draki 2736 Napisano Septembar 19, 2010 Vozac A kategorije :D, 960 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan prica kaze ovako: Prosle godine( tacnije u zimu) crkne mi originalni regler na mojoj ljubimici hondici... pokusavao sam da pribavim novi ali kada sam cuo da je cijena 275eura pao sam sa stolice... Onda na scenu stupaju inzinjeri sa Termoelektrane Ugljevik i uspjevaju da naprave identican regler kao kod honde. Ugradili smo ga i trajao je do jula ove godine. Iz nekog ne identifikovanog razloga i on je crkao Sad to znaci dva mrtva reglera.. Ponovo zovnem inzinjere i ponovo mi ugrade isti regelr i ponovo nakon dva mjeseca crkne regel.... znaci tri mrtva reglera... e sad muci me pitanje od cega strada regler... zasto se to desava... da li je imao ko slicne probleme?Huh? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a da kupis ti polovan originalan za 40-50 jura i da batalis te inzinjere nase... ili vidi josku sa foruma on ih pravi i ne crkavaju Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2736 Napisano Septembar 19, 2010 Vozac A kategorije :D, 960 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan ljudima kojima su ugradjivali nikome osim meni nije crkao pa se pitam da li nesto ubija te reglerle..... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Septembar 19, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Mozda nema ventilaciju pa se pregreva? A sto rece sszgo,vidi sa Joskom,svi ga hvale Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6198 Napisano Septembar 19, 2010 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Svaki regler koji radi sa alternatorom sa pokretnim magnetima trpi veoma velika opterećenja zbog samog načina rada - stabilizaciju napona vrši spajanjem faza na masu! Otud velika zagrevanja, hladni lemovi i crkavanje komponenti. Još ako se doda nekoliko potrošača koji fabrički nisu predviđeni, eto belaja Draki, da li si dodao na motor još neka svetla, sijalice, sirene...? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan ljudima kojima su ugradjivali nikome osim meni nije crkao pa se pitam da li nesto ubija te reglerle..... sreo sam slucaj gde je los (naizgled dobar) akumulator ubijao reglere .. ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2736 Napisano Septembar 19, 2010 Vozac A kategorije :D, 960 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Svaki regler koji radi sa alternatorom sa pokretnim magnetima trpi veoma velika opterećenja zbog samog načina rada - stabilizaciju napona vrši spajanjem faza na masu! Otud velika zagrevanja, hladni lemovi i crkavanje komponenti. Još ako se doda nekoliko potrošača koji fabrički nisu predviđeni, eto belaja Draki, da li si dodao na motor još neka svetla, sijalice, sirene...? Nista na njemu nije dodavano.... ljudima kojima su ugradjivali nikome osim meni nije crkao pa se pitam da li nesto ubija te reglerle..... sreo sam slucaj gde je los (naizgled dobar) akumulator ubijao reglere .. ??? vec dva akumulatora sam promjenio... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steve_yam 18 Napisano Septembar 19, 2010 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Dogodine opet... Prijavi odgovor kao problematičan e da kad smo kod toga..ja sam stavio novi regler skoro, sa tim sto imam xenon, i ne pali mi xenon iz prve nikad uvek ga njakam par puta...sta moze tu biti?sorry za off, inace joska sve preporuke Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6198 Napisano Septembar 19, 2010 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pojačaj kablove do xenona, imaš veliki pad napona? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan oce to sa xenonima, meni 30 sekundi blicaju pa se onda tek upale kako treba na par drugih motora isto, nece iz prve nego tek kad ih par puta upalis ugasis ako mozes, pali bez xenona pa tek onda kad motor radi ukljuci xenon Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steve_yam 18 Napisano Septembar 20, 2010 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Dogodine opet... Prijavi odgovor kao problematičan to i radim, ali tek negde oko 2.500 rpm prorade i ostanu da rade... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6198 Napisano Septembar 20, 2010 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...kao što rekoh, nemaju dovoljno napona za paljenje Tek na tih 2.5K napon u instalaciji dođe do 14V. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 20, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan hmm, onda imas neki problem, moraju da rade na leru bez problema... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steve_yam 18 Napisano Septembar 20, 2010 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Dogodine opet... Prijavi odgovor kao problematičan ali ja imam na leru 14V Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 20, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan mozda nisu dobri xenoni... oni balasti znaju da prave problem pitaj matu16v nadji ga na forumu on radi sa xenonima Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6198 Napisano Septembar 20, 2010 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ali ja imam na leru 14V Koliko li tek imaš volti na 3 000? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Septembar 20, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan ali ja imam na leru 14V Koliko li tek imaš volti na 3 000? Jedva 13 i to je verovatno problem Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 20, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa cek, i treba da bude 14 na leru, 14-14,5 je normalna voltaza tj u granici i meni je 14 na leru a u visim obrtajima ode na 14.2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steve_yam 18 Napisano Septembar 21, 2010 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Dogodine opet... Prijavi odgovor kao problematičan isto mi je kao i tebi..znam da su balasti problem narucio sam druge Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
napalm 0 Napisano Septembar 22, 2010 U prolazu, 12 postova Lokacija: ZA Prijavi odgovor kao problematičan Druze nisam kupio od Joske regler ali sam dobio dobre savete tako da ti ga toplo preporucujem... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Septembar 22, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ili vidi josku sa foruma on ih pravi i ne crkavaju +1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Septembar 22, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Šta će ti veća preporuka? Na R100RT koji je u fabričkom stanju, našta sam posebno ponosan, sam promenio potpuno ispravan OEM BMW regler Joškinim. Zašto? Zato što je bolji. Ima niži prag punjenja - puni na manjem gasu i ne crkava. Tako sam ispravio "grešku" koju BMW priznaje. R100RT sam sebi ždere akumulator i mora se često dopunjavati. Sa Joškinim reglerom ne mora. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CADILLAC 4 Napisano Septembar 28, 2010 U prolazu, 41 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: BMW R100 RT Prijavi odgovor kao problematičan -Scubo ,zaboravio sam sta si mi rekao :dali se fabricki regler vadi iz postojeceg dzeka,a na njegovo mesto ubacuje Joskin,ili kako tacno? -Meni u voznji na oko 3000 o/min. varira napon od 12.6-13.0 volti,sa upaljenim srednjim svetlom,a kada stisnem stop svetlo, zna da padne i na10.8 volti... :o ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6198 Napisano Septembar 28, 2010 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan E to je baš ono što Scuba kaže 3 K obrtaja a napon 12.6 - 13V? To ne puni akumulator ič. Sa Joškinim reglerčetom (koji se samo udžeka u OEM konektor reglera) punjenje počinje već od 2 K obrtaja, čak i niže. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CADILLAC 4 Napisano Septembar 28, 2010 U prolazu, 41 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: BMW R100 RT Prijavi odgovor kao problematičan Arakis ,VELIKI pozdrav ! -Hvala na odgovoru,samo jos jedan mali P.S. :dali Ti je poznato,jel istog gabarita,tj. jel staje ispod rezervoara,bez delokacije konektora ?-Jel poznata priblizno cena ?-Pozz ! - Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...