Jump to content

Moto Zajednica

Putni enduro 2 cilindra

Recommended Posts

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Pa, Aco.... veruj mi da bi se mnogi sa jednim cilindrom vratili od tamo gde smo mi juče sa našim kravama prošli... .. Pitaj Kepu ;D

Znam ja odlicno da krava u rukama dobrog vozaca moze da prodje tamo gde prosecan vozac jednocilindrasa ne bi ni pomislio da krene, ali ovde nije rec o vozacima, nego o motorima ;)

motor bez vozaca, ko baba bez gaca  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6570 postova
  • Motocikl: đački pešački

Kako bi bilo da se vratmo na temu?

Podržavam jer zaista sa velikim interesovanjem otvaram mail ne bi li saznao što više kao budući imaoc ovakvog motora.

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Nema sta..jasno ko dan..ko je nacisto izgoreo..tj. ima prsnut dihtung glave vozaca..taj ce voziti 1 cilindar..

Dalje ko je prsnut, a pare nisu problem..imace  1 i 2 i 4 cilindra.. ::)

Vozio sa takvim ludacima i sta reci nego mante se polemisanja i uzjasite to sto imate i pravac negde..dok nije zafijukala zima ;)

• Zainteresovan, 560 postova

Pa, Aco.... veruj mi da bi se mnogi sa jednim cilindrom vratili od tamo gde smo mi juče sa našim kravama prošli... .. Pitaj Kepu ;D

Znam ja odlicno da krava u rukama dobrog vozaca moze da prodje tamo gde prosecan vozac jednocilindrasa ne bi ni pomislio da krene, ali ovde nije rec o vozacima, nego o motorima ;)

Evo prilike da u praksi sve to proverimo... :)

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=29246.msg932565#msg932565

• Zainteresovan, 749 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

Cudnim sticajem okolnosti predjoh ovog vikenda 650 km na Pegasu 650...BGD - Banja koviljaca - Zlatibor - BGD... evo utisak u jednoj recenici - preimenujte temu u Zasto putni enduro sa jednim cilindrom? Katastrofa performanse a potrosio mi vise nego sto bi Strom - pricam o tome da sam se vozio 120 na sat posto je sa 140 opasno blizu crvenog a tad tek trosi... sve u svemu, njesra za putovanje... osim ako nisi penzos koji vozi po ogranicenju...

V2 rules !!!   ;D

P.S. zaboravih poentu - imao sam nekada davno XT-a i kasnije KLR 65o i mislio da su ok, tj. tad su me zadovoljavali ali sada... zabluda je cudo :)

• Drug član, 1412 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

@aca i jager

ne dirajte vlajka ;), on je krenuo sa dva cilindra gde neki ne smeju ni peske :) (usput znam da se zezate :) nego da pohvalim). Takodje da iskreno odam priznanje celoj ekipi koja je isla sa dvocilindrasima od 800 i kusur kila ;).

@veljabandit

e u svemu ovome je problem. Presao si 650km na jednocilindrasu i sad kazes da je enduro dvocilindras carski. Ja tu ne vidim uopste vezu. Ko je uopste spomenuo da su jednocilindrasi bolji za put. Pitanje je da li je za iste pare bolje imati dva motora namenska ili jedan "univerzalni" dvocilindricni putni enduro. Zasto neko na ovo ne bi rekao "ja sam na tom i tom cetvorocilindricnom tureru ove nedelje preso 2000km i u odnosu na 2C enduro je carski, 4C rules, 2C njesra". Logika je veoma laka za izvrtanje zato su ljudi i napravili nauku o tome da se ne moze igrati cinjenicama i zakljuchcima.

Jedini argument 2C endura je univerzalnost. Ja sam samo tu univerzalnost pokusao da dovedem u pitanje i po meni jesu univerzalni ali sa izuzetno niskim ocenama u svakoj kategoriji.

Nije cilj porediti 1C sa 2C nego ako bas moras opravdati postojanje 2C "endura" i da li se ispalti davati tolike pare za te motore. Enduro sam stavio pod navodnike iz sledecg razloga:

http://en.wikipedia.org/wiki/Enduro

ili pak

http://www.mondoenduro.com/mondoenduro.html

znaci bez sponzora bez laznog velicanja.

I jos jedna stvar ljudi, motori su stvari, to sto neko ima motor koji mi se svidja ne znaci da je dobar covek i da cu se druziti sa njim, ni obratno. Ne znam zasto toliko licnog u raspravi o jbnim stvarima.

• Zainteresovan, 749 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

Marko, nisi shvatio moj post a on je upravo ono sto ti pominjes da zelis da saznas... dakle, jeste, 2c su bolji i univerzalniji, ne trebaju ti dva motora niti mozes da ih imas za iste te pare.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

@aca i jager

ne dirajte vlajka ;), on je krenuo sa dva cilindra gde neki ne smeju ni peske :) (usput znam da se zezate :) nego da pohvalim). Takodje da iskreno odam priznanje celoj ekipi koja je isla sa dvocilindrasima od 800 i kusur kila ;).

Pa ne diramo ga ;)

A moraš priznati da smo i mi sa teškašima prošli gde i ti, a ja se čak nisam ni jednom izvrnuo, niti lomio ručicu prednje kočnice, za razliku od nekih ;)

A moraš i to priznati da je dolazak u Kotlinu i povratak kući bio mnogo udobniji nama na dva cilindra...

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Jos bi vam bio udobniji da ste isli autom, a motor natovarili na prikolicu ;D Ipak zbog te udobnosti zrtvujete dozivljaj na terenu, mozda je najbolje da nabavite po jedan hard enduro i moto prikolicu :D

• Drug član, 1412 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

@jager

:D opa prozivka :D;).

Imaju detalji na slikama koji pokazuju nesto, ali treba ostro oko i da se zna sta da se gleda :P.

Nego jos jedamput da vam kazem svaka vam cast i na vestini i na volji, iskreno ja se ne bih usudio kao vi da krenem. To i potrvrdjuje da je vozac glavna stvar, a ne masina, i da duh, volja i vestina premoscuju prepreke.

Nista moram predjem na power kontrolere ovo postaje malo dosadno :)

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

@jager

:D opa prozivka :D;).

Imaju detalji na slikama koji pokazuju nesto, ali treba ostro oko i da se zna sta da se gleda :P.

Nego jos jedamput da vam kazem svaka vam cast i na vestini i na volji, iskreno ja se ne bih usudio kao vi da krenem. To i potrvrdjuje da je vozac glavna stvar, a ne masina, i da duh, volja i vestina premoscuju prepreke.

Nista moram predjem na power kontrolere ovo postaje malo dosadno :)

Motor prvenstveno moras da znas dovoljno dobro da vozis, da bih znao njegove mogucnosti.

složismo se na kraju  ;D

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Jos bih samo pitao jeli neka zena vozila 1c? Ako ima nek se izjasni o utiscima..cini mi se da bi im bilo prilicno prijatno ::);)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja