Jump to content

Moto Zajednica

Karpati u beloj kapuljaci

Recommended Posts

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Nemam koordinate. Mi rumuniju znamo vec kao svoj dzep i GPS nismo ni nosili sa sobom. Joseph je imao jedan komad za slucaj da se negde zagubimo u gradu, ali nismo koristili.

Jos cu popodne da napravim mape pa cu ih ubaciti na kraj poslednjeg dana

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

odlicno, na pocetku sam poceo vizualizirati neki horor završetak sa nekom prirodnom katastrofom uz neki veci kvar na nekom od motora ali krenulo je na bolje a još bolje je završilo.

pitanje:  zar vas nije strah spavati po šumama u Rumunjskoj s obzirom da su pune medvjeda, barem sam tako ja cuo?

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

odlicno, na pocetku sam poceo vizualizirati neki horor završetak sa nekom prirodnom katastrofom uz neki veci kvar na nekom od motora ali krenulo je na bolje a još bolje je završilo.

pitanje:  zar vas nije strah spavati po šumama u Rumunjskoj s obzirom da su pune medvjeda, barem sam tako ja cuo?

Naravno da ima medveda, znamo da ima. Ipak trudimo se da bas ne ulazimo duboko u sumu, ostajemo blizu saobracajnica. I ovo kampovanje je bilo na samo 15-ak metara od puta. Cak i nocu je proslo pored nas dosta kamiona natovarenih stablima a takodje i automobila.

Nece meda tamo gde je bucno, gde ima saobracaja,...

Nije nas strah, ali samo zato sto se trudimo da postujemo prirodu i njen tok. Samo nekoliko najosnovnijih stvari je dovoljno da budemo dovoljno sigurni da necemo imati blsiki susret.

1. Ne ostavljati bilo kakvu hranu na otvorenom, raspakovano,...

2. Ne ici daleko od bucne civilizacije, saobracajnica,...

3. Vatra... ukoliko je moguce zapaliti je

4. Sam kamp je manje vise bio ogradjen motorima i brzom planinskom rekom

5....

A pored svega toga, ne voli bas meda da se sretne sa nama... obilazi on nas u sirokom luku. Malko imaju problem u okolini Brasova posto su tamo medvedi navikli da ulaze u periferiju grada i jedu smece, preturaju po kontejnerima, ali ni tamo niko nema problema sa napadima... Kad nas cuju, vide, namirisu, pobegnu. Ne vole oni da se srecu sa ljudima, ukoliko bas ne moraju.

E sad ako ostavite na otvorenom kranu da on namirise, postoji mogucnost da jako gladan medo ipak odluci da prosvrlja bez obzira sto ima ljudi

• Podržavam 2

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Lepo je videti poznata mesta pa makar i ovako na slikama. :) Hvala vam sto ste i ovu vasu avanturu podelili sa nama. Kao i svaki drugi vas putopis i ovaj je visestruko koristan i nadasve zanimljiv.

• Svrati ponekad, 343 postova
  • Motocikl: Ktm 990 Superduke R

Uf.... što volim ovakve putopise.  Stvarno lepa tura, puno toga da se vidi, a priroda.... :o sigurno je uživo mnogo,mnogo lepše. Nikad nisam bio u Rumuniji, ali sad sam je zacrtao, mozda se dogodine provozam ako se sve kockice slože (koje se inače nikad ne slože) pun mi qr... tih kockica ;D ;D ;D ;D ima da ih bacim više ;D ;D. 

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750, SYM Fiddle II 50(u kvaru), BMW R1200RT

Lep putopis, lepo napisano....jedva čekam da pokisnem na Karpatima...pozdrav ekipi, pa dok se ne pridružim... :)

• Svrati ponekad, 116 postova
  • Motocikl: Yamaha 1200 Super Tenere

Jedan od boljih putopisa,slike ostavljaju bez daha,prica je tecna i laka,sve preporuke i komplimenti,jurimo u "daleke" zemlje kroz kanjone divljih reka gde nas ne postuju i stradamo na njihovim losim putevima a OVO nam je pod nosem...ovakav putopis nam je bio preko potreban,hvala autoru i njegovoj ekipi...D..

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja