Jump to content

Moto Zajednica

podesavanje lanca

Recommended Posts

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion

Pozdrav kolege ajd da mi date savet probusilla mi se guma na hondi shedow zadnja sve sam sredio al lanac nikako da nastelujem sada je trenutno 1,5cm cujem ga na niskim obrtajima ako ga popustim lni to ne valja lanac i lancanici su ok/

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion

Pozdrav ne cese nigde lanac merio sam danas kad sam seo na njega ima hod 1,7cm evo ovako  u pitanju je honda sedow u 4 brzini smanjim na jedno 60 i kad dodajem gas dfa ubrzam nesto se desava  ne mogu opisat al do lanca je onda prebacim u 3 brzinu i sve je ok pomagajte  kao da hoce da preskoci zubac  neznam osecam kako mi ceo motor vibrira u tom trenutku

• Drug član, 2007 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Jel si siguran da je do lanca? Da nisu lezajevi u zadnjem tocku? Ja sam skoro mislio da mi se nesto slicno desava zbog lanca. Zatezao sam i otpustao i na kraju sam video da su u pitanju lezajevi. Culo se cangrljanje i povremeno udarci kao da lanac udara negde u metal. Bio sam siguran da je lanac ali nije.

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

kakvi su zubi na prednjem lancaniku?koliko god da je lanac opusten,ako su  dobri lancanici,u 4-toj na toj brzini nece da preskoci....

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

ako ti je lanac pravilno zategnut ( kada sjediš na motoru mora imati hod od donje tocke do gornje tocke cca3  cm ) i ako je cist pa onda i podmazan onda je problem u necem drugom. kreni eliminacijom zupcanika, prednjeg i zadnjeg, vizuelno i to na nacin dali su zupci istrošeni ili nisu. bitno je da zadnji lancanik po uzdužnoj osi ne šeta ljevo desno a to provjeri i na prednjem - pogonskom zupcaniku. ako je to u redu problem je u necem drugom.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja