Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki DR650 dakar

Recommended Posts

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Honda 929r sc44,Suzuki RMZ-450

Poceo sam sa rasklapanjem mog ljubimca(jer je zaribao),imao sam i sta da vidim :O

Za sad sam nabavio nov klip,cil i radilicu,sutra jos slika.

post-15888-12879095726174_thumb.jpg

post-15888-12879095727021_thumb.jpg

post-15888-12879095727686_thumb.jpg

post-15888-12879095728284_thumb.jpg

post-15888-12879095728795_thumb.jpg

post-15888-12879095730238_thumb.jpg

post-15888-12879095730774_thumb.jpg

post-15888-12879095731184_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova
  • Motocikl: K1600GT

jedno recju ebo si mu kevu... al kako zar nije bilo nekih naznaka ranije...

Ma ima i pozitivna strana ovoga bar ces posle imati dobu masinu    ;)

• U prolazu, 23 postova

Nisam ja sredio masinu,ustvari nikad nisam video da je neko ovoliko sredio masinu!!Ja mislim da je klip dobio kontra udar i tako klip lupio o izduvne ventile,napukao i odvalio komad klipa pri cemu je smrskao i hilznu cilindra,sve to upalo kod zubcanika i odlomilo viljusku koja menja brzine(ima ih 3 a jedna je odvaljena sa sipkicom koja je odvalila deo bloka motora).UZAS!!tj ja sam kupio motor misleci da je klip zapekaoi jos po nesto ali ovome se nisam nadao.Kad sve sredim imacu potpuno novu masinu(zbog toga sam i kupio tako motor jer volim da znam sta je u njemu). Pisite komentare sta mislite o ovome ili ako ste imali ovakvog iskustva.

p.s-potrebni su mi izduvni ventili i viljuska za menjanje brzina, ponude na pm

• Svrati ponekad, 210 postova
  • Motocikl: suzuki dr 650 rs, suzuki gs500e

Ne razumem kakav kontra udar dobio klip? Kako moze klip da dobije kontra udar?

Znam da moze da pukne karika da mu nesto upadne kad skida karburator a da ne primeti ili tako nesto slicno ali za kontra udar nisam cuo.

U svakom slucaju hebo mu je kevu kako ga je sredio cak je i cilindar odvalio.

• Svrati ponekad, 103 postova

pa to nije zaribalo,to se raspalo  :-[ mora da je radilo ko krupac pre nego sto ce da crkne :D ...izgleda da si mu sipao dobrih ku'uruza :) , koje ulje koristis , ne mogu da verujem da ima oovoliko stete na jednom mestu...  kako teku radovi ?

• Drug član, 1358 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Nisam ja sredio masinu,ustvari nikad nisam video da je neko ovoliko sredio masinu!!Ja mislim da je klip dobio kontra udar i tako klip lupio o izduvne ventile,napukao i odvalio komad klipa pri cemu je smrskao i hilznu cilindra,sve to upalo kod zubcanika i odlomilo viljusku koja menja brzine(ima ih 3 a jedna je odvaljena sa sipkicom koja je odvalila deo bloka motora).UZAS!!tj ja sam kupio motor misleci da je klip zapekaoi jos po nesto ali ovome se nisam nadao.Kad sve sredim imacu potpuno novu masinu(zbog toga sam i kupio tako motor jer volim da znam sta je u njemu). Pisite komentare sta mislite o ovome ili ako ste imali ovakvog iskustva.

Moj savjet ti je da sve staviš novo/ispravno i da ništa ne koristiš od ovoga. Dakle, treba ti kompletna druga glava motora,

ili svi ventili, vođice, gumice, opruge, po mogućnosti i bregaste... Najbolje druga ispravna glava... Taj model se znao

raspasti poput tvoga, malo mu šteka podmazivanje.. I plus sve ovo dolje, klip and etc. Ako već hoćeš sastavljati taj DR,

pogleda nek ti netko iz Italije dofura cijelu mašinu, jer ovako ćeš potrošiti puno para za malo koristi...

• Zainteresovan, 644 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Pa moze da se desi ako je istroshen cilindar pa je zazor veliki da je klip dosta "radio" ukoso i da je zato pukao. Ili je udario u ventil (ako je pukao lanac), ili se ventil zaglavio u vodjici. Ili pukla karika i zaglavila izduvni ventil pa ga stigao klip. Onda je sjebo i klipnjacu pri udaru jer motor ima inerciju... U sledecem taktu, kada se spustio pa krenuo gore zaglavio se u hilzni i nju pokidao :S

Drugar je kupio motor u istom stanju kao i ti... Samo klipnjaca nije pukla nego se iskrivila i naprsla. Menjao je: radilicu, klipnjace, klipove, karike, cilindre, glavu komplet sa ventilima i bregastu (mada ovo i nije morao ali je uzeo sve u kompletu).

• U prolazu, 23 postova

Ne razumem kakav kontra udar dobio klip? Kako moze klip da dobije kontra udar?

Znam da moze da pukne karika da mu nesto upadne kad skida karburator a da ne primeti ili tako nesto slicno ali za kontra udar nisam cuo.

U svakom slucaju hebo mu je kevu kako ga je sredio cak je i cilindar odvalio.

Ja sam mislio na to da je preskocio lanac bregaste pa zato je klip udario u izduvne ventile,mozda nisam u pravu ali to je moje misljenje.Jel ima neko slike rasklopnjene masine od DR650??

• U prolazu, 23 postova

Bar mi nejde od ruke nemacki ili koji je vec to jezik ali koliko sam shvatio ,,Aus" je izduvni a ,,Ein" usisni ventil??

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Sretno sa radovima svaka ti cast, sto imas volje i para da sredjujes ovako sjebanu masinu.

Moj ti je savet ( ako te uopste zanima ) da stavis sve to, sto se izlomilo, novo, mada predpostavljam da ce skupo da kosta

I nije mi jasno kako je sve izlomio, nije to moglo u jednom taktu sve da se zajebe. Mislim da ga je taj, posle pucanja jednog od tih delova, jos dugo verglao, gurao, slepao, pa je samim tim i napravio toliko stete

Jos jednom, SRETNO

• U prolazu, 23 postova

Konacno su tu i obecane slike sa malim zakasnjenjem  :)

Na slici:

1.Punuta klipnjaca(stara radilica)

2.Nove lamele(stare su dobre ovo ce da posluzi kao rezerva)

3.Sklopljena masina sa novim delovima

4.Ostaci koje sam nasao tokom istresanja iz masine

5.Puknut blok motora(stari blok)

6.Ostecenje bloka tu gde dolazi viljuska menjaca

7.Ovde se bolje vidi 6

8.Ostecenje kontratega(stavljen drugi)

9.Otisla i viljuska menjaca

Na masini je sve menjano osim menjaca i biraca,masina sklopnjena samo jos treba namontirati ostale delove(cil,klip,glava...)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja