda na semafor. Kad kolona već postoji i crveno je u trajanju nekoliko sekundi, opasnost se smanjuje al ko što se vidi, uvek je moguće da neki retard naleti, pogotovu na motorcikl koji je manje uočljiv.  Zato nije loše zaustaviti se ili levo ili desno da ako neko iza previdi, da može da promaši motor.

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: F 650 GS Single

Problem je što ljudi sedaju za volan u raznim "stanjima", iznervirani, u zurbi, sa decom koja ih cupaju za kosu otpozadi...

Mog je burazera tako udario lik na semaforu u Sarajevskoj. Burazer stoji prvi na semaforu (u kolima) i gleda kako iza njega stoji lik u jugu i urla u telefon i mlatara rukama.

Pali se zuto i lik iza zgazi po gasu i bam u burazera. 'Izvini nisam te video'. Da je stajao ne auto, nego tenk ispred, i njega bi udario.

• Svrati ponekad, 251 postova

Nazalost,decko na motoru je moj drug. Nije niko stajao na semaforu,niti ga je auto udario od pozadi. Decko je isao srednjom trakom ,a auto se naglo bez gledanja i upozorenja ukljucio u istu, a stajao je parkiran u zutoj traci,kod stanice.

Zoranu su odrane potkolenice,pete,ali nije nista slomio. Imao je kacigu i dobru jaknu.Njagore u celoj prici je sto je motor na americke table,jer ga je pozajmio od druga da se provoza. Sad ga ceka carinski prekrsaj,i ko zna sta sve jos. A stetu nikad nece naplatiti,upravo zbog toga

• U prolazu, 45 postova

Nazalost,decko na motoru je moj drug. Nije niko stajao na semaforu,niti ga je auto udario od pozadi. Decko je isao srednjom trakom ,a auto se naglo bez gledanja i upozorenja ukljucio u istu, a stajao je parkiran u zutoj traci,kod stanice.

Zoranu su odrane potkolenice,pete,ali nije nista slomio. Imao je kacigu i dobru jaknu.Njagore u celoj prici je sto je motor na americke table,jer ga je pozajmio od druga da se provoza. Sad ga ceka carinski prekrsaj,i ko zna sta sve jos. A stetu nikad nece naplatiti,upravo zbog toga

Hvala na informaciji. Dobro sam pretpostavio ko je bio motorciklista. Drago mi je da nije ozbiljnije povredjen. Za ovo ostalo jbg. Zelim mu brz oporavak i da se sto manje cima sa vlastima.

• Džedaj vitez, 289 postova
  • Motocikl: Yamaha Dragstar 650

A stetu nikad nece naplatiti,upravo zbog toga

Dobro je da nije nesto gore po njega, a za motor - kako bre nece naplatiti??!  >:( pa jel bar nesto zna o automobilu i ko ga je vozio?!! zna se kako se to ovde naplacuje...

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

Dobro je što je on ok........ali koja je fora sa tim američkim tablicama, svuda ih vidjam po gradu........isključivo na novijim R-ovima........

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja