Jump to content

Moto Zajednica

Ispucali difuzori

Recommended Posts

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Kod mene na raptoru su ispucali oni gumeno-metalni dizuzori izmedju motora i karba ( valjda se tako zovu  ::) ). Ne pustaju ali se vide male pukotine. Da li mogu nelako da se poprave, zalepe. Negde sam nasao da su lepili zivom gumom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

He, he pa tesko da se gadjaju, mada, nikada se ne zna. Za Sprint  bese onaj massetehnic iz N. Sada!

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

postoje razne varijante sredjivanja difuzora...okreni obrni na kraju kupis nove. Pokusavali su ljudi svim i svacim(od tigar lepka,sintelana,lepak za soferku itd..) I meni su na tt600 vec krpljeni i falsiraju pa sam narucio nove. U mom slucaju najjeftinije sto sam nasao je 60e za par.

Zvao sam massetehnic i cena je oko 3500 za oba. Nisu bas jeftini. Za Princa su oko 1000 oba ali nisu potpuno isti, na znam da li bi mogli da se uhvate. Karbovi su isti tako da je precnik valjda isti, jedino kod motora ne znam da  li je isti precnik a i kod Princa jedan je prav a jedan ide u stranu dok kod raptora su slicni. Ako se zbudzi od Princa morace filter vazduha nekako da se zbudzi jer ce se karbovi pomaknuti par mm na starnu.

Uzmi ti ove njegove za 3500, nije to bas za budzenje jer vrlo brzo pocne opet da zeza (napisao ti Gavrolini) a i imas utehu da je za japance jedan duplo skuplji ;D

(za svaki slucaj nadji nekog sa princom pa skini i uporedi)

Kad bi izgurali ovu sezonu bio bih zadovoljan. Moracu da probam zimus nekad od Princa. Cini mi se ti si na princu sredjivao zivom gumom. Kako se je pokazala, koliko je drzala?

Jesam zivom gumom i onim teflonskim izolirom. U oba navrata mi je trajalo oko 1000km. ali nemoj da zaboravis da je kod mene pukotina bila (jedna) i to bas gde ide selna na agregat! Znaci bukvalno je selna svojom ivicom isekla difuzor u duzini oko 2cm.

I kod mene su creva ispucala pored selne. ne znam da li moze da se zalepi nekim lepkom za gumu pa da se pojaca i zategne jos jednom selnom preko pukotine, ima mesta za jos jednu selnu.

I kod mene su creva ispucala pored selne. ne znam da li moze da se zalepi nekim lepkom za gumu pa da se pojaca i zategne jos jednom selnom preko pukotine, ima mesta za jos jednu selnu.

Ne moze sira sellna zato sto bi se difuzor u tom delu skupljao jer nema otpor. Tacnije, kad navuces difuzor i selnu to na knap pasuje, nema mesta da se gurne ili izvuce ze budzenje. Jedino da probas sa kontra strane od filtera za vazduh pa da ceo karb ode malo napred posto se on drzi samo na difuzorima i sajlama. Ala ga napravise svaka im cast ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja