RoaD GunneR 13 Napisano April 27, 2007 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto naslov teme kaze zanima me koja je razlika izmedju x i o ringa i kako da utvrdim kojeg tipa je moj lanac, i zanima me jos posto od nemackog neznam ni jednu jedinu rec da li bi uz lanac treba da kupim i deo za 'spajanje ' lanca koji mi se cini kosta nekih 7e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano April 27, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Možda neko zna nemaèki :wink: Napiši to što nisi razumeo, a interesuje te.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano April 27, 2007 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan X ring je bolja stvar jer bolje zadrzava sredstvo za podmazivanje tamo gde treba pa takav lanac duze traje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano April 27, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Razlika je samo u obliku onih gumenih zaptivki, nedje sam na forumu cini mi se vidio sliku koja sve to lijepo objasnjava, probacu da je pronadjem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano April 27, 2007 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan da, standardna O-ring gumica kad je precvikas, ima kruzni POPRECNI presek. X-ring, ima upravo takav poprecni presek, kao krstic, odnosno X, pa sve u krug Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano April 27, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako...razlika je u obliku zaptivki...x-ring je lanac novije tehnologije, i te zaptivke (prstenovi) stvaraju manji otpor nego klasican o-ring..znaci performanse su bolje...na lancu bez gumica (non-o-ring) se itekako oseti razlika u prenosu snage na zadnji tocak...ali zato i mora cesto da se "macka" , tj podmazuje, i krace traje . Ti prstenovi sluze da zadrzavaju mast u delu koji najvise podnosi trenje (izmedju rolera i plocica)...ako imas love, i ako ti je vazan svaki konj na zadnjem tocku, uzmi x-ring...ako ne, i O-ring je ok...oba ce ti trajati otprilike isto...mooozda x-ring malo duze... Spojni prsten ti svakako treba...za tvoj motor moze skidajuca spojnica, ne mora cvrsta veza (za to bi ti trebao i chain braking tool ili da ti neko to uradi)...dakle, bolje spojnica. Veliki pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano April 27, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan evo ponovo linka koji sam u jednoj drugoj temo vec dao. procitajte do kraja pa cete videti sta je razlika., Ima i lepih sema koje sve objasnjavaju http://www.brzabrzina.com/phpbb2/viewtopic.php?t=354 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano April 28, 2007 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na pomoci sad cu i ja da se pravim pametan da znam nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...