Jump to content

Moto Zajednica

Putni enduro 2 cilindra

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Posto smo afrikanerima pokazali gde im je mesto tj nadam se da su shvatili sta voze aj da se vratio temi.

XT 600 je veoma upotrebljiv motor za malo para.Njegov mladji brat xt 660 i to vec 2003 pa i mladje se nudi po cenama od 3000 evra a to je vec veoma ozbiljan motor i po koncepciji i po ogibljenju.Tezina 180 kg suv je vrlo bitan faktor za nekog ko nece da se rve sa meckama od 250 kg.Za put je ekstra dovoljni snage za preticanje do nekih 120-150 km.Mislim dsa bi postavljac teme trebao debelo da ga uzme u razmatranje.

Aj sad nemojte odmah da raspalite po meni aali mislim da XT 660 daleko bolji izbor od dvocilindrasa tipa AT ,ST i slicni.Brzi je startniji BOLJI ZA OFF JEDNOM RECJU MOJA DEFINICIJA UNIVERZALNOG MOTORA ZA MALE PARE.

Neodoljivo podsecas na jednog naseg bivseg clana...

Elem, Afrika RD03 ima 185 kg suva, a tvoj pulen 180kg. Pri tom ima 58ks. Da li tih 5kg razlike zaista predstavlja toliku razliku?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

Posto smo afrikanerima pokazali gde im je mesto tj nadam se da su shvatili sta voze aj da se vratio temi.

XT 600 je veoma upotrebljiv motor za malo para.Njegov mladji brat xt 660 i to vec 2003 pa i mladje se nudi po cenama od 3000 evra a to je vec veoma ozbiljan motor i po koncepciji i po ogibljenju.Tezina 180 kg suv je vrlo bitan faktor za nekog ko nece da se rve sa meckama od 250 kg.Za put je ekstra dovoljni snage za preticanje do nekih 120-150 km.Mislim dsa bi postavljac teme trebao debelo da ga uzme u razmatranje.

Aj sad nemojte odmah da raspalite po meni aali mislim da XT 660 daleko bolji izbor od dvocilindrasa tipa AT ,ST i slicni.Brzi je startniji BOLJI ZA OFF JEDNOM RECJU MOJA DEFINICIJA UNIVERZALNOG MOTORA ZA MALE PARE

Sta si ti sad sve napisao  ;D

Promasio si  ....   sve  ;D

• Drug član, 1067 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic

Čija je baba peder?!?! :@

He he

Ja sam V2 kupio iz sledećih razloga:

- poslovična pouzdanost konkretne mašine,

- savet prijatelja,

- probao i video da ima manje vibracija od Tenere isto godište,

- prijatan osećaj za upravljačem,

- lepo se vrti i na malim obrtajima,

- vrlo lako se vozi i oprašta početničke greške,

- uklapao se u moje finansije,

Vozim ga od februara i vrlo sam zadovoljan

;)

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Aj sad nemojte odmah da raspalite po meni aali mislim da XT 660 daleko bolji izbor od dvocilindrasa tipa AT ,ST i slicni.Brzi je startniji BOLJI ZA OFF JEDNOM RECJU MOJA DEFINICIJA UNIVERZALNOG MOTORA ZA MALE PARE.

Pite, smešan si k'o bioskop.  Idi vozi se malo (ako uopšte i voziš motor ikada), a ostavi se provociranja po forumima.

• Drug član, 816 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8

Pa upravo sam ti zato rekao da je bitno da taj neko zna da vozi i da ne krece u potezanje od 2-3000 obr. Ako drzi obrtaje blizu max snage ne mozes da ga dobijes.

Da, ali treba krenuti sa tih 10k obrtaja. Ja sam voljan da probam do 100kmh sa nekim ko ima neki 600f od 80-90ks, pa sta bude, mada mislim da ce biti vrlo tesno.

e ja se naostrio ,al moj ima 106ks 8)

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX

Dzigi ovo je samo za tebe   ;) ,ali da znas da je za GSa  on dečija igračka ,koliko god da je bolji od AT  ;D

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Ma najbolji je TDM  ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Digi ovo je samo za tebe  ;) ,ali da znas da je za GSa  on dečija igračka ,koliko god da je bolji od AT  ;D

Najbolje je ono sto mozemo da vozimo!!! A ovaj spot sam video naravno, to je pravi stil voznja, malo iznad granice.......

sledece moje putovanju je na TDM......

A te price o BMW 1200???????..................hhmmmmmmmm

Ako pustim sebi mastu na volju ovo bi 100X pre vozio nego BMW 1200

UZIVAJTE!!!!!!!!

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: KTM 640 Lc4 Enduro

Stvarno je dobar, bar u reklami, vido sam ga letos uzivo i izgleda perverzno a ostalo ce vreme pokazati, GS nije bez razloga na tronu a dokle ,videcemo...

• Drug član, 2265 postova

He he

- savet prijatelja,

;)

Mene je npr. u malim obrtajima razocarao. Stekao sam utisak da mu nikako ne prijaju, na dodavanje gasa reaguje pojacanom vibracijom, tek kada se malo smiri pocinje da povlaci prvo lagano, a neki momenat kasnije linearno. Ocekicao sam vise za tu kubikazu u svakom slucaju, mada u svakom slucaju na srednjim na kojima se najvise i vozi, najbolje i funkcionise.

Za lakocu voznje se ne bih slozio. Ne dopada mi se geometrija i nije mi preterano poslusan. Ne bih rekao da je posebno tezak za voznju (mada se kilogrami svakako osete), ali jednostavno nije to to. Sa druge strane za pocetnike moze se okarakterisati i kao + jer je predvidiv i ne izaziva ni svojim ponasanjem ni ponasanjem agregata i ne uliva preterano poverenje sa kojim bi se neki "zaigrali".

• Drug član, 1412 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Ovo je jedan od najbojih postova koje sam procitao, potpuno delim mishljenje. To je manje vise i poenta diskusije, a ne rasprave na lichnoj osnovi. Problem je ko shta shvata lichno.

He he

- savet prijatelja,

;)

Mene je npr. u malim obrtajima razocarao. Stekao sam utisak da mu nikako ne prijaju, na dodavanje gasa reaguje pojacanom vibracijom, tek kada se malo smiri pocinje da povlaci prvo lagano, a neki momenat kasnije linearno. Ocekicao sam vise za tu kubikazu u svakom slucaju, mada u svakom slucaju na srednjim na kojima se najvise i vozi, najbolje i funkcionise.

Za lakocu voznje se ne bih slozio. Ne dopada mi se geometrija i nije mi preterano poslusan. Ne bih rekao da je posebno tezak za voznju (mada se kilogrami svakako osete), ali jednostavno nije to to. Sa druge strane za pocetnike moze se okarakterisati i kao + jer je predvidiv i ne izaziva ni svojim ponasanjem ni ponasanjem agregata i ne uliva preterano poverenje sa kojim bi se neki "zaigrali".

Potpuno si u pravu kolega, za sve što si naveo - verovatno je iskusvo na tvojoj strani ;)

Ja sam se neprecizno i nejasno "odrazio", ali sam hteo reći da mi je to prvi ozbiljniji motor i da sam zadovoljan. Bitno je da napomenem da moji zahtevi po pitanju motora nisu visoki, jednostavno volim da se vozim :)

Verovatno bih ja bio zadovoljan i Tenerom, da sam kojim slučajem uzeo nju, hehe

Medjutim, u poslednje vreme primećujem da sam ga prerasto. Kao da mi fali malo snage i malo vizira, pa sam počeo da lutam po forumi i tražim šta dalje.

Ali obzirom da mi je veran i nije me izdao ni jednom, sigurno to neće biti u ovoj godini :)

• Zainteresovan, 749 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

V2 zato sto ga ima u verziji 1000 ccm i vise  ;D ... zato sto ima snage i zato sto se zaista moze opusteno putovati... promenio sam 3 jednocilindrasa i smesno je tu bilo sta porediti i pitati se cemu nesto sluzi, jer koliko vidim svi koji idu u ozbiljniji off imaju i sprave za to a ocekivati od bilo kog motora univerzalnost cista je utopija...

Ili mozda da saljemo e-mail za Japan da njih pitamo zasto napravise dva cilindra i cemu to sluzi ?

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Ako se slozimo da se na Dakaru vozi off-road, bilo bi zanimljivo pogledati strukturu recimo prvih 30 na cilju relija...

Koliko se secam KTM je bio prvi a Yamaha druga, u sam vrh su se umesali i Kinezi za onim "QuinkiMinqi" ili kako li se vec zovu, za Hondu nisam siguram ali znam da su razocarali (kao po obicaju) ;D

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

kolko para imas tolko se opruzi,i na ovu krizu nemoj mnogo da biras... :);):D

Pa da..

Danas sam ganjao RRRR pa tetku testeru....

S prvog bi brzo izginuo..a drugom nije mesto na asvaltu..

Moj motor je nabolji na svetu i . ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja