mvalenta 0 Napisano Avgust 31, 2010 U prolazu, 17 postova Lokacija: Padina, (preko nedelje Novi Sad) Motocikl: Suzuki XF 650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Crkao mi je starter na motoru a mehaničar mi je bio na odmoru pa sam kupio drugi i krenuo da menjam sam... Morao sam da skinem ovaj deo sa cilindra jer mi je smetao i sad ne mogu da ga vratim. Neće da uđe u cilindar. Ako neko zna kako se to radi bio bi zahvalan na pomoći.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mvalenta 0 Napisano Avgust 31, 2010 U prolazu, 17 postova Lokacija: Padina, (preko nedelje Novi Sad) Motocikl: Suzuki XF 650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan usput ovo nisu slike mog motora ali tako slično izgleda... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Avgust 31, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim ovo je španer lanca od bregaste. Lako ćeš ga vratiti, samo odvrni ovaj šaraf na njemu, unutra gurneš šarafciger i kako budeš zavrtao ovaj klip će da se vraća unutra (skupiće se opruga). Probaj par puta čisto da vidiš u čemu je fora i da li španer funkcioniše kako treba, jer kad izvučeš šarafciger klip bi trebao da izađe do kraja sam od sebe. Kad skontaš kako funkcioniše, nategneš oprugu tako da se klip uvuče do kraja, pa dok sve držiš tako nategnuto uguraj ga u onu rupu na cilindru i fiksiraj ga sa ona dva šarafa sa strane. Onda samo izvučeš šarafciger, španer bi trebao sam da nategne lanac (ako funkcioniše kako treba), a onda ti ostaje samo da vratiš onaj šaraf koji si skinuo na početku. Samo bez prevelike upotrebe sile. Probaj pa javi šta si napravio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mvalenta 0 Napisano Avgust 31, 2010 U prolazu, 17 postova Lokacija: Padina, (preko nedelje Novi Sad) Motocikl: Suzuki XF 650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetu, u petak stižem kući pa ću da pokušam... Javiću ti šta sam uradio. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2382 Napisano Avgust 31, 2010 Andragog, 4958 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Kad budeš odvoi onaj centralni šraf valjda 17 ključ, onda moraš da repetiraš španer , da ga spakuješ unutra ,onu malu zubčastu letvicu, odigneš onaj mali zubić koji je blokira i vratiš je unutra. Tek tada ćeš oići da španer staviš na agregat. Onda staviš mali feder i polako stegneš centralni šraf. Nemoj slučajno da okrećeš radilicu..ili verglaš .itd pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mvalenta 0 Napisano Avgust 31, 2010 U prolazu, 17 postova Lokacija: Padina, (preko nedelje Novi Sad) Motocikl: Suzuki XF 650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan a šta ako se radilica već pomerila? ??? pošto sam pomerao motor iz garaže... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Avgust 31, 2010 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Spaner se uvek skida tako sto se motor stavi u GMT, takt kompresije, tj da ni jedan ventil nije pritisnut klackalicama. U spuprotnom moze da se desi kad se skine spaner, samim tim i otpusti lanac, da bregasta preskoci zub ili dva, tj da prezubi. Posto sam siguran da ovako nisi uradio, kad vratis spaner, skini svecicu, skini centralni sraf na levom deklu, videces unutar dekle ima sraf koji je vezan za radilicu, taj sraf gedorom okreni dva kruga u levo (suprotno od kazaljki na satu) da budes siguran da masina nigde ne blokira. Tek posle toga pali motor. Ako ti je prezubio, a ti krenes da veglas ima sve da ti pokrivi u glavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mvalenta 0 Napisano Avgust 31, 2010 U prolazu, 17 postova Lokacija: Padina, (preko nedelje Novi Sad) Motocikl: Suzuki XF 650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan nažalost to nisam znao... jel se tako proverava da li je lanac prezubio? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2382 Napisano Avgust 31, 2010 Andragog, 4958 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ne može da prezubi ako nisi jako cimao. Kaz stegneš španer, ti skini svećicu ubaci u prvu i polako guraj ,ako zapne onda čekaj majstora ako se vrti onda pali brate i cepaj Katalinski ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Avgust 31, 2010 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan nažalost to nisam znao... jel se tako proverava da li je lanac prezubio? ??? Tako Ne može da prezubi ako nisi jako cimao. Kaz stegneš španer, ti skini svećicu ubaci u prvu i polako guraj ,ako zapne onda čekaj majstora ako se vrti onda pali brate i cepaj Katalinski ! Moze da prezubi i tako. Recimo bio je nategnut ventil bregastom, kad skine spaner i otpusti lanac, ventil se vrati, gurne bregastu i ona preskoci par zuba. Naravno, to nije pravilo, ali moze da se desi, zato je bolje da proveri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mvalenta 0 Napisano Avgust 31, 2010 U prolazu, 17 postova Lokacija: Padina, (preko nedelje Novi Sad) Motocikl: Suzuki XF 650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Puno vam hvala na savetima, u petak idem kući pošto studiram u novom sadu. Čim pokušam javiću vam šta sam uradio... pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Septembar 1, 2010 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan Mogu reći samo "svaka čast", čovječe dal možda i vadiš zube po selu kad je čika zubar na godišnjem? Što se primaš nečega u što se ne razumiješ, skineš španer, a ni neznaš da je to španer, već nam moraš sliku pokazati i sad bi to sam vratio nazad :-\ Sorry ali morao sam ovo komentirati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyber0167 759 Napisano Septembar 1, 2010 Drug član, 1497 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je prezubcio jer sam pomerao pa sam bregaste vracao ma "repere" nekad se ne isplati biti sam svoj majstor ali dosta naucis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2382 Napisano Septembar 1, 2010 Andragog, 4958 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan nažalost to nisam znao... jel se tako proverava da li je lanac prezubio? ??? Tako Ne može da prezubi ako nisi jako cimao. Kaz stegneš španer, ti skini svećicu ubaci u prvu i polako guraj ,ako zapne onda čekaj majstora ako se vrti onda pali brate i cepaj Katalinski ! Moze da prezubi i tako. Recimo bio je nategnut ventil bregastom, kad skine spaner i otpusti lanac, ventil se vrati, gurne bregastu i ona preskoci par zuba. Naravno, to nije pravilo, ali moze da se desi, zato je bolje da proveri. Jednoclilndrični motori uglasvom kad se ugase staju tako da su ventili zatvoreni, ali ko će ga znati.!!! Bolje pozovi majstora!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mvalenta 0 Napisano Septembar 3, 2010 U prolazu, 17 postova Lokacija: Padina, (preko nedelje Novi Sad) Motocikl: Suzuki XF 650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Momci HVALA na savetima, sklopio sam motor i sve radi odlično... Zahvaljujem se svima na pomoći. ;D Mogu reći samo "svaka čast", čovječe dal možda i vadiš zube po selu kad je čika zubar na godišnjem? ... a što se tiče vadjenja zuba, od sutra počinjem pa ako neko zna ponešto o tome neka slobodno napiše... uz pomoć dobrih ljudi sve se može. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ojsfajl 393 Napisano Septembar 3, 2010 U prolazu, 60 postova Motocikl: klr Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Samo da se ne navuces na vikend majstorisanje pa otvaras i cackas i kad nemas razloga za to ;D ps Obavezno nabavi service manual kad radis na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Septembar 4, 2010 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mogu reći samo "svaka čast", čovječe dal možda i vadiš zube po selu kad je čika zubar na godišnjem? Što se primaš nečega u što se ne razumiješ, skineš španer, a ni neznaš da je to španer, već nam moraš sliku pokazati i sad bi to sam vratio nazad :-\ Sorry ali morao sam ovo komentirati A jesi li se ti naučen rodio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6317 Napisano Septembar 4, 2010 Enduraš, 6367 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Niko se nije naucen rodio, ali je ispravno da se covek prvo informise (internet, prijatelji), pa tek onda krene da skida nesto sa motora prvi put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mvalenta 0 Napisano Septembar 5, 2010 U prolazu, 17 postova Lokacija: Padina, (preko nedelje Novi Sad) Motocikl: Suzuki XF 650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan nažalost se nisam naučen rodio, ali sve se može naučiti... Znam da sam pogrešio i imao sam sreće što nisam nešto gadno zajebo... Od sad nema šanse više da čačkam pre informisanja. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Septembar 5, 2010 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ... i živeli su srećno do kraja života ... Eto, momak je naučio šta je španer, naučio je i lekciju o informisanju, a naučiće još mnogo toga jer mi se čini da voli da čačka Svaka čast, samo nastavi i ne boj se da čačkaš (i da pitaš) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Novembar 25, 2010 Zainteresovan, 644 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Loshe je da chovek ima strah od takvih stvari ako ima zelju da sam neshto radi. Bez predznanja se smao ne bih usudio drugome neshto da radim. Ovako za sebe, krenesh, pa ako neshto pogreshish znash za sledeci put... Ako ne proba nikad nece nishta ni znati. Zato je i pitao ovde i ljudi mu objasnili i sad zna. Ali ipak skini Manual pa pre nego shto krenesh u neshto bacish oko kako izgleda, od chega se sastoji, koje su procedure skidanja/vracanja. Pre par godina sam sebi zajebo karburator na APN6 jer mi iskochila opruga od gasa i sve se razletelo pa nisam video kako je stajalo. Tako sam 2 sata brljao dok nisam sklopio (glupost je bila u pitanju ali kad prvi put vidish neshto...), usput i upoznao karb i sad ide jedno 50% bolje... (vuche trecom lagano gde je nakda trebala druga). Treba uchiti sve shto moze da se nauchi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...