SpontanaDeskripcija 742 Napisano Septembar 14, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto vidite vozim kawasaki VN900 koji je previse nizak za nase puteve... E sada imao sam malu nezgodu udario sam dodjim delom motora ili ti karterom u neku rupu i nakrnjio sam aluminium oko srafa. I sada sraf nema svoj efekat i par centimetara odatle mi curi ulje po malo, jer su se verovatno razmakle strane ka karteru... Zato sto sraf ne moze dovoljo da stegne!!! evo par slika: Problem je kod prvog srafa sa desne strane... I na zadnjoj slici sam obelezio gde tacno curi. ??? ??? ??? ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Stevan Husqvarna Napisano Septembar 14, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj clana sa foruma http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&action=profile;u=5851 vozi VN900 i ima prodavnicu moto opreme, vrv moze da ti pomogne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Septembar 14, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj clana sa foruma http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&action=profile;u=5851 vozi VN900 i ima prodavnicu moto opreme, vrv moze da ti pomogne... hvala... Ali bi mi znacio neki majstorski predlog da li to moze da se vari ili tako nesto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 14, 2010 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyber0167 759 Napisano Septembar 14, 2010 Drug član, 1497 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam da li ti mogu nekako pomoci ali alumunijum je MNOGO eben kada nesto zeznes. Ja sam recimo kod rutinske zamene ulja odvalio unutrasnji navoj na karteru(aluminijumI i sada propast...ureznice sa 14mm na 16mm pa nov sraf sa bakarnim podloskama,propast! Ne mogu da pridjem alatom od odlivka koji stiti sraf da zavrnem! Da sam znao da ce biti tolike zezancije kupio bi polovni karter i vozdra! Aluminijum+varenje=pakao.... aparat,majstor i sto prepreka Razmisli o tome (meni stoji vec 2 nedelje na stenderu motorr zbog toga sto sam hteo da ustedim) ps.prebaci u temu garaza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Septembar 14, 2010 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan A jel nemozes jednostavno duzi sraf i da stavis podloku i maticu i zategnes jace posto ti ovo sigurno proklizava.Ako nemoze matica da pridje od kartera onda je izbrusi sa jedne strane... ako ima zasta podloska da uhvati.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Septembar 14, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan A jel nemozes jednostavno duzi sraf i da stavis podloku i maticu i zategnes jace posto ti ovo sigurno proklizava.Ako nemoze matica da pridje od kartera onda je izbrusi sa jedne strane... ako ima zasta podloska da uhvati.. Vidis koliko tu parce fali plasim se da nema za sta da uhvati... Ali vredi probati hvala na savetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Septembar 14, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Sada sam gledao ne moze to sa maticom nema na sta da se prisloni matica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano Septembar 14, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan dali bi mogao da stavis neku plocicu sa rupom pa da zakaci koliko toliko ,a ako ne onda da se zavari komad,nije to toliki problem variti aluminijum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MadScientist 13 Napisano Septembar 14, 2010 Can't cure stupid, 81 postova Motocikl: Trenutno na 4 točka Prijavi odgovor kao problematičan Aluminijum+varenje=pakao.... aparat,majstor i sto prepreka Slazem se sa ovim Tu je potrebno zavarivati TIG postupkom tako da ne zajebavaj se sam sa tim vec odnesi nekom da to odradi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Septembar 14, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam ljudi na svim predlozima... A ja nisam ni mislio sam to da radim nego da nadjem nekog ko ce to profi da odradi, ja ovde trazim samo najbolje resenje za problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Septembar 15, 2010 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Da li tecni metal moze tu da pomogne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6315 Napisano Septembar 15, 2010 Enduraš, 6366 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Na joko nezgodnom mestu je pukao. Ovde ne pomaze tecni metal on je dobar kad treba nesto da zakrpi sto ne trpi silu, za ostalo nije dobar. Za sredjivanje tog navoja je jedino resenje rasturanje motora, skidanje deklova, varenje i urezivanje drugog navoja. Varenje na licu mesta je nemoguce, prvo sto ne moze lepo da se zavari, drugo sto ce izgoreti dihtung, trece sto je posle nemoguce prici busilicom i ureznicom da se ureze nov navoj. Ne bih da te plasim, ali imaces puno posla oko sredjivanja toga, motor mora da se rastura na polutke. Ja bih mesto gde curi ulje lepo ocistio, odmasnio i premazao silikon za visoke temperature u malo debljem sloju i vecoj povrsini. To bi trebalo da zaustavi curenje ulja (tj zaustavice, probano u praksi ). Pokusaj da sredis tako da bi izbegao rasturanje motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Septembar 15, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lepo,ali silikon nije trajno resenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6315 Napisano Septembar 15, 2010 Enduraš, 6366 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da nije, ali ne znam koliko mu se isplati da u sezoni rastura motor na polutke, nije ni jednostavno ni jeftino. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Septembar 15, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ipak je doslo do rasturanja motora... Da sam znao da ovako izgleda rasturanje motora ne bih pristao nije mi bilo dobro!!! Pritisak mi je zakovao na max, mislim da svaki sraf i svaki dzek mi je oduzeo po 10min zivota.... :-\ A da me neko sada pita da gledam ono ponovo ili da me neko bije rekao bi udrite!!! Danas sam se osecao kao onaj iz majstorske radionice!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej 0 Napisano Novembar 15, 2010 U prolazu, 22 postova Lokacija: Osijek Motocikl: Yamaha fz-6s 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost to ti je jedino rjšenje jer kako je napisano gore ili privremeno silikon ili varenje a za varenje je potrebono rastaviti motor! Ja sam na svom motoru vario ramu moš mislit koliki je to posao i muke da se napravi kako treba!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...