Jump to content

Moto Zajednica

White Power opruge

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Svake zime se olakšam za veću ili manju količinu novca, koja predstavlja danak očitom poremećaju ličnosti koji mi nalaže da motor ne mogu da ostavim na miru nekoliko meseci, već moram da ga čačkam, nadograđujem, menjam i ono što nije zrelo za zamenu. Takvo ponašanje mi najviše liči na lakši opsesivno-kompulzivni sindrom, poput potrebe koje neki ljudi imaju da konstantno peru ruke.

Sa trenutnim ogibljenjem je sve u redu. Radi lepo, pred početak sezone radio sam i servis vila. Moja potreba da se nešto radi mi diktira da hoću nešto još bolje, i u razgovoru sa prijateljem mehaničarem (praktično jedini kome verujem bez rezerve), predložio mi je da se poigram oprugama na ogibljenju. I preporučio mi je White Power opruge, koje je svojevremeno i sam stavio na svoj nekadašnji motor, i bio je prezadovoljan efektom. Naime, proizvode progresivne opruge i za vile i za amortizer, za većinu motora. Cene ne znam, kontaktirao sam mejlom zastupstva u neposrednoj blizini (Cro i Hun) i čekam odgovor, ali tipujem da će biti reda 250e manje više.

http://www.wpsuspension.com/

Ima li ko iskustava sa ovim oprugama? Ima li možda neko još koji predlog vezan za ovu temu? Kakva su iskustva, i pozitivna i negativna sa drugim proizvođačima?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 13439 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Postoje i drugi proizvođači progresivnih opruga. Cena je od do ali oko 100 E (+ zadnja još toliko).

A da ti kažem ni ove što su kao linearne to baš nisu. Gledao sam negde grafikon opruga... neke Ohlins

su bile skoro linearne a sve ostalo zatezalo minimum od tri frtalja hoda a neke bogme i od pola. Mene samo

staza interesuje pa za progresivne ne marim pa možda zato mislim

da im je glavna funkcija marketinška - dva u jednom, platiš 5 dobiješ 6 i ostala sranja. Znam čak da

Hyperpro sponzoriše neke timove da se trkaju sa progresivnim oprugama. Gistro - unutra Ohlins linearan 100%

Što se tiče tvog drugara i njegovog iluminativnog iskustva sa WP progresivnm oprugama podsetio bih te da

šta je dobro za šeširdžiju ne mora da bude dobro i za obućara.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja